QUOTE(cloudnine @ 2012 01 25, 15:59)
Ar dar ir taip buna, kad reikia vaikui groti per dideliu instrumentu? cia jau virsune...
As pati atpielyjau 10 metu. Jei kas butu manes paklauses dar vaiko - buciau metusi tokius mokslus turbut po pirmu metu. Deja, mano prasymams tevai buvo kurti. Ir stai rezultatas, kai pati pakankamai uzaugau, kad pasakyti tvirta ne - tai taip ir padariau. Taip pat norejau pereiti is smuiko i fortepijona - sitas prasymas irgi buvo neisgirsta, mazdaug nera ko metytis, dar mokytoja paporindavo tevams kad gabumai nerealus - tai tie prisifantazavo daug ir toli i ateiti.
Rezultatas - po 10 metu grojimo ziauriai nusivyle tevai, kad nepasiteisino ju lukesciai, o as budama jau gan brandaus amziaus turejau persiplanuoti karjeros perspektyvas - o kai tau 18 tai nebe taip ir paprasta.
Siulyciau neperspausti, pasikalbeti su vaiku, gal istiesu tas kitas instrumentas jam labiau priliptu, ir kodel nepabandyti, ypac jei ateities su sia specialybe nelabai siejate. Jei jau emetes papildomos veiklos - gal geriau ja padaryti miela sirdziai. Smuikas tikrai labai sudetingas instrumentas - reikalaujantis ypatingai daug darbo ir atsidavimo.
Po savo patirties sakiau kad jau savo vaiku ne uz ka neleisiu mokytis muzikos. Taciau sunus budamas pirmokas pats susirado ir pats pasirinko - dabar groja birbyne Net susapnavus nebuciau
Bet jei pats nori - tegul, aisku su pirmu "atsibodo" turbut neleisiu taip visko mest - bet jei matysiu kad tai tampa tiesiog prievole - geriau jau tegul pasiesko kito uzsiemimo.
ir as budama maza smuikavau mamos noru,mano norai nelabai kam rupejo
Kadangi mokytoja vis kartodavo,kad esu labai gabi,tai mama versdavo groti.. Ilgainiui emiau nekesti muzikos mokyklos ir smuiko,o paauglysteje,nepaisydama mamos priekaistu meciau moksla
Galvojau,na jau savo vaiko tai niekada neversiu groti
Ir ka,mano mazoji pati nusitempe mane i muzikos mokyklos atranka
.Tiesa,jinai norejo groti saksofonu,bet ja uzrase i fleita. Po atankos kur jai sekesi tiesiog puikiai,koridoriuje priejo smuiko mokytoja ir ikalbinejo ja pasirinkti smuika,net nuvede i kabineta ir pagrojo
As tik stovejau ir tylejau,o dukryte pazadejo pagalvoti
Nepersigalvojo ir nuo rugsejo jau mokosi groti fleita. Esu nustebus,bet mokslai jai patinka nerealiai
.Na zinoma cia tik pirmi metai,bet vistek
Kai turi laisvo laiko tai visada namie groja,net bando kartoti isgirstas melodijas. O dabar su pazistamu berniuku pradejo groti duetu,tai miela klausytis