Une, laukiu receptuko!!!! Jau buvau beprarandanti vilty...
radau savo recepteli. tik ji rasau, originalia kalba, nes nesu dariusi jo dar lietuviskomis atitikmenomis, tai bijau verciant pripaisyti ko nereikia. lai atleidzia lietuvos lietuvaites, bet jis ko gero pasitarnaus tik amerikos lietuvaitem taciau arba siandien vakare arba rytoj zadu ji gaminti pati,tada ir parasysiu "lietuvskiau" ir pasakysiu ar verta gamintis
cheese cake
crust : 2 cups graham cracers
1/2 t cinamon
1 stick unsalted butter
filing: 1 lb cream cheese
3 eggs
1 cup sugar
1 pint sour cream
zest of 1 lemon
dash of vanilla extract
veiksmas:
1. islydyti sviesta ir supilti i sausainiu trupinius, taip pat imaisyti
cinamona. apvalia forma, atsidaranciu sonu papurksti "cooking spray" , suberti ta mase ir prispausti pirstais, suformuojant pagrinda. sonuose turi turi uzeiti apie 3 cm aukscio. deti forma i saldytuva.
2. issukti suri,kad butu absoliuciai vientisa mase, elektriniu mikseriu mazdaug 1 min. deti po viena kiausini , nesustojant plakti, tada taip pat po siek tiek supilti cukru ir plakti apie 2 min. tada sudeti grietine, citrinos zievele , ir vaniles ekstrakta. viskas turi buti gerai isplakta ,bet ne perplakta, todel plakant nenaudoti didelio greicio, netgi mazesni nei vidutini...
3. isimti is saldytuvo forma, i ja supilti gauta mase. tada vientisu folijos lakstu apglepti/apgauti/apspausti (nezinau,kaip tiklsiau issireiksti) ta forma is isores. zodziu-tik dugna ir sona. o tai darom stai kam--> i kita didesne ir aukstais sonais bleka pripilti siek tiek verdancio vandens.i ji statyti musu surio torta ir dapilti tiek vandens ,kad butu iki puses jo aukscio. taigi folija tam,kad tas vanduo nepatektu i formos vidu. todel l.svarbu sandariai forma apvynioti. tada visa sita reikala pasauti iki 325 F ikaitinta orkaite ir kepti 1val.-1.15 val. "iskepes" tortas nebus tvirtu pavirsium-dar bus toks biski "liulantis", todel isemus is orkaites ji reikia 30 min palaikyti tiesiog isemus is orkaites formoje. o paskui kisti i saldytuva 4 val. taip taip -reikes laukti 4 val. kol bus galima paragauti sito skanumyno.
siaip gal nelabai aiskiai isdesciau, bet tikrai nera super sudetinga, nesu didele kepeja, bet pavyko pati pirma karta. tik reikia atsiminti 3 dalykus: 1. neperplakti ruosiant surio mase. 2. gerai apvynioti folija. 3. nekepti ilgiau nei nurodyta, nes apskrus virsus-ir tai jau nebus cheesecake ,kokio tikejotes
tai, ka - sekmes
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:50)
Kavinis žiedas
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Bea, ar tas aptepas sustingsta, ar kaip čia pasakyt, na toks minkštas būna.Gal suprasi, ko norėjau paklaust O kas ten toks baltas papuošimas, kur nuotraukoj matosi? Žadam eiti į svečius, tai žadu bandyt kepti šitą žiedą, tai ir išvaizdą kultūringesnę padaryt norėtųsi
Nu va išsikepiau kavos žiedą. Na nelabai jis man, turbūt kažką ne taip padariau. Iš tos vienos normos labai nedidelis kiekis išeina, reikėjo daryt iš dviejų, bet kai pirmą kart dariau, bijojau produktus sugadint.
QUOTE(Vasarele @ 2005 03 12, 17:03)
Nu va išsikepiau kavos žiedą. Na nelabai jis man, turbūt kažką ne taip padariau. Iš tos vienos normos labai nedidelis kiekis išeina, reikėjo daryt iš dviejų, bet kai pirmą kart dariau, bijojau produktus sugadint.
shiaip tai isheina standartinio dydzio pyragas, tikrai nereikia dvieju kiekiu
o aptepas apstingsta. tas baltas - tai tirpintas baltas shokoladas, kuriuo apliejau juostelem.
QUOTE(bea @ 2005 03 12, 17:51)
shiaip tai isheina standartinio dydzio pyragas, tikrai nereikia dvieju kiekiu
o aptepas apstingsta. tas baltas - tai tirpintas baltas shokoladas, kuriuo apliejau juostelem.
o aptepas apstingsta. tas baltas - tai tirpintas baltas shokoladas, kuriuo apliejau juostelem.
O man neapstingo, o susigere i pati pyraga Gal dar per silta uzpyliau? nors atrode kad jau pakankamai atveses...
O kiekio tai tikrai pakanka ir bent jau man tai sitas pyragas labai skanus
QUOTE(zole @ 2005 03 12, 20:43)
O man neapstingo, o susigere i pati pyraga Gal dar per silta uzpyliau? nors atrode kad jau pakankamai atveses...
O kiekio tai tikrai pakanka ir bent jau man tai sitas pyragas labai skanus
O kiekio tai tikrai pakanka ir bent jau man tai sitas pyragas labai skanus
gal tiesiog per mazai tirstas buvo? nes turi but stipriai tirstas ir pilt reik ant karsto.
QUOTE(bea @ 2005 03 12, 22:31)
gal tiesiog per mazai tirstas buvo? nes turi but stipriai tirstas ir pilt reik ant karsto.
Bea, turiu prisipazint. Sis pyragas jau toks neskalsus, nu toks .... Per sia savaite jau 6 kepu!! Pati vos kelis gabalelius speju paragaut.. Ir be jokio aptepimo, nes nespeju O is nurodytu produktu gaunasi normalaus dydzio pyragas. Tikrai nereikia dvigubai daugiau visko det.
QUOTE(zole @ 2005 03 12, 21:43)
O man neapstingo, o susigere i pati pyraga Gal dar per silta uzpyliau? nors atrode kad jau pakankamai atveses...
O kiekio tai tikrai pakanka ir bent jau man tai sitas pyragas labai skanus
O kiekio tai tikrai pakanka ir bent jau man tai sitas pyragas labai skanus
man jis irgi susigere kai dariau pirma karta, dabar truputi glajaus norma koreguoju. imu sauksteli sviesto (su kaupu), pora saukstu pieno istirpinu dar kavos sauksteli idedu ir cukrau pudros apie 110 g dedu..... tada nesusigeria, o sustingsta, glajaus truputi maziau, bet man patinka . Penktadieni kepiau vel ta pyraga...... tai pirmas kartas kai nepasiseke....... ........ matyt del to kad jis skirtas buvo veztis pas uosvene ..... teturejau 3 kaiusinius..... tingejau eiti i parduotuve, galvoju uzteks ........ iskepe lyg ir normaliai, bet is formos isimant visas sutrupejo.... teko pirkti pyraga bet ar geljot aip buti del vieno kiausinio?
Bea, labaia ciu uz austrisko sokoldainio torto recepciuka (nezinau,kurioje temoje jsi cia buvo, bet zinau, kad tu rasei) , oi koks skanus ir nesudetingas, net kaip vertintojai sake - laaabai shikarnas
QUOTE(Saga @ 2005 03 14, 11:06)
Penktadieni kepiau vel ta pyraga...... tai pirmas kartas kai nepasiseke....... ........ matyt del to kad jis skirtas buvo veztis pas uosvene
Matyt per daug meiles idejai, neatlaike pyragas
QUOTE(Tynka @ 2005 03 14, 11:44)
Bea, labaia ciu uz austrisko sokoldainio torto recepciuka (nezinau,kurioje temoje jsi cia buvo, bet zinau, kad tu rasei) , oi koks skanus ir nesudetingas, net kaip vertintojai sake - laaabai shikarnas
O kur cia buvo tas receptas niekur nerandu