Įkraunama...
Įkraunama...

Muzikos mokykla

QUOTE(Kantri @ 2010 03 22, 14:09)
Kaip tai "nereikia klausos" grojant fortepjonu??  g.gif
Kas cia per toks naujas atradimas?  biggrin.gif

Na as ne muzike, tai nieko nesuprantu gal, bet maniau visiems muzikantams reikia tureti siokia tokia klausa. Ar igimta ar islavinta.. bet reikia.  4u.gif

fortepijone - zinai kur 'do', paspausi ir bus 'do'. Nesvarbu, turi vaikas klausa, ar ne. Tas pats liecia visus klavisinius instrumentus, ka ne pasakysi paie styginius. Cia ne smuikas, kur ant grifo neparasyta, kur yra 'do'. Todel siokios tokios klausos groti pianinu uztenka. Ko ne pasakysi apie styginius. Aisku, grojimas bet kuriuo instrumentu klausa lavina. Bet cia jau kitas klausimas:)
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2010 04 04, 17:17)
fortepijone - zinai kur 'do', paspausi ir bus 'do'. Nesvarbu, turi vaikas klausa, ar ne. Tas pats liecia visus klavisinius instrumentus, ka ne pasakysi paie styginius. Cia ne smuikas, kur ant grifo neparasyta, kur yra 'do'. Todel siokios tokios klausos groti pianinu uztenka. Ko ne pasakysi apie styginius. Aisku, grojimas bet kuriuo instrumentu klausa lavina. Bet cia jau kitas klausimas:)

Tai jei zinai kur do ir gali grot- tai toks ir grojimas bus, klavisu spaudymas musikos nesukuria smile.gif Pvz priimant i styginius reikalauja labai geros klausos, o su siokia tokia galima ismokti barskinti klavisais, galima ir be jokios klausos ismokti natas ir pagroti keleta kurineliu, bet dar yra ir kitas dalykas- KOKYBE.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2010 04 04, 17:17)
fortepijone - zinai kur 'do', paspausi ir bus 'do'. Nesvarbu, turi vaikas klausa, ar ne.

Nesutinku visiškai smile.gif Pavyzdžiui groja vaikas gerai žinomą dainelės melodiją ir paspaudžia ne kad ir tą pačią do, o re...Turintis klausą, klaidą bemat ištaisys, o neturintis gros toliau, klaidos negirdėdamas smile.gif Taigi , teigti, kad fortepijonu grot nereikalinga arba mažiau reikalinga klausa, neteisinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2010 04 07, 16:24)
Tai jei zinai kur do ir gali grot- tai toks ir grojimas bus, klavisu spaudymas musikos nesukuria smile.gif Pvz priimant i styginius reikalauja labai geros klausos, o su siokia tokia galima ismokti barskinti klavisais, galima ir be jokios klausos ismokti natas ir pagroti keleta kurineliu, bet dar yra ir kitas dalykas- KOKYBE.

nezinau, kaip Jus, bet as leidziu vaika i muzikos mokykla, kad jis lavintu smegenis ir mokytusi organizuoti savo laika-darba ir poilsi. Klausos jis turi tik tiek, kad uztrenka tik fortepijonui - kaip Jus sakot, barskinti klavisais. Profesionalu jis nebus, nes neturi nei talento siam dalykui, nei noro buti muzikantu. Bet rezultatai akyvaizdus - vaiko uzimtumas, organizuotumas, gerejanti klausa, muzikinis skonis, sugebejimas pajausti muzika, reiksti emocijas- as juos matau (vaikas baigineja 3 muzikos mokyklos klase). As del to esu labai patenkinta, ir reikalo kaina- 50 Lt per men - mane tenkina, uz 2 individualias fortepijono pamokas ir 1 sofedzio pamoka per savaite.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2010 04 07, 20:16)
Bet rezultatai akyvaizdus - vaiko uzimtumas, organizuotumas, gerejanti klausa, muzikinis skonis, sugebejimas pajausti muzika, reiksti emocijas- as juos matau (vaikas baigineja 3 muzikos mokyklos klase).

Pilnai sutinku su siais zodziais thumbup.gif Vaikams muzikos mokykla tikrai duoda labai daug teigiamu dalyku ir nebutinai vaikas turi tureti puikia klausa, kad galetu groti arba megautis muzika schmoll.gif ilgainiui ji islavinama...
Pas mus mergaite taip pat lanko fortepijono pamokas. Kai tik atvedem mokintis, mokytoja is karto pasake, kad jai bus sunkiau, nes is klausos sunkiai gaudosi natose, taciau ir patvirtino tai, kad grojimas fortepijonu (jeigu nenori pasiekti kazkokiu aukstumu) yra daugiau techninis dalykas... Besibaigiant mokslo metams, mokytoja jau giria uz pastangas ir pralavinta klausa blush2.gif
Atsakyti
taip mano mergyte jaunoji lanko muzikos mokykla ir siemet jau baigia. noriu pasidziaugti jos dalyvavimu su choru ivairiuose festivaliuose http://www.youtube.c...h?v=CFWuS2XVXqY greit isvaziuos i italija irgi dalyvaus konkurse smile.gif
Atsakyti
neiskenciau nepasisakiusi smile.gif Mano abu vaikai lanko muzikos mokykloje varinius puciamuosius smile.gif)) super, super reikalas:))) visai net nesigilinu, kaip ten pas juos su ta klausa, svarbiausia, kad i muzikos pamokas keliauja jie laimingi ir patenkinti. Muzikos mokyklos lankymas tikrai padeda greiciau vaikui suvokti laiko organizavima, atsakomybe, lavina atminti. Mokytojai superiniai smile.gif nei karto is vaiku negirdejau jokio nepasitenkinimo, jei gauna barti, tai kazkaip kitaip nei mokykloje ir tai juos tik paskatina toliau mokytis smile.gif)) Mokykla - B.Dvariono Vilniuje. Bet manau, kad ne tai svarbu, kokia mokykla, koks instrumentas - svarbiausia prasmingas vaiku laikas po pamoku. Sekmes visiems grojant, dainuojant - tai uzsiemimai, kurie tikrai praturtina vaiko vidini pasauli, kurie parodo, kad mokytojas tikrai gali buti mokytojas, o ne tik klases tramdytojas smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2010 04 07, 20:16)
nezinau, kaip Jus, bet as leidziu vaika i muzikos mokykla, kad jis lavintu smegenis ir mokytusi organizuoti savo laika-darba ir poilsi. Klausos jis turi tik tiek, kad uztrenka tik fortepijonui - kaip Jus sakot, barskinti klavisais. Profesionalu jis nebus, nes neturi nei talento siam dalykui, nei noro buti muzikantu. Bet rezultatai akyvaizdus - vaiko uzimtumas, organizuotumas, gerejanti klausa, muzikinis skonis, sugebejimas pajausti muzika, reiksti emocijas- as juos matau (vaikas baigineja 3 muzikos mokyklos klase). As del to esu labai patenkinta, ir reikalo kaina- 50 Lt per men - mane tenkina, uz 2 individualias fortepijono pamokas ir 1 sofedzio pamoka per savaite.

Aš leidžiu dukrą groti (naujalio gimnazijon), nes ji labai nori groti. Groja nuo 5 metų, ir kol neturėjom pianino, nusipiešus klaviatūrą grodavo. Gyvenam Kauno rajone ir tikrai sunku su važinėjimu į mokyklą, bet pagrindinis argumentas- labai stiprus noras groti, o pasak mokytojų, klausą labai gerą turi. Su visais jūsų argumentais sutinku- tik manau, kad turi būti ir vaiko noras ne tik tėvų (čia niekam konkrečiai netaikau). labai įstrigo stojamieji į muzikos gimnaziją- viena mama kalbėjo, kad jos dukra turi groti tik smuiku- nes pianino neišsineši į kiemą, o va su smuiku kieme kai užgros, tai visi kaimynai pavydės g.gif , ir į svečius galima nusivežti smuiką" Kiekvienam savo motyvai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2010 04 16, 09:44)
Su visais jūsų argumentais sutinku- tik manau, kad turi būti ir vaiko noras ne tik tėvų (čia niekam konkrečiai netaikau). labai įstrigo stojamieji į muzikos gimnaziją- viena mama kalbėjo, kad jos dukra turi groti tik smuiku- nes pianino neišsineši į kiemą, o va su smuiku kieme kai užgros, tai visi kaimynai pavydės  g.gif , ir į svečius galima nusivežti smuiką"  Kiekvienam savo motyvai smile.gif

vaikas mano nei labai norejo, nei labai nenorejo - bet sutiko, sake, pabandysiu. Aisku, per prievarta nevaryciau as jo tenai. Bet galiu tik pasidziaugti, kad vaika paeme labai gera mokytoja, kuri sugebejo vaika motyvuoti, sudominti, ir jis mielai lanko mokykla, ir jokiu kalbu per 3 metus, kad nenoriu, negirdejau. Didelis Aciu musu mokytojai!!!!!! (A. Kesleriene is N. Vilnios mokyklos). Atvisrksciai, sako, kai baigsiu fortepijona, eisiu i musamuosius rolleyes.gif Tai kad tie norai vaiko irgi nera absoliutus dalykas ax.gif
Atsakyti
Aš tai paskaičiau, paskaičiau šią temą ir susidariau nuomonę, kad čia tikriausiai mamos šneka tik apie tokius vaikus, kurie gali groti ir tai daro. Vadinamieji "gabieji". Ką gi, aš pati šiuo metu lankau muzikos mokyklą (5 klasė) ir galiu iš savo patirties žinau kas būna vaikams, kurie nėra labai gabūs, nedalyvauja konkursuose ir panašiai (čia ir aš asmeniškai priklausau tokiai grupei). Visų pirma vaikas, žinoma, ateina savo noru į muzikos mokyklą. Na, arba jį atitempia tėvai, kas nėra labai gerai. Atrodo, pirmoj klasėj grojama savo noru. Po to tas noras vis mažėja, mažėja, mažėja. Vėliau būna juodasis periodas - kai prasideda paauglystė, arba pačios paauglystės metu (3-5 klasėj). Taip, žinoma, kad kiekvienais metais būna laikas, kai vaikui visiškai nesinori groti ar mokytis. Bet dažnai būna ištisi mėnesiai, metai, kai vaikas negroja, rodo savo kaprizus ir panašiai. Po to viskas aprimsta, bet vaikas, eidamas į muzikos mokyklą, visada sako, kad jos nemėgsta. Visada. Vaiką užknisa tokie dalykai kaip specialybė, solfedžio, muzikos istorija, choras ar ansamblis (jeigu tik eina). Ir vaikas tik ir laukia, kada pagaliau baigs tą muzikos mokyklą... O baigus muzikos mokyklą ir atsiėmus diplomą ištisus mėnesius ar metus neprisėda prie savo instrumento.
Bet - aš vis dėlto manau, kad muzikos mokyklą lankyti yra verta. Be visų anksčiau išvardintų dalykų (tokių kaip atminties lavinimas ir pan.) taip pat galėčiau pridurti - muzikos mokyklą baigęs žmogus būna žymiai mandagesnis nei kiti jo bendraamžiai. Taipogi - muzikos mokykla yra ir laiko praleidimas. Tikriausiai vienas iš didžiausių m.mokyklos pliusų yra tas, kad ten gali susirasti draugų, bendraminčių. Vaikas užsiiminėja prasminga veikla. Nevaikšto po kiemus, negeria, nerūko ir panašiai.
Taip pat - kiekvieną pusmetį, kai išmoksti savo kūrinį ir kai jį būni gana atidirbęs, nesvarbu kaip tu jo nekęstum, bet tau jis pradeda patikti. Bet, na, taip - po to ir vėl jis užknisa. Bet tu pradedi jausti malonumą grojant. O apie 5 klasę, kai vaikas jau gaudosi visuose muzikiniuose dalykuose, daug pradeda groti tiesiog savo norui, patys pasirenka kūrinius iš žinomų filmų ar atlikėjų repertuaro ir mokosi sau... O iš vis paskiausiai, kai žmogus jau būna pabaigęs muzikos mokyklą ir nesėdi prie savo instrumento, tada ateina kažkas - kai tu pasiilsi po ištisų 7 metų grojimo ir pats pradedi groti, nieko neverčiamas. Tai įvyksta po kokių poros mėnesių, pusmečio, metų nuo muzikos mokyklos baigimo. Tad vienas iš svarbiausių tėvų pareigų - neleisti vaikui mesti muzikos mokyklos, kai jam užeis juodasis periodas. Nes tai bus nedovanotina klaida.
Aš, asmeniškai, šiuo metu nelabai mėgstu muzikos mokyklą, bet puikiai suprantu, kad tai man duos didžiulės naudos (jau ir dabar duoda) ir dėlto net neketinu mesti. Nors galėčiau, nes manęs tėvai neverčia lankyti jos. Bet, na, muzikos mokykla yra jėga. Kad ir kaip vaikas nekęstu jos, bet vėliau jos lankymas taps nuostabiu prisiminimu 4u.gif
Atsakyti
...kad dar pamoku butu tiek kiek reikia, o ne 45 minutes per savaite!!!!!!!!!!!!! doh.gif
Kainos pakilo, o valandu sumazejo... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzbieta @ 2010 09 24, 12:05)
...kad dar pamoku butu tiek kiek reikia, o ne 45 minutes per savaite!!!!!!!!!!!!!  doh.gif
Kainos pakilo, o valandu sumazejo...  blink.gif

O kokia muzikos mokykla? g.gif Mes einam i balio dvariono, tris dienas per sav. po dvi 45 min pamokas ax.gif
Atsakyti