Įkraunama...
Įkraunama...

Guliašas

QUOTE(welkom1 @ 2007 01 31, 12:24)
[

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

700 g jautienos kumpio 
2 stiklinės virtų pupelių 
4-5 marinuoti agurkai 
2 svogūnai 
3-4 šaukštai švelnaus pomidorų padažo 
1 šaukštas miltų 
2 šaukštai grietinės (nebūtinai) 
druska 
pipirai 
lauro lapas
aliejus 
 
Jautieną supjaustome gabaliukais ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudedame susmulkintus svogūnus, miltus, ir, kai jie apkepa, supilame pomidorų padažą.
Tada viską sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų mėsą ir troškiname, kol mėsa suminkštėja.
Tada sudedame virtas pupeles, marinuotus supjaustytus agurkus ir paverdame 5 min. Apie pusę valandos palaikome uždengtame puode.
Patiekiame su bulvių koše.





aciu uz sita receptuka 4u.gif tikrai labai labai skanu thumbup.gif tik nedejau raugintu agurkiuku, nes neturejau, bet dejau 3morkas, gavosi taip skanu, kad uz poros valandu velai vakare vyras dukart per vakara taip galingai vakarieniavo ax.gif
Atsakyti
Cia rase pradzioj, kad dar deda pomkės i guliasa. O kas yra ta pomkė?
Atsakyti
QUOTE(Dovana @ 2007 09 24, 15:41)
O kas yra ta pomkė?

Kiek aš suprantu, tai pomidorų padažas. mirksiukas.gif
Atsakyti
as viska troskinu ne vandeny, o sultinyje.. man skaniau.. o vietoj grietines kartais dedu grietineles.. rolleyes.gif
Atsakyti
O siandien as gaminau guliasa su bulvemis ir desra. Tikrai skanu ir greita!
Atsakyti
KAIP GERAI, KAD CIA UZSUKAU... MANO ANTRA PUSE KARTAIS UZSIMANO GULIASO, O AS IR PAMIRSUS BUVAU KAIP JI DARYT IR VA, RADAU, TAIGI SEKMADIENI PIETUMS - GULIASAS biggrin.gif
Atsakyti
Mano gaminamas guliašas mirksiukas.gif (kažkas labai panašaus, kaip su pupelėmis aprašytas aukščiau)

700 g jautienos kumpio
3-4 morkos
1 svogūnas
4-5 marinuoti agurkai (nedideli)
3-4 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
druska, pipirai, lauro lapeliai.
Kepimui aliejus.

Jautieną supjaustau gabaliukais (geriausia iš vakaro pasimarinuoti su aliejumi ir guliašo prieskoniais), gerokai apkepu keptuvėje. Baigiant kepti sudedu supjaustytas morkas, kiek vėliau susmulkintus svogūnus, miltus, ir, kai jie apkepa, supilu pomidorų padažą.
Tada viską suverčiu į puodą, užpilu virinto vandens (kad apsemtų mėsą) ir troškinu, kol mėsa suminkštėja.
Tada sudedame marinuotus supjaustytus agurkus, paverdu dar 5 min. Apie pusę valandos palaikau uždengtame puode.
Patiekiame su bulvių koše (arba ryžiais, man netgi su ryžiai skaniau). essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 16 spalio 2007 - 15:17
QUOTE(Vikusia @ 2007 09 14, 14:48)
O mėsytė guliašui ar marinuojat kažkaip, ar ne?? Man neišeina guliašas, mėsa visada labai kieta būna..  g.gif


Girdėjau, kad jautienos NEGALIMA marinuoti. Nes tuomet ji būna kieta kaip bato aulas.
Na, čia skaičiau kad marinuojama aliejumi, tai gal nebent taip. Nes rūgštyje ji linkusi kietėti.
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 11 01, 11:43)
Girdėjau, kad jautienos NEGALIMA marinuoti. Nes tuomet ji būna kieta kaip bato aulas.
Na, čia skaičiau kad marinuojama aliejumi, tai gal nebent taip. Nes rūgštyje ji linkusi kietėti.


Nevisai, kieta mesa buna seno gyvulio, perkepta. Ypac kumpis. Geriau pirkti versiena, jei leidzia pinigine.
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 11 06, 12:50)
Nevisai, kieta mesa buna seno gyvulio, perkepta. Ypac kumpis. Geriau pirkti versiena, jei leidzia pinigine.


Geriausiai guliašui tinka jautienos pomentė arba mentė. Tikrai bus minkšta ir skanu. o iš kauliuko išsivirsite skanią sriubytę 4u.gif
Atsakyti
Neperskaičiau visos temos tai nežinau ar kas rašė tokį receptą, bet aš kiek žinau tai tikras guliašas yra tik mėsa (jautiena) troškinta padažiukyje su trupučiu svogūno. Mėsytė turi būti supjaustoma gabaliukais 3x3 cm pavoliojama miltuose ir apkepinama, tada troškinama puode su trupučiu vandens. Ir pabaigoje užpilama padažiuku, kuris daromas taip: pakepinamas svogūniukas su miltais iki kol jie taps rusvi, tada pilama vandenuko, kad padažiukas gautūsi kaip blynų tešlos. Druskytės ir pipiriukų pagal skonį. Valgoma su salotomis ir virtomis bulvėmis.

O jei dedama į mėsą daržovių: morkų, salierų, pupelių, pomidorų, paprikų, agurkų tai jau yra troškiniai arba tiesiog kai kurie patiekalai turi savo pavadinimus, kaip biguzas, azu, troškė ir t.t.

O tikro guliašo receptas tai nuo prosenelių laikų yra toks kaip parašiau, netgi kiti sako, kad aviena guliašui turi būti naudojama, bet be jokių daržovių kartu troškinamų mirksiukas.gif
Atsakyti
Perskaičiau visus receptus ir iš jų pasidariau sau tokį: mėsytė, morkytės, paprika. Svogūno nedėjau, nes negaliu pakęst. Padažą pasidariau iš grietinės, pomkės ir miltų. Dabar laukiu kol bulvės išvirs ir eisiu ragaut. Labai skaniai kvepia ir toks malonumas buvo gamint. Vaikas laukia nesulaukia, kada galėsim valgyt.
Atsakyti