Pradedam naują temą, seną uždarau, nes sunku per 46 psl. gaudytis. Ateity pratrinsiu iš jos visas neesmines žinutes, kad liktų tik receptai.
noreciau patart .Jus sakot kad neiskyla kepinys.As skaiciau kad reikia miltus persijoti nors ir be gumuliuku butu.Tesla turi kuo daugiau gauti oro,dabar visada persijoju tikrai gerai gaunasi
Stai koki pyrago recepta radau omni.lt
Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes.
Bea, norejau paklausti-tai kas cia per tesla-tik miltai ir sviestas-ar bus imanoma ja kazkaip suminkyti?
Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes.
Bea, norejau paklausti-tai kas cia per tesla-tik miltai ir sviestas-ar bus imanoma ja kazkaip suminkyti?
QUOTE (hobo @ 2004 12 07, 13:06) |
lygiai toks pat kaip bea varškėtis, tik bea be kakavos. kepiau tokį be kakavos ir drauge dabar pastoviai kepa. nu zodziu geras gaunasi, ir labai greitai, nereikia terliotis. |
Tai gal ta sviesta tada istirpinti-kad jis skystas butu-ar cia kaip kitaip tu darai? Nu kaip tik vien is sviesto ir miltu tesla suminkyti, kai daugiau jokio "skystintojo" nereikia deti?
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
QUOTE (bravada @ 2004 12 01, 20:21) |
noreciau patart .Jus sakot kad neiskyla kepinys.As skaiciau kad reikia miltus persijoti nors ir be gumuliuku butu.Tesla turi kuo daugiau gauti oro,dabar visada persijoju tikrai gerai gaunasi |
SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas
tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu
Kavinis žiedas
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
QUOTE (Shalimar @ 2004 12 07, 18:43) |
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka vat 250 g miltu 50 g cukraus 1 kiausinis 150 g sviesto 1 saukstelis kepimo milteliu Idarui 3-4 kriauses 1 stikline lazdyno riesutu 1 indelis kondensuoto pieno cinamono Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir Skanaus |
O kiek laiko kepti
Atsakymas "kol iskeps" netenkina
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
Labai skanus pyragas Vakar ishbandem
O kepiau as apie 40min.
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
QUOTE(miau @ 2004 12 10, 03:46)
Labai skanus pyragas Vakar ishbandem
O kepiau as apie 40min.