Kepiau kavos "zieda"! Kadangi neturejau ziedo formos tai dariau kaip keksa, o vietoj kavos dejau kapucino kavos miltelius, nes neturejau tirpios. Visai nieko keksas gavosi.
Smike, pagal koki recepta kepiai? ar ne pagal bea? labai jau skaniai atrodo, gal ir labai skanus buvo.?
Pagal bea! Tik nuotrauka prastos kokybes, tai nesimato visos grozybes. Ir tikrai skanu prie arbatos!
Beje, cia puslapis su gerais receptais: Mary Berry pyragai
Beje, cia puslapis su gerais receptais: Mary Berry pyragai
QUOTE(smike @ 2004 12 13, 17:50)
Pagal bea! Tik nuotrauka prastos kokybes, tai nesimato visos grozybes. Ir tikrai skanu prie arbatos!
Beje, cia puslapis su gerais receptais: Mary Berry pyragai
Beje, cia puslapis su gerais receptais: Mary Berry pyragai
gal ir geras tas puslapiukas, bet labai gaila , as nesuprantu kalbos , o ta pyraga tai as pabandysiu kepti savaitgaly.
radau visai nebloga pyraga.reikes:
400g aguonu
3/4 stiklines pieno
250g sviesto
300g cukraus pudros
6 kiausiniu
100g dziuveseliu
skaldytu riesutu
kremui:
1-2indeliai kondensuoto pieno
50-100g sviesto.
papuosimui kokoso drozliu, riesutu.
aguonas ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli.
kiausiniu trynius isplakti su cukraus pudra iki purumo.
i plakini sudeti sviesta ir sukti kol pasiderys vientisa mase.
i mase suberti maltas aguonas, dziuveselius ir riesutus.
atsargiai ismaisius kepame apie valanda.
kremui kondensuota piena issukti su sviestu.
pyraga , padalijus per puse, pertepti kremu, apglaistyti sonus ir uzbarstyti kokoso drozlemis bei riesutais.
400g aguonu
3/4 stiklines pieno
250g sviesto
300g cukraus pudros
6 kiausiniu
100g dziuveseliu
skaldytu riesutu
kremui:
1-2indeliai kondensuoto pieno
50-100g sviesto.
papuosimui kokoso drozliu, riesutu.
aguonas ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli.
kiausiniu trynius isplakti su cukraus pudra iki purumo.
i plakini sudeti sviesta ir sukti kol pasiderys vientisa mase.
i mase suberti maltas aguonas, dziuveselius ir riesutus.
atsargiai ismaisius kepame apie valanda.
kremui kondensuota piena issukti su sviestu.
pyraga , padalijus per puse, pertepti kremu, apglaistyti sonus ir uzbarstyti kokoso drozlemis bei riesutais.
kepiau TOKOM kriausiu pyraga, jis man per saldus gavosi,o be to dar ir slapokas gavosi.Na nezinau gal ka nors ne taip padariau?
Gal kas bandet kepti?
Gal kas bandet kepti?
Radau stai toki recepteli
Aguoninis raguolis
600 g miltų, 1,5 stiklinės pieno, 10 g mielių,
10 kiaušinių, 2 stiklinės cukraus, sviesto, tarkuotos citrinos žievelės, kardamono, 400 g aguonų, šaukštas medaus,
5 trinti migdolai.
Miltus sumaišome su pienu ir mielėmis. Paliekame šiltai, kad pakiltų. Trynius sutriname su stikline cukraus, sumaišome su suplaktais baltymais, supilame į tešlą ir minkome. Tada įpilame stiklinę tirpdyto sviesto, pridedame citrinos žievelės, kardamono ir vėl paliekame, kad pakiltų. Tuo tarpu aguonas užpilame karštu vandeniu. Po 30 minučių sutriname su likusiu cukrumi, medumi ir migdolais. Kai tešla pakyla, padarome ploną lakštą, aptepame įdaru ir suvyniojame i ritinėlį. Kepame orkaitėje ant sviestu išteptos skardos. Skanaus.
Pati nebandziau, bet planuoju pabandyti iskepti tik man ne aisku kaip tas aguonas sutrinti? Mesmales neturiu.
Aguoninis raguolis
600 g miltų, 1,5 stiklinės pieno, 10 g mielių,
10 kiaušinių, 2 stiklinės cukraus, sviesto, tarkuotos citrinos žievelės, kardamono, 400 g aguonų, šaukštas medaus,
5 trinti migdolai.
Miltus sumaišome su pienu ir mielėmis. Paliekame šiltai, kad pakiltų. Trynius sutriname su stikline cukraus, sumaišome su suplaktais baltymais, supilame į tešlą ir minkome. Tada įpilame stiklinę tirpdyto sviesto, pridedame citrinos žievelės, kardamono ir vėl paliekame, kad pakiltų. Tuo tarpu aguonas užpilame karštu vandeniu. Po 30 minučių sutriname su likusiu cukrumi, medumi ir migdolais. Kai tešla pakyla, padarome ploną lakštą, aptepame įdaru ir suvyniojame i ritinėlį. Kepame orkaitėje ant sviestu išteptos skardos. Skanaus.
Pati nebandziau, bet planuoju pabandyti iskepti tik man ne aisku kaip tas aguonas sutrinti? Mesmales neturiu.
Dekui, esu macius toki dalykeli, reiks pasiieskoti ir nusipirkti.
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:50)
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Kavinis žiedas
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook</div><!-- ALIGN end -->
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook</div><!-- ALIGN end -->
Šiandien bandžiau kepti šį pyragą. Bet va, dabar labai rimtai suabejojau, ar tikrai 220 laipsnių orkaitėje kepti? Man tai sudegė tas pyragas. Šiaip norėjau mažinti temperatūrą, bet va pasiklioviau kulinarijos autoritetais
QUOTE(Havana @ 2004 12 30, 14:51)
Šiandien bandžiau kepti šį pyragą. Bet va, dabar labai rimtai suabejojau, ar tikrai 220 laipsnių orkaitėje kepti? Man tai sudegė tas pyragas. Šiaip norėjau mažinti temperatūrą, bet va pasiklioviau kulinarijos autoritetais
jei elektrinė orkaitė tai tikiu kad galėjo sudegti, pas mane dujinė. kai kepdavau elektrinėj visada biškį mažesnėę darydavau. kepdavau 180-200.
QUOTE(bea @ 2004 12 30, 17:01)
jei elektrinė orkaitė tai tikiu kad galėjo sudegti, pas mane dujinė. kai kepdavau elektrinėj visada biškį mažesnėę darydavau. kepdavau 180-200.
Ačiū, bea, tuomet viskas aišku Taip, pas mane elektrinė. Na bet ir kvaiša aš, jaučiau, kad reikėtų 180 laipsnių nustatyt, tai ne, aklai užvariau 220, mat savo dar žalia galva kulinarijos srityje visai nepasitikiu