Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

sveikos mamytes smile.gif pirma karta as cia rasau, tai labai atsiprasau, jei kartojuosi su siuo receptu ax.gif

stai mano guliaso receptas

reikejo:

kiaulieno (as dejau soneli)
morku
svogunu
sparaginiu pupeliu (galima ir paprastu)
bulviu
pomidoru padazo
grietines
prieskoniu
miltu

mesa supjausciau kubeliais pakepinau vandenyje apie 15-20 min. Morkas stambiai supjausciau (mazdaug 1.5cm) griezineliais, svoguna pusmenuliniais griezineliais, pupeles siaudeliais mazdaug 1.5cm., bulves nemazais kubeliais, viska sudejau i puoda, sudejau kepinta mesa, uzpyliau ir verdu. kai viskas uzvire dejau vistienos prieskoniu, maltos raudonos paprikos (astrios), krapu, baziliko ir druskos ir viska troskinau kol darzoves isvire. Tada dejau gera sauksta grietines, pomidoru padazo, ipyliau miltu ir vandens misinio (del tirstumo) ir dar patroskinau apie 5min.

na va galima det i lekste ir valgyti smile.gif
Atsakyti
As visuomet darau pagal sita recepta 4u.gif
Man labai labai patinka 4u.gif

Aliejaus kepimui
1 didelio svogūno, supjaustyto juostelėmis
200g nedidelių pievagrybių, perpjautų per pusę
500g jautienos (nugarinės arba išpjovos filė), supjaustytos juostelėmis
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. garstyčių
300ml grietinės
druskos, pipirų

bulvių košės
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną ir karts nuo karto pamaišant kepkite 5 minutes arba kol svogūnas suminkštės. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir pasidėkite, kol paruošite kitus ingredientus.

Sudėkite grybus ir kepkite karts nuo karto pamaišant 3-4 minutes, kad jie kiek apkeptų. Išimkite iš keptuvės ir laikykite su svogūnais.

Padidinkite ugnį ir sudėkite juostelėmis supjaustytą mėsą (nepridėkite per daug mėsos vienu kartu, jei reikia, kepkite per kelis kartus). Karts nuo karto pamaišant kepkite ant aukštos ugnies maždaug 1 min., kad mėsa apskrustų. Nedelsiant išimkite mėsą iš keptuvės, kitaip ji perkeps ir pasidarys nemaloniai kieta.

Sumažinkite ugnį. Sudėkite svogūnus ir grybus atgal į keptuvę, pabarstykite paprika, sudėkite grietinę, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 5 minutes. Sudėkite mėsą ir pakaitinkite dar maždaug 1-2 minutes. Patiekite su bulvių koše. Skanaus!

Atsakyti
QUOTE(Zunkelis @ 2008 06 18, 02:02)
As tai guliasa darau su jautiena arba versiena ir su pievagrybiais  ax.gif  O viskas vyksta taip, kad imu puse ant puses, kiek mesos tiek ir pievagrybiu, pjaustau daug svoguno, morkos siaudeliais irgi nemazai, svoguna su mesyte pakepinu ir viska i puoda, pilu prieskoniu sudedu grybus, morkas ir tusinu, pries pabaiga dedu pora geru saukstu grietines, keciupo, slakeli raudono vyno ir miltu isplaku stiklinej vandens ir supilu, o kai sutirsteja isjungiu... patiekiu su bulvem... MB tai jau valgo be galo be krasto ir beproto giria  thumbup.gif  taip kad jei verdu tai tenka virt pilna puoda  ax.gif



Dariau, thumbup.gif skaniai, viena pati vos nesuvalgiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gėlėta: 11 kovo 2009 - 18:01
nu siandien parlekus is darbo greit guliasa pasidariau:)
darau kaip ir visos mamytes labai paprastai, mesyte pakepinu, paskui morkytes ir svoguna. Ipyliau biski vandenuko ir pievagrubiu sriubos tirstos supyliau pakeli...Lygtai magi...Nu labai skaniai gavosi...nereikejo nei grietines deti, nei miltu..Vis kitoks skonis gavosi...

P.S. pasinaudojau patarimu vienos mamytes ir biski degtines ipyliau...skonis tikrai nieko nepasikeite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 03 12, 20:15)
nu siandien parlekus is darbo greit guliasa pasidariau:)
darau kaip ir visos mamytes labai paprastai, mesyte pakepinu, paskui morkytes ir svoguna. Ipyliau biski vandenuko ir pievagrubiu sriubos tirstos supyliau pakeli...Lygtai magi...Nu labai skaniai gavosi...nereikejo nei grietines deti, nei miltu..Vis kitoks skonis gavosi...

P.S. pasinaudojau patarimu vienos mamytes ir biski degtines ipyliau...skonis tikrai nieko nepasikeite  blush2.gif



Skaniai ir greitai thumbup.gif
Atsakyti
Mano gaminimo būdas toks:
0,5 kg kiaulienos kumpio supjaustau juostelėmis ir pakepinu sausoje keptuvėje kol išgaruoja išsiskyrusios sultys. Tada pilu aliejaus, beriu šiek tiek druskos, juodųjų pipirų, mėgiamų prieskonių (paprastai - Santa Marios prieskoninių žolelių su česnaku ir maltos mėsos prieskonių) ir dvi galvutes pusžiedžiais pjaustytų svogūnų. Kai tiek mėsa, tiek svogūnai apskrunda, įmetu sultinio kubelį ir užpilu verdančiu vandeniu, kad gerokai mėsą apsemtų. Įmetusi lauro lapelį troškinu, kol mėsa suminkštėja. Tada dedu pora arbatinių šaukštelių pomidorų pastos ir pora šaukštų grietinės. Jei padažas per skystas, tuomet 1 arbatinį šaukštelį krakmolo ištirpinu 50 ml vandens ir supilu į guliašą.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
begsiu tuoj gaminti thumbup.gif
Atsakyti
As atradau kad vietojemesosgabalo galima naudoti apkepta farsa, tada neliks jokiosrizios, kad mesos gabaliukai liks kietoki, ar sausoki. Farsas geriau sugeria prieskonius, sultini, greiciau issitusina. O pasiruosiu ji tiesiog imetusi i keptuve ir kartais pamaisydama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 11 30, 18:54)
o kad mėsytė greičiau būtų minkšta galit  įpilti stikliuką degtinės tongue.gif  thumbup.gif

As padazu ir troskiniu paskaninimui gan daznai vartoju brendi .
Atsakyti
As vakar dariau guliasa su darzovemis - eksperimentas pavyko smile.gif

Dariau is kiaulienos, pupeliu, cukinijos, pomidoru, paprikos ir morkyciu.
Pupeles idejau virt ir tuo paciu metu kepinau pjaustyta gabaliukais kiauliena su morkytem, kai siek tiek pakepe, suberiau i puoda, kuriame vire pupeles. Tada keptuveje pakepinau cukinijas su paprikomis - vel suberiau i puoda ir tada dar atskirai siek tiek pakepinau pomidorus ir vel i puoda. I puoda pridejau baziliko, pipiru, druskos, kelis saukstus pomidoru padazo ir palikau troskintis. Pries gala dar idejau grietines kelis saukstus sumaisytus su miltais ir dar patroskinau kokias 10 min.

Zaidimo daug, bet laaabai skanu smile.gif Valgem su bulvem ir zaliais agurkais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MSZ: 31 gegužės 2009 - 14:23
QUOTE(MSZ @ 2009 05 31, 15:23)
As vakar dariau guliasa su darzovemis - eksperimentas pavyko smile.gif

ax.gif čia jau tada nebe guliašas, o visas troškinys.
Atsakyti
Kad cia beveik visos siaip troskinius gamina ir isivaizduoja kad guliasa lotuliukas.gif guliasas yra be jokiu darzoviu, isikalkit viena karta i galva toki fakta, ir nevadinkit karves drugeliu ax.gif arba sukurkit troskiniu tema, jeigu tokios dar nera, ir ten grozekites ir girkites savo pagamintais TROSKINIAIS, bet prie guliaso temos tikrai cia visai ne i tema 80% pasisakymu. Zmoniu klaidinimas... doh.gif
Atsakyti