Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

QUOTE(serpent @ 2009 12 08, 17:10)
Kad cia beveik visos siaip troskinius gamina ir isivaizduoja kad guliasa  lotuliukas.gif  guliasas yra be jokiu darzoviu, isikalkit viena karta i galva toki fakta, ir nevadinkit karves drugeliu  ax.gif  arba sukurkit troskiniu tema, jeigu tokios dar nera, ir ten grozekites ir girkites savo pagamintais TROSKINIAIS, bet prie guliaso temos tikrai cia visai ne i tema 80% pasisakymu. Zmoniu klaidinimas...  doh.gif

Tai vietoj to,kad kritikuotumet-parasykit TIKRAJI guliašo recepta
Atsakyti
[quote=serpent,2009 12 08, 16:10]
receptą parašyk SAVO guliašo ir foto įdėk .
Atsakyti
pasidalinsiu receptu kaip as darau guliasa,cia mano mociute ji taip gamindavo.
supjaustau mesyte gabaliukais,pakepinu o kartais ir ne tada dedu i puoda su vandniu ir druska baigent virt idedu dar pipiru ,kartais vegetos,kitu prieskoniu nupilu nuovira i keptuve dedu grietines keciupo ir miltu arba krakmolo tirpinto vandeni.pagal tirstuma koki megstu.kai viskas sutirsteja pilu atgal ant mesytes ir valgom su virtom bulvem.nu man jis pats skaniausias.o su darzovem as ir niekad nedarau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adera: 10 gruodžio 2009 - 17:37
QUOTE(Adera @ 2009 12 10, 18:31)
pasidalinsiu receptu kaip as darau guliasa,cia mano mociute ji taip gamindavo.
supjaustau mesyte gabaliukais,pakepinu  o kartais ir ne tada dedu i puoda su vandniu ir druska baigent virt idedu dar pipiru ,kartais vegetos,kitu prieskoniu nupilu nuovira i keptuve dedu grietines keciupo ir miltu arba krakmolo tirpinto vandeni.pagal tirstuma koki megstu.kai viskas sutirsteja pilu atgal ant mesytes ir valgom su virtom bulvem.nu man jis pats skaniausias.o su darzovem as ir niekad nedarau

Puikiai aprasyta drinks_cheers.gif as tik keciupo nededu, bet manau gal smarkiai skonio negadina. O beje, jau ir ansktesniuose puslapiuose viena mergina, rase apie tikraji guliasa, i kuri daugu daugiausiai galima idet svoguniuko truputi. O siaip tai yra gryna mesa (dazniausiai jautiena), pamarinuota ir pakepinta, po to siek tiek patroskinta (as troskinu su puse puodelio sultinio) ir galima ideti sauksta grietines, ir kaip Adera, kazkiek tomato. O kur prasideda darzoves, ten baigiasi guliasas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serpent: 10 gruodžio 2009 - 19:50
QUOTE(serpent @ 2009 12 10, 20:49)
O kur prasideda darzoves, ten baigiasi guliasas  ax.gif

Neklaidinkit zmoniu schmoll.gif Va jums nuoroda is Vikipedijos kas yra guliašas
http://lt.wikipedia..../wiki/GuliaŔas
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 12 12, 17:04)
Neklaidinkit zmoniu schmoll.gif Va jums nuoroda is Vikipedijos kas yra guliašas
http://lt.wikipedia..../wiki/GuliaŔas

cia vengrai taip gamina,o lietuviai gamina visai kitaip.juk kiekviena salis turi savo gaminimo savybes.
Atsakyti
QUOTE(Adera @ 2009 12 12, 23:41)
cia vengrai taip gamina,o lietuviai gamina visai kitaip.juk kiekviena salis turi savo gaminimo savybes.

Vistik nereikia klaidinti zmoniu,kad TIKRAS guliasas be darzoviu schmoll.gif Manau,kad vengrai gamina PATI TIKRIAUSIA guliasa,kuris akivaizdziai su darzovem mirksiukas.gif Juk moterys gaminancios guliasa sitoj temoj buvo apkaltintos,kad gamina troskinius,nes daro su darzovem.Juk pirma reiktu pasidometi,o tik paskui metytis kaltinimais g.gif
Atsakyti
vau kiek receptuku, dar niekad nebandziau su grybais ir dziuveseliais ax.gif siandien bandysiu su dziovintais grybais rolleyes.gif kita karteli su dziuveseliais smile.gif kaip gerai, kai zinai ka vel gamint reiks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 01 31, 15:24)
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

700 g jautienos kumpio 
2 stiklinės virtų pupelių 
4-5 marinuoti agurkai 
2 svogūnai 
3-4 šaukštai švelnaus pomidorų padažo 
1 šaukštas miltų 
2 šaukštai grietinės (nebūtinai) 
druska 
pipirai 
lauro lapas
aliejus 
 
Jautieną supjaustome gabaliukais ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudedame susmulkintus svogūnus, miltus, ir, kai jie apkepa, supilame pomidorų padažą.
Tada viską sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų mėsą ir troškiname, kol mėsa suminkštėja.
Tada sudedame virtas pupeles, marinuotus supjaustytus agurkus ir paverdame 5 min. Apie pusę valandos palaikome uždengtame puode.
Patiekiame su bulvių koše.


Nerealiai skanu! thumbup.gif Vakar dariau,uosvius pavaisinau,visiems tiko ir patiko.Zodziu,dekui uz saunius receptukus! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na ir aš pasidariau guliašo, valgau, ir galvoju, kad tokio gėrio nuslėpti nevalia smile.gif
Jautienos mentę supjausčiau, pakepinau, pridėjau pjaustyto česnako ir užpyliau trupučiu pomidorų sulčių (tiesiog jų buvo likę tiek, kad geriant per mažai malonumo, o išpilt gaila biggrin.gif), pridėjau prieskonių (muskato riešutas, juodi pipirai, lauro lapas, malta kalendra, druska,krapai) ir troškinau, paskui teko pildyti vandeniu. Įmečiau saują džiovintų obuoliukų (močiutės išmislas, ji į visokius troškinius deda), po kurio laiko miltų, sumaišytų su vandeniu, tada morkų, džiovintų grybų (prieš tai pamirkyti ir supjaustyti), galiausiai pridėjau daaaug poro. Turėjo būti svogūnas, bet... negavau maximoj blink.gif Bet ir poras labai gerai. Susitroškino daržovės, tada dar pakentėjau išjungus ugnį 15 min ir dabar va štai antrą porciją baiginėju. Taip be jokių ten bulvių, ryžių ar salotų blink.gif
Atsakyti
sugundet ir mane guliasu siandiena, einu traukt mesos gabalo is kameros ir kuo greiciau atsisildyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Adera @ 2009 12 10, 18:31)
pasidalinsiu receptu kaip as darau guliasa,cia mano mociute ji taip gamindavo.
supjaustau mesyte gabaliukais,pakepinu  o kartais ir ne tada dedu i puoda su vandniu ir druska baigent virt idedu dar pipiru ,kartais vegetos,kitu prieskoniu nupilu nuovira i keptuve dedu grietines keciupo ir miltu arba krakmolo tirpinto vandeni.pagal tirstuma koki megstu.kai viskas sutirsteja pilu atgal ant mesytes ir valgom su virtom bulvem.nu man jis pats skaniausias.o su darzovem as ir niekad nedarau

Laaabai skanu wub.gif ir paprasta thumbup.gif , išbandžiau, darysiu dar 4u.gif
Atsakyti