Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

QUOTE(Megaera @ 2010 10 18, 16:03)
Aš turiu superinį receptą. Ne vienus metus darau iš jautienos (kartais ir kiaulienos). Ir kaip kepsnelius,ir kaip guliašą.

Jautiena su garstyčiomis

600gr jautienos kumpio
50gr sviesto
1 šaukštas miltų
2-3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai neaštraus pomidorų padažo
truputis druskos,pipirų,aliejaus kepimui

Jautieną supjaustome nedideliais griežinėliais,išmušam,pabarstom druska,pipirais,gerai apkepame keptuvėje su aliejumi ir dedame į puodą.
Miltus pakepame su sviestu,įpilame apie 0,5ltr vandens (arba sultinio), įdedame garstyčių,įberiame truputį pipirų ir užverdame.Šiuo padažu užpilame jautieną.Mėsą su padažu troškiname apie 30 min,tada įdedame grietinės,pomidorų padažo ir užviriname.


NEREALIAI SKANUS PATIEKALAS thumbup.gif wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man labiau nei guliasas patinka guliasine sriubyte bigsmile.gif
Naudoju kiauliena (neriebia) smulkiai supjaustyta, pakepinu su priekoniais, dedu i puoda su vandeniu. Morka smulkiai supjaustau ir dedu i puoda. Supjaustau svoguna, cesnako kelias skilteles- pakepinu, po to i puoda, ir galu gale bulves, pjaustytos kaip sriubai mirksiukas.gif dapilu vandens, kad apsemtu ir palieku virti.. Produktus reikia deti pagal ju suvirimo laika mirksiukas.gif Pries pabaiga dar idedu jelapeno pipiriuku smulkintu... turi but astroka smile.gif valgome su grietine skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenete @ 2010 06 01, 20:24)
Atejau ir as i se tema to tikrojo  biggrin.gif  guleso recepta suzinoti. Man gulesiukas tas toks kur budavo valgyklose, mesyte ir padazas
O kai prasideda darzoves tai jau as troskinukais vadinu, viena diena dedi  morka svoguna paprika, kita diena pupas, trece dar kukuruzus, kita kopustus, ir jau gaunasi N skirtingu troskinuku.


As tai taip noriu tokio guliasio kur tik mesyte ir padazas, o darzoves jau sviezios kaip garnyras wub.gif
KAIP TA PADAZA PASIDARYTI???? toki ruda, kaip kavinese buna, negi is kecupo jis?? g.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2010 11 27, 22:00)
As tai taip noriu tokio guliasio kur tik mesyte ir padazas, o darzoves jau sviezios kaip garnyras wub.gif
KAIP TA PADAZA PASIDARYTI???? toki ruda, kaip kavinese buna, negi is kecupo jis?? g.gif
4u.gif



Man rodos, kad ten padažas gaminamas su miltais, be kečiupo. Pagal skonį, žinoma, galima dėti ir jo... Dar geriau ko gero, dėti pomidorų pastos, o ne kečiupo.
Parašysiu padažo receptą iš senos kulinarijos knygos, gal gausis kažkas panašaus wink.gif

Pagrindinis rudasis padažas

2 šaukštai riebalų, 2 šaukštai miltų, 1/2 l sultinio, druskos, pipirų, 1-2 šaukšteliai sviesto, 1-2 šaukštai grietinės (galima ir be jos)

Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sultinio. Virti 6-8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti grietinės arba grietinėlės.


Padažo spalva priklauso nuo to kaip ilgai kepinami miltai. Vos vos pakepinus, bus baltas padažas. Truputi ilgiau - tamsesnis. Dar nuo to dėta grietinės ar ne...
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 11 29, 00:20)
Man rodos, kad ten padažas gaminamas su miltais, be kečiupo. Pagal skonį, žinoma, galima dėti ir jo... Dar geriau ko gero, dėti pomidorų pastos, o ne kečiupo.
Parašysiu padažo receptą iš senos kulinarijos knygos, gal gausis kažkas panašaus wink.gif

Pagrindinis rudasis padažas

2 šaukštai riebalų, 2 šaukštai miltų, 1/2 l sultinio, druskos, pipirų, 1-2 šaukšteliai sviesto, 1-2 šaukštai grietinės (galima ir be jos)

Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sultinio. Virti 6-8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti grietinės arba grietinėlės.


Padažo spalva priklauso nuo to kaip ilgai kepinami miltai. Vos vos pakepinus, bus baltas padažas. Truputi ilgiau - tamsesnis. Dar nuo to dėta grietinės ar ne...


Reiks ismeginti! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Megaera @ 2010 10 18, 16:03)
Aš turiu superinį receptą. Ne vienus metus darau iš jautienos (kartais ir kiaulienos). Ir kaip kepsnelius,ir kaip guliašą.

Jautiena su garstyčiomis

600gr jautienos kumpio
50gr sviesto
1 šaukštas miltų
2-3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai neaštraus pomidorų padažo
truputis druskos,pipirų,aliejaus kepimui

Jautieną supjaustome nedideliais griežinėliais,išmušam,pabarstom druska,pipirais,gerai apkepame keptuvėje su aliejumi ir dedame į puodą.
Miltus pakepame su sviestu,įpilame apie 0,5ltr vandens (arba sultinio), įdedame garstyčių,įberiame truputį pipirų ir užverdame.Šiuo padažu užpilame jautieną.Mėsą su padažu troškiname apie 30 min,tada įdedame grietinės,pomidorų padažo ir užviriname.


dariau siandien pagal si recepta kiauliena, labai patiko ir man, ir vyrui. dabar zinosiu kaip ta garstyciu padaza padaryti. aciu 4u.gif
Atsakyti
na ką pasigirsiu ir aš savo receptu, aišku gal nieko naujo neparašysiu. Proporcijų tikslių , gramų pats niekada nežiūriu tai ir čia nerašysiu.

Jautiena,
Šlakelis aliejaus (jei su jautiena tai alyvuogių, jei kokia kiauliena iš bėdos tai tada bet koks aliejus -kam gerą daiktą gadint smile.gif
Svogūnas (vienas, du)
Česnakas (priklausomai nuo tiek kiek mėgstat, aš dedu kokias 4-5 skilteles)
Saldžios paprikos milteliai (1 pokelis)
Čili pipirai (kiek atlaikot )
Didelė morka
mėgstamų prieskonių mėsai

nebūtini komponentai bet kartais dedu:
pomidorų pasta
jautienos buljono kubelis


Supjaustyti svogūną ir apkepinti aliejuje, mėsa supjaustyt apibarstyt druska ir prieskoniais ir irgi į puodą ar keptuvę (žiūrint kur kepat), ten pat įtarkuojam ir morką (burokine tarka) , šiek tiek apkepinus išspaudžiu česnaką, supilam pokelį saldžios paprikos miltelių ir išmaišom, po jei norit įpilat pomidorų pastos ir buljono ištirpinto vandenyje. Jei esat už natūralumą ir prieš visokius buljonus tada įpilkit tik vandens. Na ir illlllllllgai palikite troškintis - kol mėsa bus minkštutėlė .

P.S.: jei norit , kad guliašas būtų dar tištesnis pakepinimo stadijoj įberkit šiek tiek miltų, jei pamiršot kai kepinot galima ir vėliau, bet tada miltus praskieskit vandeniu, kad nebūtų guzų


Tai tiek trumpai, Skanaus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 11 29, 00:20)
Pagrindinis rudasis padažas

2 šaukštai riebalų, 2 šaukštai miltų, 1/2 l sultinio, druskos, pipirų, 1-2 šaukšteliai sviesto, 1-2 šaukštai grietinės (galima ir be jos)

Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sultinio. Virti 6-8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti grietinės arba grietinėlės.[/color]

Padažo spalva priklauso nuo to kaip ilgai kepinami miltai. Vos vos pakepinus, bus baltas padažas. Truputi ilgiau - tamsesnis. Dar nuo to dėta grietinės ar ne...


Hmmm... As ir nezinojau, kad tai yra guliasas. smile.gif Kazkada sita recepta "isradau", kai reikejo staigiai vaika pamaitint. Nuo to laiko tai populiariausias jautienos patiekalas tiek tarp mano seimos vyru, tiek tarp vyriskos lyties sveciu. Labai tinkamas vakarienei, nes gaminasi akimirksniu. Padazo spalva priklauso ne nuo miltu, o nuo to kiek daug jautienos, kiek stipriai "praskiesta" vandeniu ir kiek gausiai privaryta grietines. Jautiena pjaustoma smulkiais, plonais gabaliukais (as perku is anksto plonai supjaustytas ispjovas, tada greiciau susipjausto ir vienodo storio gabaliukai gaunasi) ir dedama i gausiai alyvuogiu aliejumi "palaistyta" keptuve. Ant virsaus druska (~nubrauktas arb. saukstelis/500-600g mesos) ir cesnakinis prieskoniniu zoliu misinys (Mrs.Dash) (kiek negaila). Tada ant auksciausios padalos uzkaitinti virykle ir staigiai (man uztrunka ~3-5 min priklausomai nuo to kiek porciju gaminu vienu metu), nuolat vartant apkepinti mesa, tik tiek, kad prarastu kraujini raudonuma. Tuo pat metu apibarstyt bevartomus mesos gabaliukus miltais (miltai i gabalus nesusoka, nes kepa ant aliejaus). Kai besviecia paskutiniai raudonos mesos likuciai sliuksteli i keptuve vandens ir palauki kol uzverda ir sutirsteja nuo miltu (tuo paciu ir baigia termiskai apsidoroti paskutiniai mesos gabaliukai, sultinio tirstumas turi but kaip kisieliaus). Kai tai ivyksta - tuoj pat nukeliam nuo "ugnies" ir imaisom 1-2 saukstus grietines (geriausia 30% riebumo) ir vakariene baigta. I lekste dedu bulves ir apipilu situo "marmalu". Berniokai valgo net ausim klapsedami. Svarbiausias "trick", kaip ir su visom liesom mesom, siukstu neperkepti, nes tada vietoj svelnios mesytes gausit "guminukus". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 14 gruodžio 2010 - 07:55