Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(merepopins @ 2005 10 18, 13:57)
tas išsijotas cukrus -- tai tikriausiai cukraus pudra. Matyt, praleistas žodis "pudra" ax.gif



dėkui 4u.gif
tai sudėjom visus 5 šaukštus nesijoto cukraus smile.gif bet man per saldus buvo, nevertas tiek apstangų, kiek jam reikėjo sad.gif
Atsakyti
Pagaliau išbandžiau išgirtąjį morkų pyragą, nes vis įtariai vertinau blush2.gif Bet pasirodo iš ties labai skanus thumbup.gif essen.gif Ir labai greitas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dute1: 19 spalio 2005 - 15:23
kepiau kavini zieda nu skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2005 10 19, 14:22)
Pagaliau išbandžiau išgirtąjį morkų pyragą, nes vis įtariai vertinau blush2.gif  Bet pasirodo iš ties labai skanus thumbup.gif  essen.gif Ir labai greitas  thumbup.gif

o as zinojau jau seniai, kad labai skanu thumbup.gif , bet nemokejau jo padaryti, tai radusi recepta cia is karto moviau i parde pirkti morku ir puoliau daryti, bet deje man nelabai gavosi(neiskilo) cry.gif cry.gif , bet visitiek susveiciau ...gal kita karta pasiseks labiau
Atsakyti
siandien gaminau triufelius niu gavos thumbup.gif daug ju nesuvalgysis sotus labai wub.gif user posted image
receptukas jei nebuvo
500g paprastu sausainiu
1pokelis sviesto(margarino)
1pokas kondensuoto pieno
2sauksteliai kakavos

sausainius sutrupinti sutrinti as tryniau su mikseriu,kondensuota piena ir sviesta istirpini kaitinant ipili kakava ir supili anr sausainiu jei neaplimpa biskuka virinto vandens ipilt ismaisai viska.ir lipdai kamuoliukus,apvoliojimui tinka kokoso griezineliai sokolado ir tarkuoto faflio
gan paprasta ir skanu
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2005 11 02, 00:50)
siandien gaminau triufelius niu gavos  thumbup.gif daug ju nesuvalgysis sotus labai wub.gif user posted image
receptukas jei nebuvo
500g paprastu sausainiu
1pokelis sviesto(margarino)
1pokas kondensuoto pieno
2sauksteliai kakavos

sausainius sutrupinti sutrinti as tryniau su mikseriu,kondensuota piena ir sviesta istirpini kaitinant ipili kakava ir supili anr sausainiu jei neaplimpa biskuka virinto vandens ipilt ismaisai viska.ir lipdai kamuoliukus,apvoliojimui tinka kokoso griezineliai sokolado ir tarkuoto faflio
gan paprasta ir skanu

ar čia ne klasikinio tinginio variacija? Seniai jį bedariau, tačiau receptūra labai primena tinginį, gal tik tinginiui sausainiai netrupinami taip smulkiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 11 02, 08:12)
ar čia ne klasikinio tinginio variacija? Seniai jį bedariau, tačiau receptūra labai primena tinginį, gal tik tinginiui sausainiai netrupinami taip smulkiai g.gif



thumbup.gif thumbup.gif
ale gaunasi ne tinginys tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2005 11 02, 12:52)
thumbup.gif  thumbup.gif
ale gaunasi ne tinginys tongue.gif

nugi nesiginčiju ax.gif net paukščiuką mintyse pasidėjau, kad kada prisiminus pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na iskepiau ta garsuji kavos zieda ir nieko man nesigavo, o gal jis toks ir turi but be proto riebus. Na man nepatiko schmoll.gif
Dariau viska pagal nurodymus ir laikiausi proporciju, nesuprantu kodel man toks gavosi cry.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu nerealiu varškės pyrago receptuku. Iškepiau draugės gimtadieniui, tei visi liko apshale biggrin.gif Neišsigąskit tik, moterytės, kad tiek daug prirašiau, tiesiog receptuką verčiau iš anglų kalbos ir norėjau, kad viskas būtų aišku:) Čia tikgali nuskambėti, kaip daug darbo, o iš tiesų pyragiukas padaromas per mažiau nei 20 minučiųsmile.gif


Kokosinis varškės ir šokolado pyragas

Pagrindas
200 g paprastų šokoladinių sausainių (geriausiai Selga)
70 g sviesto

Varškės masė:
200 g kartaus šokolado
700 – 800 g varškės (geriausiai pertrinta, aš naudojau Mūsų Švelniąją liesą)
250 g cukraus
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio migdolų ekstrakto (galima pakeisti šaukštu Amareto likerio)
150 g kokoso drožlių
100 g jogurto (naudojau Jogio riešutinį, bet turėtų tikti bananinis, kokosinis ar koks kitas)

Pagrindui:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 26 cm skersmens apvalios nuimamais kraštais kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sutrupinkite sausainius (galima juos sutrinti kavamalėje arba virtuviniame kombaine), ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sausainių trupinius su tirpintu sviestu ir šia mase išklokite kepimo formos dugną ir padarykite ~ 1 cm aukščio sieneles. Kepkite orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir palikite atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 C.

Varškės masei:
Ištirpinkite šokoladą bliūdelyje aukštais kraštais, pastatytame virš kaistančio, bet neverdančio vandens taip, kad bliūdelio apačia neliestų vandens,o vandens garai nepatektų į šokoladą. Kitaip šokoladas sušoks... Kaip teisingai tirpinti šokoladą galite pasiskaityti čia: http://www.foodnetwo...1726658,00.html. Kol šokoladas tirpsta, mikseriu suplakite varškę ir jogurtą, kad gautųsi vientisa masė. Pamažu plakdami suberkite cukrų, vanilinį cukrų, miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įplakite grietinėlę, migdolų ekstraktą, kokoso drožles.
Iš išorės kepimo formos dugną apvyniokite folija taip, kad ji dengtų bent 1cm kepimo formos kraštų. Čia tam, kad kepant vandens į formą netyčia nepatektų. Supilkite varškės masę ant formoje esančio sausainių pagrindo. Paskleiskite šokoladą ant viršaus ir naudodami peilį šiek tiek pamaišykite varškės ir šokolado mases, kad gautųsi dekoratyvios bangelės. Forma įstatykite į didesnę skardą, į kurią įpilkite karšto vandens. Tik žiųrėkit, jog vandens lygis nebūtų aukštesnis nei folijos kraštas. Kepkite vidurinėj orkaitės lentynoj apie 1 valandą ir 15 min.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Peiliu apimpjaukite palei pyrago kraštus atlaisvindami jį nuo skardos sienelių. Prieš patiekdami pyragą palaikykite kelias valandas šaldytuve.

Mano pastabėlės: nesu tikra ar pyragą būtina kepti vandenyje, bet taip buvo originaliame receptuke parašyta... Manau, jog čia, kad pagrindas per daug neišdžiūtų. Kas mėgsta riebiau, vietoj jogurto gali dėti grietinę, o be tų kelių šaukštų grietinėlės pyragiukas irgi nelabai turėtų suprastėti. Žodžiu - laisvę interpretacijoms! biggrin.gif

Skanaus! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veo: 05 lapkričio 2005 - 13:33
skamba labai skaniai. kaip originaliai vadinasi sis kepinukas? ... CHEESECAKE?
esu kepus panasu, tai butinai butinai kepti istacius i vandeni-kitaip nieko nesigaus wink.gif

veo, aciu uz receptuka-reikes butinai isbandyti.
Atsakyti
Prasom prasom smile.gif O originalus pavadinimas: CHOCO-COLADA CHEESECAKE

QUOTE(une @ 2005 11 05, 15:46)
skamba labai skaniai. kaip originaliai vadinasi sis kepinukas? ... CHEESECAKE?
esu kepus panasu, tai butinai butinai kepti istacius i vandeni-kitaip nieko nesigaus wink.gif

veo, aciu uz receptuka-reikes butinai isbandyti.
Atsakyti