QUOTE(Saga @ 2008 10 24, 07:54)
o as niekaip nesuprantu, isvaziuoja, issitempia vaikus, o paskui kazkas kazkus turi jais rupintis, pinigeliu skirti ir t.t. ...... nu blyn as dirbu ariu cia moku mokescius irgi cia...... mano vaikas mokosi, o kazkas is kazkur isdygsta susigalvoja ir kazkas tui jai rupintis demesi dideli rodyti i rpan. ......

......
Na ir šlykštus požiūris. Ar ir į akis galėtumėte taip pasakyti? Savo giminaičiui, draugui, kaimynui? Ir jau nei tamstos, nei tamstos vaiko dėmesio tikrai nepageidaučiau- susikiškit jį sau į savo šiltą vietelę. Ir rypaukit toliau su savo draugėmis kaip emigrantai ir jų vaikai jus skriaudžia, "dėmesį" ir "mokesčius" iš jūsų vagia.
Planuojame ir mes grįžti į Lietuvą. Tik dar po vienerių metų, kai sūnus baigs
scuola media. Ir mums kelia nerimą vaiko adaptacija mokykloje. Jis penkias klases baigė Lietuvoj, dabar mokosi Italijoj. Programų skirtumai didžiuliai. Tikrai teks samdyti korepetitorius, ir beveik visiems dalykams- lietuvių, matematika, fizika ir chemija, anglų, istorija... Vadinasi, vaikui teks plušėti visą vasarą ir dar bent vienerius mokslo metus papildomai.
Visi šie sunkumai nei kiek negąsdina. Svarbu žinoti, kad jų tikrai bus, ir atvirai apie tai kalbėtis su vaiku. Nesutariam su vyru tik vienu klausimu- jis nori, kad vaikas mokytųsi gerai reitinguojamoje, gal ir privačioje mokykloje, o aš manau, kad geriau būtų grįžti, iš kur išvykome, kur vaikas jau turi draugų, beje, toji mokykla visai neprasta. Žinoma, visgi galutinis sprendimas priklausys nuo vyro.
Nematau nieko blogo dėl "
vaiko tampymo". Ir esu tikra, mano sūnus niekada nebus toks ribotas kaip ne kai kurios
postų autorės. Prasiplėtė jo akiratis, pažino kitos šalies kultūrą, išmoko puikiai kalbą. Galų gale ne iš kalbų suprato žodžio
tolerancija (kitos tautybės, rasės ar neįgaliems žmonėms) reikšmę. Nuo to jis netapo mažiau lietuvis

Apskritai, kam aš čia apie tai kalbu. Tik vieni žmonės visa kame pirmiausiai mato visokias blogybes ir sunkumus, o kiti- privalumus.