QUOTE(Sunreja @ 2010 10 18, 13:44)
Snd per pietus bandziau pakepti jautienos kepsniukus, bet gavosi guminiai...

Sakykit, gal imanoma juos perkepti/pertroskinti i guliasa pagal jusu recepta?

Nesinoretu mesyte lauk mesti...
Aš turiu superinį receptą. Ne vienus metus darau iš jautienos (kartais ir kiaulienos). Ir kaip kepsnelius,ir kaip guliašą.
Jautiena su garstyčiomis
600gr jautienos kumpio
50gr sviesto
1 šaukštas miltų
2-3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai neaštraus pomidorų padažo
truputis druskos,pipirų,aliejaus kepimui
Jautieną supjaustome nedideliais griežinėliais,išmušam,pabarstom druska,pipirais,gerai apkepame keptuvėje su aliejumi ir dedame į puodą.
Miltus pakepame su sviestu,įpilame apie 0,5ltr vandens (arba sultinio), įdedame garstyčių,įberiame truputį pipirų ir užverdame.Šiuo padažu užpilame jautieną.Mėsą su padažu troškiname apie 30 min,tada įdedame grietinės,pomidorų padažo ir užviriname.