Kaip paruosti tikra guliasa? Kokia mesa tinkamiausia?
Na as nezinau ar tai tikras, bet darau taip:
Supjaustau mesyte, dazniausiai versiena, gabaliukais, taip pat morkyte+svoduniuka. Idedu i keptuve mesyte ir kepinu kol sultys isgaruoja, tada idedu svoguniuko ir morkyte, viska apibarstau prieskoniais, druska ir t.t.
Kaip apkepa ,idedu myltu ir truputuka dar pakepinu. Sudedu viska i puoda ir uzpilu vandenuku, troskinu. Man skanu
Supjaustau mesyte, dazniausiai versiena, gabaliukais, taip pat morkyte+svoduniuka. Idedu i keptuve mesyte ir kepinu kol sultys isgaruoja, tada idedu svoguniuko ir morkyte, viska apibarstau prieskoniais, druska ir t.t.
Kaip apkepa ,idedu myltu ir truputuka dar pakepinu. Sudedu viska i puoda ir uzpilu vandenuku, troskinu. Man skanu

Mano guliašo pradžia, kaip pas Pilvulka, bet aš nededu į puodą, nes ir keptuvėj gerai. Dar dedu paprikos, grybų(šampinjonų), pomkės ir grietinės.
Oi grietine ir as dedu, sorry

Galima dar dziovintu slyvu deti. Skanumelis

Galima viską dėti

Siaip tai tikras guliasas daromas is jautienos,as supjaustau mesa ilgokomis juostelemis,pabarstau priekoniais,ipilu aliejaus,viska gerai permaisau ir palieku kokiai valandai pastoveti (aliejus suteikia mesytei minkstumo,daug greiciau issitroskina),tada apkepu keptuveje ir troskinu pridejusi kas i galva sauna,nuo morku iki...
Sveikos gyvos
Susiduriau su problemele ir noreciau isgirsti jusu patarimus
Turiu kliaulienos, supjaustytos gabaleliais kaip troskiniui ir jau sumarinuotos elementariais prieskoniais...
Patarkit ka galeciau is jos pagaminti
Mano mintys sukasi apie guliaso recepta, bet niekada nebuvau jo dariusi, tai ir nezinau
Pagelbekit pradedanciajai kulinarei

Susiduriau su problemele ir noreciau isgirsti jusu patarimus

Turiu kliaulienos, supjaustytos gabaleliais kaip troskiniui ir jau sumarinuotos elementariais prieskoniais...
Patarkit ka galeciau is jos pagaminti

Mano mintys sukasi apie guliaso recepta, bet niekada nebuvau jo dariusi, tai ir nezinau

Pagelbekit pradedanciajai kulinarei

parasysiu as tau koki darau, bet truputi veliau

Aš darau guliaša su knorr pomidorų sriubą.Ji tokia tiršta.
Paimu mėsą, 1 šviežią papriką ir 2 svogūnus supjaustau nedideliais gabalėliais ir apakepu. Po to kai jau mesa beveik suminkšteja suberiu 1 pakelį KNORR tirštos pomidorų sriubos, įpilu 350 g šalto vandens, įberiu čilio prieskonių ir dar paverdu 5 minutes. Man saknu.
Va šita sriuba:

Turiu dar vieną guliašo receptą. Jums reiks:
Mėsos pjaustytos gabaliukais
200 g porų, smulkiai pjaustytų
20 g maltos mėsos prieskonių "Santa Maria"
2 skiltelės česnako
1 saldžioji paprika, pjaustyta šiaudeliais
1 arb. š. miltų
žiupsnelis maltų uoginių paprikų "Santa Maria"
800 g konservuotų pomidorų
140 ml grietinės
Įkaitinkite aliejų storasienėje keptuvėje, sudėkite kiaulieną ir iškepkite. Iš keptuvės išdėkite į lėkštę. Tada apkepinkite porus, smulkintus česnakus ir pjaustytą saldžiąją papriką. Sudėkite atgal kiaulienos gabaliukus, pabarstykite miltais ir uoginių paprikų milteliais. Po kelių minučių supilkite pomidorus, užvirinkite, suberkite prieskonius, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių.
Prieš patiekdami pagardinkite grietine ir, jeigu trūksta aštrumo, uoginėmis paprikomis.
Galima aišku improvizuoti

Kaip tik siandien gaminsiu guliasa, tai pasidalinsiu receptuku.
Guliasas su darzovem
700 g neriebios kiaulienos
2 stiklines virtu pupeliu (bet as naudoju konservuotas is skardiniu-tingiu virti)
4 nedideli marinuoti agurkai
2 svogunai
4 saukstai pomidoru padazo (as dedu daugiau)
2 saukstai guliaso prieskoniu (yra tokiu specialiu, bet galima naudot ir kitokius)
1 saukstas miltu
2 saukstai grietines (nebutinai)
100 g aliejaus
Kiauliena supjaustom gabaliukais ir apkepam keptuvej su aliejum. Baigiant kepti sudedam susmulkintus svogunus, miltus, prieskonius, ir, kai viskas gerai apkeps, supilame pomidoru padaza. Tada troskini sudedam i puoda, uzpilam vandeniu, kad apsemtu mesa ir troskinam kol mesa suminksteja. Tada sudedame virtas pupeles, griezineliais supjaustytus agurkus ir paverdame dar 5 min., idedame grietine, ismaisome. Apie puse valandos palaikome uzdengtame puode. (as tikrai nelaikau).
Tai toks tas mano receptukas. O jei nenori su darzovem, tai gali daryti viska kaip parasyta, tik nedeti nei pupeliu, nei agurku.
skanaus
Guliasas su darzovem
700 g neriebios kiaulienos
2 stiklines virtu pupeliu (bet as naudoju konservuotas is skardiniu-tingiu virti)
4 nedideli marinuoti agurkai
2 svogunai
4 saukstai pomidoru padazo (as dedu daugiau)
2 saukstai guliaso prieskoniu (yra tokiu specialiu, bet galima naudot ir kitokius)
1 saukstas miltu
2 saukstai grietines (nebutinai)
100 g aliejaus
Kiauliena supjaustom gabaliukais ir apkepam keptuvej su aliejum. Baigiant kepti sudedam susmulkintus svogunus, miltus, prieskonius, ir, kai viskas gerai apkeps, supilame pomidoru padaza. Tada troskini sudedam i puoda, uzpilam vandeniu, kad apsemtu mesa ir troskinam kol mesa suminksteja. Tada sudedame virtas pupeles, griezineliais supjaustytus agurkus ir paverdame dar 5 min., idedame grietine, ismaisome. Apie puse valandos palaikome uzdengtame puode. (as tikrai nelaikau).
Tai toks tas mano receptukas. O jei nenori su darzovem, tai gali daryti viska kaip parasyta, tik nedeti nei pupeliu, nei agurku.
skanaus

Oi kaip aciu

