
Parasysiu ir as savo guleso receptuka gal kas pasigaminsit:1kg jautienos,svogunas,morku ,keciupo,miltu,aliejaus.Mesa is vakaro uzsimarinuoju su cesnaku prieskoniais,poto mesa apkepu,uzbarstau miltais,uzpilu keciupu,ir viska sudedu ipuoda kureme uzverdu truputi vandens.Poto sudedu sutarkuotas morkas ir supjaustyta svoguna,pripjaustau krapu.sitas gulesas labai skanu su ryziais skanaus

As darydama guliaša mėsos gabaliukus apkepinu įdėjusi šaukštą medaus - labai gražiai ir greitai apskrunda. Tada jau troškinu su svogūniukais, morkytėm ir pomidorų padažu su grietine - p

QUOTE(bitule @ 2005 12 20, 13:56)
As darydama guliaša mėsos gabaliukus apkepinu įdėjusi šaukštą medaus - labai gražiai ir greitai apskrunda. Tada jau troškinu su svogūniukais, morkytėm ir pomidorų padažu su grietine - p 

bitule, tikrai


As irgi siandien darysiu guliasa su morkytem, svoguniukais, pomidoru padazu ir gietines, dar idedu visokiu zoleliu

Pasidalinsiu ir aš savo guliašo gaminimo patirtimi
Beieškodama receptų prisiskaičiau pačių įvairiausių vengriško guliašo variantų, bet dažniausiai darau paprastuoju būdu: mėsytę (dažniausiai kiaulieną) supjaustau kūbeliais ir pakepinusi sudedu į puodą, užpilu vandeniu ir troškinu. Tada pakepinu svogūniuką, pjaustytą morką ir dedu karu su mėsa troškintis. Šiek tiek patroškinusi sudedu kūbeliais pjaustytas bulves. Kai turiu, įpjaustau nedideliais kūbeliais saliero šaknies, paprikos ir čili pipiriuko, galima ir pomidoro įmesti.
Kai jau viskas sudėta, beriu prieskonius: kadangi šiuo metu turiu vengriškų prieskonių guliašui, tai viskas ganėtinai paprasta, bet pagal autentiškus receptus, svarbiausia pridėti daug saldžiosios paprikos miltelių (nuo to guliašas ir būna raudonas, o ne nuo pomidorų padažo...
), druskos, žolelių įvairių, kmynų ir viso kito, ko širdis geidžia
tiesa, kiek teko girdeti atsiliepimų, Vengrijoje guliašas būna ganėtinai sūrus...
(taip pat ganėtinai sūru gaunasi, jei beriu turimo prieskonių mišinio pagal nurodymus ant pakelio...)...
Kažkas klausė, kiek laiko reikia viską troškinti: laiko niekada nematuoju, tiesiog kol susipjaustau, pakepinu visas daržoves, kol bulvės suminkšteja, tai ir mėsytė būna minkštutėlė
Skanaus

Kai jau viskas sudėta, beriu prieskonius: kadangi šiuo metu turiu vengriškų prieskonių guliašui, tai viskas ganėtinai paprasta, bet pagal autentiškus receptus, svarbiausia pridėti daug saldžiosios paprikos miltelių (nuo to guliašas ir būna raudonas, o ne nuo pomidorų padažo...



Kažkas klausė, kiek laiko reikia viską troškinti: laiko niekada nematuoju, tiesiog kol susipjaustau, pakepinu visas daržoves, kol bulvės suminkšteja, tai ir mėsytė būna minkštutėlė

Skanaus

Aš šiandien dariau vengrišką guliašą, bet truputį kitokį
Reikia 600 g jautienos, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 2 paprikų (geltonos ir raudonos), 1 šaukšto pomidorų tyrės, 1,5 l vandens.
Atskirai darosi galuškos: 8 šaukštai vandens užvirinami, į verdantį vandenį įmaišomi 4 šaukštai miltų (galima proporcingai didinti kiekį), masė atvėsinama ir įmaišomi 2 kiaušiniai.
Gaminama taip: ant aliejaus apkepami svogūnai ir česnakas, įdedama kubeliais supjaustyta jautiena, irgi truputį apkepama, užpilama vandeniu ir ant silpnos ugnies triškinama 1 val. Tada įdedama kubeliais supjaustyta paprika, pomidorų tyrė, druska, iš prieskonių: raudonoji paprika, aitrioji paprika, krapai, petražolės, mairūnai, verdama dar 10 min.
Galuškas galima atskirai virti sūdytame vandenyje, formuojant tiesiog šaukštu. Bet aš viriau tame pačiame puode kaip guliašą - tiesiog kartu su paprika sudėjau ir galuškas. Šis variantas skanesnis, nes galuškos verda guliašo sultyse ir prisigeria jo skonio.
Guliašas gaunasi tokios tarpinės konsistencijos tarp sriubos ir antrojo patiekalo. Gali būti valgomas su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Bet man atrodo, ir galuškų užtenka, tiesiog norint galima jų padaryti daugiau.
Skanaus

Reikia 600 g jautienos, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 2 paprikų (geltonos ir raudonos), 1 šaukšto pomidorų tyrės, 1,5 l vandens.
Atskirai darosi galuškos: 8 šaukštai vandens užvirinami, į verdantį vandenį įmaišomi 4 šaukštai miltų (galima proporcingai didinti kiekį), masė atvėsinama ir įmaišomi 2 kiaušiniai.
Gaminama taip: ant aliejaus apkepami svogūnai ir česnakas, įdedama kubeliais supjaustyta jautiena, irgi truputį apkepama, užpilama vandeniu ir ant silpnos ugnies triškinama 1 val. Tada įdedama kubeliais supjaustyta paprika, pomidorų tyrė, druska, iš prieskonių: raudonoji paprika, aitrioji paprika, krapai, petražolės, mairūnai, verdama dar 10 min.
Galuškas galima atskirai virti sūdytame vandenyje, formuojant tiesiog šaukštu. Bet aš viriau tame pačiame puode kaip guliašą - tiesiog kartu su paprika sudėjau ir galuškas. Šis variantas skanesnis, nes galuškos verda guliašo sultyse ir prisigeria jo skonio.
Guliašas gaunasi tokios tarpinės konsistencijos tarp sriubos ir antrojo patiekalo. Gali būti valgomas su virtomis bulvėmis arba ryžiais. Bet man atrodo, ir galuškų užtenka, tiesiog norint galima jų padaryti daugiau.
Skanaus

Visai pamiršus buvau apie šitą gėrybę, vaikystėj laabai mėgau, reiks nustebint šeimynėlę

O iš kokios jautienos dalies daromas guliašas? Gal mentės? Žinau, kad kvailas klausimas, bet nepasididžiuokit, atsakykit.

turiu jautienos sprandines. Noriu padaryti guliasa. Girdejau, kad mesyte buna daug minkstesne, jei ja pamarinuoji (turiu tam laiko para). O i koki marinata tai daryti neaisku. Kulinare is manes nekokia... o reikalas man svarbus
tad labai prasau, padekite... Sorry, jei jau tokia tema buvo

