Gal patiks jums šis paprastas, bet skanus pyragas:
5 kiaušiniai, 200 g. cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, 200 g. miltų, 100 g. kapotų riešutų, 1 pak. (mažas) kepimo miltelių, 60 g. kakavos, 4 šaukštai pieno, 1/4 litro aliejaus (tik žiūrėkit, kad būtų be kvapo pvz.: floriol, brolio).
Kiaušinius ištrinkit su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykit su kapotais riešutais , kepimo milteliais ir kakava. Persijokit į kiaušinių masę. Supilkit pieną ir aliejų ir gerai išmaišykit. Tešlą supilkit į formą ir kepkit 180 - 200 laipsnių orkaitėje 30 - 35 min. (įkiškit medinį pagaliuką, jei ištraukus bus sausas, reiškia iškepė, jei lipnus - dar pakepkit.). Skanaus.
Sveikutes,
siūlau pabandyti PYRAGĄ SU RABARBARAIS Tai mano firminis pyragas tuo metu, kai sode priauga tų rūgštybių Kaip tik šiandien kepu, tai vėliau įkelsiu ir nuotraukytę. Tikrai labai skanu!
PYRAGAS SU RABARBARAIS
200g sviesto
6 kiaušiniai
1/2kg miltų
1 šaukštelis sodos
1/2kg rabarbarų
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukštai susmulkintų apelsinų žievelės cukatų
1 šaukštelis citrinos rūgšties
pagal skonį druskos
Sviestą ištirpinti, sudėti kiaušinių trynius, 4 šaukštus cukraus, susmulkintus dukatus, miltus, sumaišytus su soda, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Pusę tešlos iškočioti, dėti į vidutinio dydžio skardą ir kepti 10 min karštoje orkaitėje. Ant apkepusios tešlos sudėti pusę susmulkintų ir saldžiame vandenyje patroškintų rabarbarų (troškinant atsiradusį skystį nupilti). Rabarbarus uždengti antra tešlos dalimi ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 25-30 min. Baltymus gerai išplakti (baigiant plakti, sudėti likusį cukrų ir rabarbarų masę). Išplaktus baltymus šaukštu sudėti ant bebaigiančio kepti pyrago ir dar kepti 10-15 min.
siūlau pabandyti PYRAGĄ SU RABARBARAIS Tai mano firminis pyragas tuo metu, kai sode priauga tų rūgštybių Kaip tik šiandien kepu, tai vėliau įkelsiu ir nuotraukytę. Tikrai labai skanu!
PYRAGAS SU RABARBARAIS
200g sviesto
6 kiaušiniai
1/2kg miltų
1 šaukštelis sodos
1/2kg rabarbarų
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukštai susmulkintų apelsinų žievelės cukatų
1 šaukštelis citrinos rūgšties
pagal skonį druskos
Sviestą ištirpinti, sudėti kiaušinių trynius, 4 šaukštus cukraus, susmulkintus dukatus, miltus, sumaišytus su soda, įberti žiupsnelį citrinos rūgšties, druskos ir viską gerai išmaišyti.
Pusę tešlos iškočioti, dėti į vidutinio dydžio skardą ir kepti 10 min karštoje orkaitėje. Ant apkepusios tešlos sudėti pusę susmulkintų ir saldžiame vandenyje patroškintų rabarbarų (troškinant atsiradusį skystį nupilti). Rabarbarus uždengti antra tešlos dalimi ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 25-30 min. Baltymus gerai išplakti (baigiant plakti, sudėti likusį cukrų ir rabarbarų masę). Išplaktus baltymus šaukštu sudėti ant bebaigiančio kepti pyrago ir dar kepti 10-15 min.
Mamos, gal kuri numanot, kaip pasigamint "Čili" šokoladinį pyragą su šokoladiniu padažu? (Toks diiidelis pyrago gabalėlis būna užsisakius - http://www.cili.lt/lt/meniu.detail/188 ) Na, kaip suprantu, ten šokoladinis biskvitas.. Ir pertepimas.. Tai va dėl pertepimo man ir iškyla klausimas.. Kas ten do..?
Paprastas, bet labai skanus obuoliu pyragas.
Reikes:
1 stiklines cukraus
1 stiklines miltu
1 nubraukta arbatini sauksteli kepimo milteliu
3 kiausinius
truputi druskos
3 nelabai didelius obuolius.
Paruosimas:
I inda sudedam kiausinius ir supilame cukru. Viska isplakame su mikseriu. I miltus imaisome kepimo miltelius ir pilame ant isplaktos mases. Dar karta viska ismaisome su mikseriu, kol gausis puri mase. Nulupe onuolius, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame i tesla. Viska ismaisome.
Kepimo forma ikaitiname orkaiteje, ja istraukiame, plonai istepame aliejumi ir viska ispilame i kepimo forma. Kepame orkaiteje apie 20-25min.
Skanaus.
Reikes:
1 stiklines cukraus
1 stiklines miltu
1 nubraukta arbatini sauksteli kepimo milteliu
3 kiausinius
truputi druskos
3 nelabai didelius obuolius.
Paruosimas:
I inda sudedam kiausinius ir supilame cukru. Viska isplakame su mikseriu. I miltus imaisome kepimo miltelius ir pilame ant isplaktos mases. Dar karta viska ismaisome su mikseriu, kol gausis puri mase. Nulupe onuolius, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame i tesla. Viska ismaisome.
Kepimo forma ikaitiname orkaiteje, ja istraukiame, plonai istepame aliejumi ir viska ispilame i kepimo forma. Kepame orkaiteje apie 20-25min.
Skanaus.
Paparastas, skanus ir nė lašo riebalų neturintis džiovintų vaisių pyragas:
Neišsigąskit, kad procesas užtrunka lyg ir ilgokai, nes vaisius reikia brinkinti - čia ir visas sudėtingumas, o apskritai tai paprasta, kaip "trys kapeikos" ir be riebalų
Reikia:
Iš vakaro jei kepsi rytoj, arba ryte, jei kepsi vakarop:
apie 400 g įvairių džiovintų vaisių (aš imu datules, slyvas, razinas, abrikosus)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė stiprios juodosios arbatos (aš užplikinu 2 pok. arbatos)
Vaisius verta nuskalauti vandeniu, nes kartais būna nelabai švarūs tada stambesnisu susmulkinti, tiesiog supjaustyti gabaliukais. Užpilti stikline cukraus ir šiek tiek pravėsusia arbata. Išmaišau ir palieku iki ryto. Tarp kitko tam reikalui labai puikiai pritaikiau plastmasinius kibirėlius nuo majonezo - uždarau visa mišinuką, kad niekam pagundos maišyti ir ieškoti skanesnio kąsnelio nebūtų ir tvarka!
Kai susiruošiu kepti:
Į tą vaisių mišinį
imušu 1-2 kiaušinius,
įdedu 1 pilną arb. šaukštelį actu prigesintos sodos,
įmaišau 1-2 nedidelius puodelius miltų. Miltų dedu tiek, kad tešla būtų maždaug kaip biskvitinė, t.y. nei per skysta nei per tiršta. Dar galima įberti keletą smulkintų graikiškų riešutų.
Visą masę išverčiu į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą "blėką" ir šaunu į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti kol iškeps, kepiau daug kartų, bet niekad nežiūrėjau kiek tai trunka, manau iki 1 val.)
SKANAUS!
Neišsigąskit, kad procesas užtrunka lyg ir ilgokai, nes vaisius reikia brinkinti - čia ir visas sudėtingumas, o apskritai tai paprasta, kaip "trys kapeikos" ir be riebalų
Reikia:
Iš vakaro jei kepsi rytoj, arba ryte, jei kepsi vakarop:
apie 400 g įvairių džiovintų vaisių (aš imu datules, slyvas, razinas, abrikosus)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė stiprios juodosios arbatos (aš užplikinu 2 pok. arbatos)
Vaisius verta nuskalauti vandeniu, nes kartais būna nelabai švarūs tada stambesnisu susmulkinti, tiesiog supjaustyti gabaliukais. Užpilti stikline cukraus ir šiek tiek pravėsusia arbata. Išmaišau ir palieku iki ryto. Tarp kitko tam reikalui labai puikiai pritaikiau plastmasinius kibirėlius nuo majonezo - uždarau visa mišinuką, kad niekam pagundos maišyti ir ieškoti skanesnio kąsnelio nebūtų ir tvarka!
Kai susiruošiu kepti:
Į tą vaisių mišinį
imušu 1-2 kiaušinius,
įdedu 1 pilną arb. šaukštelį actu prigesintos sodos,
įmaišau 1-2 nedidelius puodelius miltų. Miltų dedu tiek, kad tešla būtų maždaug kaip biskvitinė, t.y. nei per skysta nei per tiršta. Dar galima įberti keletą smulkintų graikiškų riešutų.
Visą masę išverčiu į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą "blėką" ir šaunu į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti kol iškeps, kepiau daug kartų, bet niekad nežiūrėjau kiek tai trunka, manau iki 1 val.)
SKANAUS!
Sveikos, kepėjėlės,
šiandien kepiau Bea kavos žiedą iš 1 psl. Ačiū, labai skanu, tikrai geras receptas.
Tik aš jį šiek tiek pakeičiau - neturėjau tirpios kavos, o pirkti viso pakelio nenorėjau, nes niekas neišgers. Tai užplikiau puodely gerą šaukštą maltos kavos ir kai ataušo, supyliau į tešlą su visais tirščiais. Išėjo tikrai
Gerų visoms pyragų
šiandien kepiau Bea kavos žiedą iš 1 psl. Ačiū, labai skanu, tikrai geras receptas.
Tik aš jį šiek tiek pakeičiau - neturėjau tirpios kavos, o pirkti viso pakelio nenorėjau, nes niekas neišgers. Tai užplikiau puodely gerą šaukštą maltos kavos ir kai ataušo, supyliau į tešlą su visais tirščiais. Išėjo tikrai
Gerų visoms pyragų
labai prasau gal kas zinote pyrago recepta su manu kruopomis.labai skanus pyragads.bet pameciau recepta ir..
QUOTE(vilmike @ 2005 07 17, 00:17)
labai prasau gal kas zinote pyrago recepta su manu kruopomis.labai skanus pyragads.bet pameciau recepta ir..
nežinau kokį receptą turi omenyje, tačiau siūlau peržiūrėti temą "pigūs saldumynai" http://www.supermama...showtopic=31369 ten yra su manų kruopomis ne vienas receptas
Dekui.bet vakar neiskenciau ir susiradau racepta TAKAS lt.mamoms.Tai istikruju labai skanus pyragas.labai lengvai ir greitai daromas.siulyciau issikept. Reiktu-1 STIKLINES MANU KRUOPU.0,5 STIKLINES CUKRAUS.0,5 STIKLINES MILTU.1KIAUSINIS. 2/3 STIKLINES PIENO. 1 SAUKSTA ALIEJAUS.1 ARBAT.SAUKST. KEPIMO MILT.VALIN.CUKRAUS. KIAUSINIUS GERAI ISPLAKTI SU CUKRUMI,PILTI PIENA,ALIEJU, MILTUS SU KEPIM. MILT,MANU KRUOPAS.JEI TESLA KIETOKA GALIMA DAR IPILTI TRUPUTI PIENO.ISMAISYTI.DETI I ALIEJUMI ISTEPTAN SKARDA.KEPTI (LEKTRINEJE ORKAITEJE) 180C.20-30 MIN.ISKEPTA APIBARSTYT CUKRAUS PUDRA.SKANAUS!
QUOTE(vilmike @ 2005 07 18, 13:10)
Dekui.bet vakar neiskenciau ir susiradau racepta TAKAS lt.mamoms.Tai istikruju labai skanus pyragas.labai lengvai ir greitai daromas.siulyciau issikept. Reiktu-1 STIKLINES MANU KRUOPU.0,5 STIKLINES CUKRAUS.0,5 STIKLINES MILTU.1KIAUSINIS. 2/3 STIKLINES PIENO. 1 SAUKSTA ALIEJAUS.1 ARBAT.SAUKST. KEPIMO MILT.VALIN.CUKRAUS. KIAUSINIUS GERAI ISPLAKTI SU CUKRUMI,PILTI PIENA,ALIEJU, MILTUS SU KEPIM. MILT,MANU KRUOPAS.JEI TESLA KIETOKA GALIMA DAR IPILTI TRUPUTI PIENO.ISMAISYTI.DETI I ALIEJUMI ISTEPTAN SKARDA.KEPTI (LEKTRINEJE ORKAITEJE) 180C.20-30 MIN.ISKEPTA APIBARSTYT CUKRAUS PUDRA.SKANAUS!
O kokios konsistencijos turi būti masė jau dedant į skardą?
GAL TRUPUTI TIRSTESNE NEI BLYNU TESLA.BET VERTA PABANDYT!YPAC SILTAS IR DAR SU PIENU!NIAM NIAM!
SINDIEN VEL VAIKAI UZSIPRASE.TAIGI ISKEPIAU! KIRTO KAIP PASELE !