Šiandien kepiau labai skanų ir paprastą šokoladinį pyragą, išėjo LABAI šokoladinis. Susiradau jo receptą internete, www.joyofbaking.com. Bo jau seniai buvau prisiskaičiusi apie brownies, norėjosi pažiūrėti, kas tai tokio, ir tikrai patiko. Patiks, manau, kiekvienam, kas pamišęs dėl šokolado
Dariau iš maždaug šeštadalio normos, kad, jei nepavyktų, nereikėtų galvot, kur "iškišt". O pilnas receptas toks, gal ką sudomins:
680 g pusiau saldaus ar juodojo šokolado (aš naudojau kondeiterinį, šiaip, manau, kakavos procentas turėtų būti 35-50%), smulkinto
226 g sviesto, pjaustyto gabalėliais
6 dideli kiaušiniai
400 g baltojo cukraus
1 valg. šaukštas vanilės ekstrakto
210 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
Įkaitinti orkaitę iki ~180 laipsnių Celcijaus. Skardą, kurioje bus kepama (23 x 33 cm), ištepti riebalais (skaičiau, kad galima iškloti sviestiniu popieriumi, kitąsyk taip ir darysiu, nes pyragas kai kur prilipo. Beje, jei teisingai supratau, brownies laikoma tam tikra sausainių rūšimi - bar cookies).
Šokoladą ir sviestą ištirpdyti karšto vandens vonelėje.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Į šią masę įmaišyti tirpdytą šokoladą bei vanilę.
Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Supilti į šokolado ir cukraus masę,
gerai išmaišyti.
Supilti į paruoštą formą ir kepti apie 45-55 minutes, kol medinis pagaliukas, įkištas į pyragą, lieka švarus. Atvėsinti neišimant iš formos (mano pyragas šios stadijos nesulaukė, surijau šiltą, nors sakoma, kad jo geriausios skoninės savybės atsiskleidžia tik atvėsus). Patiekti kambario temperatūros arba atšaldytą.
Skanaus, jei kas mėginsit