Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

Pradedam naują temą, seną uždarau, nes sunku per 46 psl. gaudytis. Ateity pratrinsiu iš jos visas neesmines žinutes, kad liktų tik receptai.
Atsakyti
bea, tik nepratrink tų žinučių, kuriose aptariama, kas kam nepavyko. Nežinau kaip kitoms, bet man tos "analizės" labai padėjo pačiai nepridaryt nesąmoniu smile.gif Kaip sakoma, mokiausi iš kitų klaidų smile.gif
Atsakyti
noreciau patart .Jus sakot kad neiskyla kepinys.As skaiciau kad reikia miltus persijoti nors ir be gumuliuku butu.Tesla turi kuo daugiau gauti oro,dabar visada persijoju tikrai gerai gaunasi clap.gif
Atsakyti
Stai koki pyrago recepta radau omni.lt

Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške

Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).

Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).

Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.

Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes.

Bea, norejau paklausti-tai kas cia per tesla-tik miltai ir sviestas-ar bus imanoma ja kazkaip suminkyti?


Atsakyti
lygiai toks pat kaip bea varškėtis, tik bea be kakavos. kepiau tokį be kakavos ir drauge dabar pastoviai kepa. nu zodziu geras gaunasi, ir labai greitai, nereikia terliotis.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 12 07, 13:06)
lygiai toks pat kaip bea varškėtis, tik bea be kakavos. kepiau tokį be kakavos ir drauge dabar pastoviai kepa. nu zodziu geras gaunasi, ir labai greitai, nereikia terliotis.

Tai gal ta sviesta tada istirpinti-kad jis skystas butu-ar cia kaip kitaip tu darai? g.gif Nu kaip tik vien is sviesto ir miltu tesla suminkyti, kai daugiau jokio "skystintojo" nereikia deti? blink.gif
Atsakyti
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka tongue.gif
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 07 gruodžio 2004 - 17:43
QUOTE (bravada @ 2004 12 01, 20:21)
noreciau patart .Jus sakot kad neiskyla kepinys.As skaiciau kad reikia miltus persijoti nors ir be gumuliuku butu.Tesla turi kuo daugiau gauti oro,dabar visada persijoju tikrai gerai gaunasi clap.gif

SVEIKUTES biggrin.gif kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti wink.gif pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas thumbup.gif labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka wink.gif );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas tongue.gif nestuke.gif heart.gif
tikiuosi jums patiks doh.gif ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga22: 07 gruodžio 2004 - 18:05
Kavinis žiedas

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus

(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)

Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Atsakyti
nome, nereikia ten nieko skystint. reikia suminkyt, kiek pamenu. aš tai su mikseriu suminkiau.
Atsakyti
QUOTE (Shalimar @ 2004 12 07, 18:43)
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka tongue.gif
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus

O kiek laiko kepti g.gif
Atsakymas "kol iskeps" netenkina rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus


QUOTE(miau @ 2004 12 10, 03:46)
O kiek laiko kepti  g.gif
Atsakymas "kol iskeps" netenkina  rolleyes.gif  biggrin.gif


Labai skanus pyragas thumbup.gif Vakar ishbandem wink.gif
O kepiau as apie 40min.
Atsakyti