Stirnienos guliašas su baravykaisStirnienos guliašas su baravykais3-4 asmenims
500-600 g stirnienos, 300 g šviežių baravykų, 100 g ryžių, 3 vidutinio dydžio svogūnai, 1 žalia paprika, 1 raudona paprika, 3-4 pomidorai, pusė stiklinės pomidorų tyrės, 2-3 skiltelės česnako, mėtos lapeliai, lauro lapai, žvėrienos prieskoniai, pipirai, druska.
Stirnieną nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais, nusausinti. Į įkaitintą BAUER keptuvę sudėti mėsą ir kepti vidutinėje temperatūroje 3-4 min. iš abiejų pusių, kol paskrus. Mėsą išimti ir sudėti į dubenį.
Į keptuvę berti supjaustytus baravykus, smulkiai supjaustytus svogūnus, griežinėliais supjaustytas paprikas, nuluptus be sėklų pomidorus, pagardinti prieskoniais. Uždengti dangčiu ir sumažinti temperatūrą iki minimumo, troškinti 10-12 min. Įpilti pusę stiklinės pomidorų tyrės, įmesti susmulkintą lauro lapą, išspausti česnako skilteles, sudėti mėsą ir troškinti 10-12min.
Patiekti su ryžiais, papuošti mėtos lapeliais.
Kiaulienos guliašas500 g neriebios kiaulienos
300 g ryžių
6 paprikos(po 2 žaliosios, raudonosios ir geltonosios paprikos ankštis)
1 konservuota paprika
1 vidutinio dydžio žalias agurkas (Agurkas)
2 rauginti agurkai
3-4 pomidorai (Pomidorai)
3 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai sviesto
3 svogūnai
0,5 šaukštelio imbiero
saldžios paprikos miltelių
čili
pipirų
druskos
Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis. Suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti.
Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais.
Kai daržovės suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, kol dar liks šiek tiek sutirštėjusio padažo. Tada suberti prieskonius.
Patiekti su ryžiais.
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais700 g jautienos kumpio
2 stiklinės virtų pupelių
4-5 marinuoti agurkai
2 svogūnai
3-4 šaukštai švelnaus pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
2 šaukštai grietinės (nebūtinai)
druska
pipirai
lauro lapas
aliejus
Jautieną supjaustome gabaliukais ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudedame susmulkintus svogūnus, miltus, ir, kai jie apkepa, supilame pomidorų padažą.
Tada viską sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų mėsą ir troškiname, kol mėsa suminkštėja.
Tada sudedame virtas pupeles, marinuotus supjaustytus agurkus ir paverdame 5 min. Apie pusę valandos palaikome uždengtame puode.
Patiekiame su bulvių koše.
Vištienos guliašas su salieraisViščiukas (maždaug 1,2 kg),
svogūnas,
paprika,
600 g salierų šaknų,
50 g pomidorų pastos,
375 ml vištienos sultinio,
125 g grietinės,
40 g tirpinto sviesto,
šaukštas smulkintų žalumynų,
uoginių paprikų,
šaukštas maltų raudonų saldžiųjų pipirų,
maltų pipirų, druskos,
bazilikų papuošti.
1. Viščiuką supjaustome į 8 dalis. Įtriname druska, uoginėmis paprikomis, žalumynais ir apkepiname svieste.
2. Svogūną smulkiai supjaustome. Papriką ir salierų šaknis nuvalome, supjaustome nedideliais kubeliais. Paruoštas daržoves sudedame prie mėsos ir apkepiname. Pagardiname raudonaisiais pipirais, pomidorų pasta. Supilame sultinį.
3. Pridengiame, nustatome silpną kaitrą ir troškiname 35 minutes.
4. Sudedame grietinę, išmaišome, pakaitiname, kol užverda, ir išmaišome.
5. Prieš tiekdami papuošiame bazilikais.
Papildyta:Teksasietiškas guliašas
4 asmenims:
2 svogūnų,
500g bulvių,
200g morkų,
1 saliero,
3 šaukštai aliejaus,
2 česnako skiltelių,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
1 lauro lapo,
250g pomidorų tyrės,
250ml tirpaus sultinio,
600g šaldytų žirnių.
Nuluptus ir nuplautus svogūnus supjaustykite ketvirčiais, padalinkite juos perpus. Nuvalytas ir nuluptas daržoves supjaustykite kubeliais. Gabalėliais supjaustytą mėsą maišydama apkepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Sudėkite mėsą į troškintuvą, išspauskite česnaką, suberkite svogūnus, paskaninkite prieskoniais, pasūdykite pagal skonį. Supilkite sultinį, pomidorų tyrę, įįdėkite lauro lapą, uždenkite ir troškinkite apie valandą. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, suberkite pjaustytas morkas, bulves ir salierą, dar po 5 min.- šaldytus žirnius.