Pasidalinsiu nerealiu varškės pyrago receptuku. Iškepiau draugės gimtadieniui, tei visi liko apshale
Neišsigąskit tik, moterytės, kad tiek daug prirašiau, tiesiog receptuką verčiau iš anglų kalbos ir norėjau, kad viskas būtų aišku:) Čia tikgali nuskambėti, kaip daug darbo, o iš tiesų pyragiukas padaromas per mažiau nei 20 minučių
Kokosinis varškės ir šokolado pyragas
Pagrindas
200 g paprastų šokoladinių sausainių (geriausiai Selga)
70 g sviesto
Varškės masė:
200 g kartaus šokolado
700 800 g varškės (geriausiai pertrinta, aš naudojau Mūsų Švelniąją liesą)
250 g cukraus
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio migdolų ekstrakto (galima pakeisti šaukštu Amareto likerio)
150 g kokoso drožlių
100 g jogurto (naudojau Jogio riešutinį, bet turėtų tikti bananinis, kokosinis ar koks kitas)
Pagrindui:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 26 cm skersmens apvalios nuimamais kraštais kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sutrupinkite sausainius (galima juos sutrinti kavamalėje arba virtuviniame kombaine), ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sausainių trupinius su tirpintu sviestu ir šia mase išklokite kepimo formos dugną ir padarykite ~ 1 cm aukščio sieneles. Kepkite orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir palikite atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 C.
Varškės masei:
Ištirpinkite šokoladą bliūdelyje aukštais kraštais, pastatytame virš kaistančio, bet neverdančio vandens taip, kad bliūdelio apačia neliestų vandens,o vandens garai nepatektų į šokoladą. Kitaip šokoladas sušoks... Kaip teisingai tirpinti šokoladą galite pasiskaityti čia:
http://www.foodnetwo...1726658,00.html. Kol šokoladas tirpsta, mikseriu suplakite varškę ir jogurtą, kad gautųsi vientisa masė. Pamažu plakdami suberkite cukrų, vanilinį cukrų, miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įplakite grietinėlę, migdolų ekstraktą, kokoso drožles.
Iš išorės kepimo formos dugną apvyniokite folija taip, kad ji dengtų bent 1cm kepimo formos kraštų. Čia tam, kad kepant vandens į formą netyčia nepatektų. Supilkite varškės masę ant formoje esančio sausainių pagrindo. Paskleiskite šokoladą ant viršaus ir naudodami peilį šiek tiek pamaišykite varškės ir šokolado mases, kad gautųsi dekoratyvios bangelės. Forma įstatykite į didesnę skardą, į kurią įpilkite karšto vandens. Tik žiųrėkit, jog vandens lygis nebūtų aukštesnis nei folijos kraštas. Kepkite vidurinėj orkaitės lentynoj apie 1 valandą ir 15 min.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Peiliu apimpjaukite palei pyrago kraštus atlaisvindami jį nuo skardos sienelių. Prieš patiekdami pyragą palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Mano pastabėlės: nesu tikra ar pyragą būtina kepti vandenyje, bet taip buvo originaliame receptuke parašyta... Manau, jog čia, kad pagrindas per daug neišdžiūtų. Kas mėgsta riebiau, vietoj jogurto gali dėti grietinę, o be tų kelių šaukštų grietinėlės pyragiukas irgi nelabai turėtų suprastėti. Žodžiu - laisvę interpretacijoms!
Skanaus!