Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

Idesiu ir as savo receptuka, kuri gavau is savo labai gero draugo. Beje - kulinaro.

Guliasas

Mums reikes
Jautienos (kiek? Kiek rasite saldytuve)
Svogunai 3 - 4
Vengriskos raudonosios paprikos milteliai
Bulves
Prieskoniai (raudonelis, krapai, druska)

Kaip ruosti
Jautiena supjaustom kubeliais, juostelem ar kaip kam labiau patinka. Svogunus supjaustom griezineliais. Viska suverciame i keptuve. Ant virsaus uzbarstom raudonosios paprikos milteliu. 3 - 4 saukstus. Nepagailim! Nepilam jokio vandens, tiesiog uzdengiam ta mesa su svogunais dangciu ir leidziam troskintis savose sultyse, o sulciu paprastai svogunai paleidzia nemazai.
Troskinam ant nedideles ugnies kol svogunai istirpsta. Apie valanda, priklauso nuo mesos ir svogunu kiekio.
Kol troskinasi nulupam bulves ir supjaustom kubeliais.
Kai svogunai istirpsta iki tiek, kad ju nebelieka dedame supjaustytas bulves ir uzpilam vandenuku, kad viska apsemtu.
Troskiname vel, kol bulves isverda. Pries pabaiga sudedame prieskonius.

P.S.Mesa gaunasi tikrai minksta.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
as guliasa darau taip : supjaustau mesyte kubelais (dazniausiai imu kiauliena), apkepinu (cia dar kartu reiketu deti svogunus, bet as nededu nes MB ju nevalgo doh.gif ), barstau prieskoniais, nepagailint, daug keciupo ir troskinu koki pusvalandi... po to viska sukratau i puoda, uzpilu vandeniu (padazo megstu daug, todel ir valdens pilu nemazai) troskinu... po to darau padaza.. i kita puoda atpilu daugiau nei puse vandens nuo mesos, dedu miltu kokius 3-4 saukstus (kad padazas butu tirstesnis), juoduju pipiru maltu, druskos, keciupo, grietines.. truputi paverdu ir pilu atgal i puoda su mesa... valgom su bulviu kose.. smile.gif nu man tai tikrai laaabai skanu! smile.gif net seile teka biggrin.gif
Atsakyti
As tai guliasa darau su jautiena arba versiena ir su pievagrybiais ax.gif O viskas vyksta taip, kad imu puse ant puses, kiek mesos tiek ir pievagrybiu, pjaustau daug svoguno, morkos siaudeliais irgi nemazai, svoguna su mesyte pakepinu ir viska i puoda, pilu prieskoniu sudedu grybus, morkas ir tusinu, pries pabaiga dedu pora geru saukstu grietines, keciupo, slakeli raudono vyno ir miltu isplaku stiklinej vandens ir supilu, o kai sutirsteja isjungiu... patiekiu su bulvem... MB tai jau valgo be galo be krasto ir beproto giria thumbup.gif taip kad jei verdu tai tenka virt pilna puoda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 06 13, 13:51)
as guliasa darau taip :  supjaustau mesyte kubelais (dazniausiai imu kiauliena), apkepinu (cia dar kartu reiketu deti svogunus, bet as nededu nes MB ju nevalgo doh.gif ), barstau prieskoniais, nepagailint, daug keciupo ir troskinu koki pusvalandi... po to viska sukratau i puoda, uzpilu vandeniu (padazo megstu daug, todel ir valdens pilu nemazai) troskinu...  po to darau padaza.. i kita puoda atpilu daugiau nei puse vandens nuo mesos, dedu miltu kokius 3-4 saukstus (kad padazas butu tirstesnis), juoduju pipiru maltu, druskos, keciupo, grietines.. truputi paverdu ir pilu atgal i puoda su mesa... valgom su bulviu kose.. smile.gif  nu man tai tikrai laaabai skanu! smile.gif  net seile teka biggrin.gif


neseniai isradau kad vietoj miltu laaabai gerai tinka malti dziuveseliai bigsmile.gif ismaisyti zymiai paprasciau, o rezultatas tas pats ax.gif
Atsakyti
Aš vakar gaminau kažką panašaus į guliašą ax.gif
Kiaulienos sprandinę, išmarinuotą su česnaku ir prieskoniais, pakepinau, tada ant viršaus pridėjau kubeliais pjaustytų svogūnų ir puselėm pjaustytų morkų, dar už 10 min pridėjau pievagrybių, ir viską ilgai troškinau, vis dapildama vandens. Ant galo uždėjau, miltų, grietinės ir pomidorų padažo bigsmile.gif
Man tai labai skanu ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
guliašą įpratau gaminti taip:

supjaustai mėsytę kubeliais ir ją pamarinuoju mėgiamais prieskoniais valandėlę, tada kepu. Kai apkepa, dedu į puodą. Puode į dugną pilu labai nedaug aliejaus (kokį šaukštą) aliejaus, jei mėsa riebi - nepilu išvis. Užpilu karštu sultiniu taip kad mėsa būtų apsemta ir dar šiek tiek daugiau. Ir troškinu ant vidutinės ugnies. Kai mėsytė tampa minkšta, tada dedam mėgiamas daržoves - šampinjonus, paprikas, brokolius, kalafiorus, galima viską, tik dėti reiktų pagal virimo laiką. Pirma kalafiorus, paprikas, šampinjonus tik ant galo. Tada smulkintą svogūną ir morką apkepu keptuvėj ant sviestuko, tada dedu nedidelį šaukštą miltų ir viską pakaitinu. Visa ta masė sušoką į tokį gumulą, tada pilu kečiupo (iš akies.. na kokia 4-5 šaukštai) viską išmaišom ir dar kiek pakaitinam. Tada į puodą su mėsa dedam mėgiamus prieskonius, česnako įspausti galima. Ir dedam keptuvės turinį. Viską išmaišom ir dar patroškinam kokią minutę. Aš kartais dar grietinės šaukštą įdedu. Žinokit labai skanu išeina, ir visai paprasta. Padažas tirštas, labai skanu su bulvių košyte.
Dar galima naudot šaldytas daržoves, bet jas dėti prieš pat pilant keptuvės masę į puodą , nes šaldytoms daržovėms ne daug reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 21, 02:05)
guliašą įpratau gaminti taip:

supjaustai mėsytę kubeliais ir ją pamarinuoju mėgiamais prieskoniais valandėlę, tada kepu. Kai apkepa, dedu į puodą.  Puode į dugną pilu labai nedaug aliejaus (kokį šaukštą) aliejaus, jei mėsa riebi - nepilu išvis. Užpilu karštu sultiniu taip kad mėsa būtų apsemta ir  dar šiek tiek daugiau. Ir troškinu ant vidutinės ugnies. Kai mėsytė tampa minkšta, tada dedam mėgiamas daržoves - šampinjonus, paprikas, brokolius, kalafiorus, galima viską, tik dėti reiktų pagal virimo laiką. Pirma kalafiorus, paprikas, šampinjonus tik ant galo. Tada smulkintą svogūną ir morką apkepu keptuvėj ant sviestuko, tada dedu nedidelį šaukštą miltų ir viską pakaitinu. Visa ta masė sušoką į tokį gumulą, tada pilu kečiupo (iš akies.. na kokia 4-5 šaukštai) viską išmaišom ir dar kiek pakaitinam. Tada į puodą su mėsa dedam mėgiamus prieskonius, česnako įspausti galima. Ir dedam keptuvės turinį. Viską išmaišom ir dar patroškinam kokią minutę. Aš kartais dar grietinės šaukštą įdedu. Žinokit labai skanu išeina, ir visai paprasta. Padažas tirštas, labai skanu su bulvių košyte.   
Dar galima naudot šaldytas daržoves, bet jas dėti prieš pat pilant keptuvės masę į puodą , nes šaldytoms daržovėms ne daug reikia  4u.gif


Skamba skaniai, ir skonis turetu buti neblogas! smile.gif
Atsakyti
prisiskaiciau cia jusu patarimu ir dariau vakar guliasa smile.gif
zodziu apkepinau as ta mesyte su prieskoniukais, cesnakiukais ir saukstu medaus, tada suverciau i puoda ir troskinau ipilusi siektiek vandens, beja idejau griezineliais pjaustytu svieziu morkyciu. keptuveje pakepinau svoguno ir sudejau prie mesos bebaigiant jai troskintis. padariau padaza: grietine, pom padazas, garstycios, Azikos padazas (jis pats svarbiausias-dave labai labai gera skoni, beja jis astrus-uztenka poros arbatiniu sauksteliu rolleyes.gif ). dar i padaza idejau miltu, ismaisiau ir supyliau ant mesos. siektiek patroskinau dar ir ejom valgyti smile.gif mano brangusis valge neatsivalge. net neliko ka man i darba isidet siandien doh.gif
p.s. valgem su virtom bulvem ir svieziu agurku salotom (supjaustyti agurkai, svoguno laiskai, grietine ir siek tiek druskytes)
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 06 13, 13:51)
as guliasa darau taip :  supjaustau mesyte kubelais (dazniausiai imu kiauliena), apkepinu (cia dar kartu reiketu deti svogunus, bet as nededu nes MB ju nevalgo doh.gif ), barstau prieskoniais, nepagailint, daug keciupo ir troskinu koki pusvalandi... po to viska sukratau i puoda, uzpilu vandeniu (padazo megstu daug, todel ir valdens pilu nemazai) troskinu...  po to darau padaza.. i kita puoda atpilu daugiau nei puse vandens nuo mesos, dedu miltu kokius 3-4 saukstus (kad padazas butu tirstesnis), juoduju pipiru maltu, druskos, keciupo, grietines.. truputi paverdu ir pilu atgal i puoda su mesa... valgom su bulviu kose.. smile.gif  nu man tai tikrai laaabai skanu! smile.gif  net seile teka biggrin.gif

aciuks.gif aciuks.gif uz receptuka. MB sake thumbup.gif o jis laaaabai isrankus. doh.gif vargas man
Atsakyti
Nu va deka SM tikra kulinare patapsiu tongue.gif .Vakar pirmakart gaminau guliasa, nu zinokit super gavos thumbup.gif .Jautiena minkstute, beje nereikejo 1val. troskint ir pan. Viskas greiciau gavos, o svoguns dejau tik i pabaiga troskinimo, pusval. kazkur. Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
šiandien darysiu guliaša.. pirmą kartą.. rolleyes.gif žiūrėsim ar pavyks. ačiū už receptus thumbup.gif
Atsakyti
as irgi siandien darysiu guliasa. pirma karta. gyvenime. t.y. ishviso pirma karta gaminsiu.. palinkekit man sekmes. doh.gif
Atsakyti