Man pasipirso po mazdaug 3 metu ir 8 menesiu draugystes (paprastai neskaiciuojam, net nezinom kada is tikro pradejom draugauti, tai skaicioju nuo mazdaug susitikimo dienos, sita kazkaip labiau isimine). Jau praejo siek tiek daugiau nei 1 metai, dar nesusituoke. Vis pajuokauju, kad teks antra karta pirstis, nes pazadas po metu isgaruoja! Pries pirslybas vis pakalbedavo apie vestuves, vaikus ir visa kita, kas susije su ateitim, o as ir vel vis juokaudavau - 'visai nenoriu teketi, kam to reikia siais laikais...arba nieko nezinau, man niekas nesipirso'
dar sakydavau, kad ziedo visai nenoriu, ju nenesioju, o noreciau laikrodzio, daaaug praktiskiau + jis apjuosia ne tik pirsta bet ir visa ranka! - kuo tvirciausias irodymas, kad jau esu to vyro. Zinoma, nors ir norejau to laikrodzio, bet suprasdama, kad cia labai iskrentu is visuotinai priimtos tradicijos, jo nesitikejau is tikro, nors taip pat nesitikejau ir ziedo, ir net paciu pirslybu! Taip tiesiog bendrai apie tai pagalvojus, tikejausi, jog busiu paprasyta kaip nors visgi ypatingai ir romantiskai, kai jau ta diena issaus. Paskutini vasario sestadieni jis dirbo, ryte ruosesi i darba, buvo visiskai normalus, as grizau is duso i kambari, ziuriu spinta atidaryta, kliuvo akis iskart uz 'svetimkunes' dezes, as tik ispuciau akis i ji (o jis jau su darbiniais rubais ant lovos sedi ir sypsosi gudriai (cia dabar pagalvoju, kad 'gudriai', tuomet atrode visai normalus)) ir susunku 'cia laikrodis? cia mano laikrodis? tu ka persiesi? ei!'. Nes dezute pasirode didoka, bet kaip tik laikrodziui. Ir griebiau ta dezute atidarineti. Atidarau siaip ne taip, o ten nieko!
vel atsisuku i ji, o jis jau salia manes, apkabina stipriai, matyt, kad nepabegciau arba tiesiog kad pats susitvardytu, ir paduoda man laikrodi, as vis purtausi ir kartoju 'tu ka rimtai? jau persiesi? jau dabar?', o jis tik sypsosi ir pagaliau islemena 'busi mano zmona?', bet taip stuobriskai
neprisimenu ar atsakiau iskart 'taip', pamenu tik kaip po to dar pasivartem lovoj apziurinedami ta laikrodi, jis man apie ji pasakojo, kaip priziureti, kaip uzvesti. Tada jis isejo i darba, o as kibau toliau i mokslus. Su ilgiausiom pertraukom svajojau ir bandziau mintis suguldyti i vietas, baisiai norejau visiem ispasakoti, ypac mamai. Tada dar pyktelejau ant jo, kad paliko mane viena namie po tooookio ivykio! Bet vakare mes pasigaminom vakariene ir dar karta pasidziaugem ir atsventem, jis vis juokesi is manes kaip as bandziau ta dezute atidaryti sako 'visa ilindus i spinta, tik kojas matau maskatuojasi'
Dabar suprantu tas, kurios pasakoja, jog nebutina, jog pasipirstu kaip nors labai originaliai, vis tiek tiek pat dziaugsmo!
Nors jis sake, kad visai netaip zadejo viska padaryti, bet as grizau is duso per greitai ir jis nespejo pasiruosti