Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(smike @ 2004 12 12, 23:12)
Kepiau kavos "zieda"!  smile.gif Kadangi neturejau ziedo formos tai dariau kaip keksa, o vietoj kavos dejau kapucino kavos miltelius, nes neturejau tirpios. Visai nieko keksas gavosi.

[attachmentid=26479]
Smike, o kaip padaryti, akd pyragas (keksas) iš dviejų spalvų gautusi toks gražus, turiu galvoj, kaip taip sumaišyti skirtingas tešlas? Ar ta tšla turi būti pokietė ir tada susilankstai, kaip nori tas spalvas? tongue.gif ax.gif
Atsakyti
Mergytes,koki pyraga vakar kepiau!tai bent skanumelis!apsirijau iki soties!niam niam thumbup.gif verta pabandyt.!koks purus ir minkstas! gal kas jau ir bandet,bet receptuka parasau..

KEKSAS


200GR MARGARINO ARBA SVIESTO
2 KIAUSINIAI
150GR CUKRAUS
200GR GRIETINES
1,5 STIKLINES MILTU
1 STIKLIINE BULVIU KRAKMOLO
1 VALG SAUKST KAKAVOS (DESIM I PUSE DALIES TESLOS)
1 ARB.SAUKST KEPIMO MILT
VANILINIO CUKRAUS

KIAUSINIUS SU CUKRUMI LABAI GERAI ISPLAKTI,PILTI GRIETINE,VANILINI CUKRU,TIRPINTA MARGARINA(ATVESINTA),BERTI MILTUS (SUMAISYTUS SU KEPIMO MILTEL),GERAI MAISANT DETI KRAKMOLA.VISKA ISMAISOM.
PUSE TESLOS PILAME I PARUOSTA FORMA,O I KITA LIKUSIA DALI BERIAM KAKAVA IR ISMAISOM.TADA JA SUPILAME IRGI ANT VIRSAUS.
KEPTI APIE 40 MIN 160 C-180 C (ELEKTRINEJE ORKAIT).ISKEPUSI NESKUBET ISTRAUKTI ,KAD NESUKRISTU!APIBARSTYTI CUKRAUS PUDRA!SKANAUS! essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 26 liepos 2005 - 13:20
QUOTE(Letta @ 2005 07 26, 11:08)
[attachmentid=26479]
Smike, o kaip padaryti, akd pyragas (keksas) iš dviejų spalvų gautusi toks gražus, turiu galvoj, kaip taip sumaišyti skirtingas tešlas? Ar ta tšla turi būti pokietė ir tada susilankstai, kaip nori tas spalvas? tongue.gif ax.gif


Kas keisčiausia- nieko nedariau specialiai! biggrin.gif Tiesiog supyliau baltą tešlą ant dugno, išlyginau paviršių, o ant viršaus rudą. Nieko nemaišiau ir nedariau. Pati labai nustebau kai prapjoviau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 07 26, 15:14)
Kas keisčiausia- nieko nedariau specialiai!  biggrin.gif Tiesiog supyliau baltą tešlą ant dugno, išlyginau paviršių, o ant viršaus rudą. Nieko nemaišiau ir nedariau. Pati labai nustebau kai prapjoviau.  mirksiukas.gif

Geeeeras thumbup.gif g.gif
Atsakyti
Labai gražu thumbup.gif viena pažįstama man kažką tokio aiškino, kad norint kažką panašaus gauti reikia tą rudąją tešlą pilti šiek tiek iš aukščiau tada ji paskęsta ir gaunasi apgaubta baltąja. Juk ši balta dažniausiai būna šiek tiek skystesnė ir lengvesnė, nes dažniausiai rudoji gaunama į tą pačią baltą pridėjus papildomai kakavos ar pan.
Atsakyti
O Kavos ziedui margarinas koks turi buti: istirpintas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2005 07 26, 16:49)
O Kavos ziedui margarinas koks turi buti: istirpintas ar ne?

aš kai kepu kavos žiedą pirmiausiai patrinu margariną su cukrumi, paskui sudedu kitus komponentus ir su blenderiu viską "pravarau". Nes kombaino neturim. Ir thumbup.gif pavyksta ax.gif
Atsakyti
Vakar kepiau išgirtąjį Morkų pyragą thumbup.gif Buvo skanu essen.gif: Kas labai patiko, kad nereikėjo daug terliotis, viską sumeti į kombainą ir valio mirksiukas.gif O dar patiko, kad sudėtyje nėra jokių riebalų thumbup.gif
Štai, kas man gavosi ax.gif
[attachmentid=26564]

[attachmentid=26565]

Sekantis pyragas bus- Kavos žiedas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta: 27 liepos 2005 - 08:39
ghmz......aš tai kur kepiau, reikėjo stiklinę aliejaus įpilt. nors atrodė, tai labai į tavo panašiai.
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2005 07 26, 15:49)
O Kavos ziedui margarinas koks turi buti: istirpintas ar ne?


kol neturėjau kombaino tirpinau.
patikėk pyragas gaunasi super mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 07 27, 10:48)
ghmz......aš tai kur kepiau, reikėjo stiklinę aliejaus įpilt. nors atrodė, tai labai į tavo panašiai.

Kepiau pagal šitą tongue.gif
QUOTE(smike @ 2005 01 21, 12:55)
Na va, kepiau "ant smugio" dar viena pyraga. Kadangi norejau draugus nustebinti neiprastu skoniu pasirinkau morku pyraga. Sio pyrago recepta radau temoje naminiai pyragai. Kad nevargti recepta pakartosiu.
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...  thumbup.gif
O atrode jis va taip

Atsakyti
Pernai buvau Vokietijoje ir teko ragauti labai skanių biskvitinių pyragų - toks lengvas purus biskvitas, į kurį įdėdavo vyšnių, abrikosų arba dar kažko, dabar jau neatsimenu. Mano močiutė, kuri kilusi iš Mažosios Lietuvos ir šį tą gamindavo pagal vokiškas knygas, irgi kepdavo skanius panašius pyragus. Gal kas nors žinote, kaip pagaminti, kad biskvitas išeitų toks purus? Nes jis visiškai neprilygsta nei keksams, nei įprastiems pyragams, ir apskritai Lietuvoje aš nieko panašaus nevalgiau... O gal čia tiesiog koks nors ypatingesnis paruošimo būdas? g.gif Žodžiu, parašykite, jei kas nors žinote, kaip iškepti skanų biskvitą... 4u.gif
Atsakyti