[COLOR=blue]
Prašome Jūsų patarimo. Šia vasarą planuojame gryžti gyventi į Klaipėdą .Turime sūnų.Rugsėjo mėn. jam bus 14 metų. Lietuvoje baigė tik 1-mą klasę ir męs išvažiavome i JAV. Dabar jis 7-oje klasėje. Skaito ir rašo lietuviškai sunkiai(lankė šeštadieninę LT mokyklą 2 metus). Į kokią klasę jam gryžus tektu eiti? Męs su žmona bijome, kad bus nukeltas i žemesnę klasę .Niekas nežino ,kaip jį kaip paauglį tai gali paveikti psihologiskai. Ka Jūs patartumėte? Gal yra LT Švietimo systemoje kokia nors speceli mokymo programa tokiems gryžtantiems vaikams? Gal yra Klaipėdoje tokia mokykla ,kur dėstoma anglų kalba? Kokios mokyklos Klaipėdoje turi sustiprintą anglų kalbą? Mes bandytume su tomis mokyklomis susisiekti ir išsiaiškinti šia problemėlę. Iš anksto dėkojame visiems atsiliepusiems ir atsiprašome už sutrugdyta Jūsų laiką.
QUOTE(Tetis D @ 2007 03 03, 07:58)
[COLOR=blue]
Prašome Jūsų patarimo. Šia vasarą planuojame gryžti gyventi į Klaipėdą .Turime sūnų.Rugsėjo mėn. jam bus 14 metų. Lietuvoje baigė tik 1-mą klasę ir męs išvažiavome i JAV. Dabar jis 7-oje klasėje. Skaito ir rašo lietuviškai sunkiai(lankė šeštadieninę LT mokyklą 2 metus). Į kokią klasę jam gryžus tektu eiti? Męs su žmona bijome, kad bus nukeltas i žemesnę klasę .Niekas nežino ,kaip jį kaip paauglį tai gali paveikti psihologiskai. Ka Jūs patartumėte? Gal yra LT Švietimo systemoje kokia nors speceli mokymo programa tokiems gryžtantiems vaikams? Gal yra Klaipėdoje tokia mokykla ,kur dėstoma anglų kalba? Kokios mokyklos Klaipėdoje turi sustiprintą anglų kalbą? Mes bandytume su tomis mokyklomis susisiekti ir išsiaiškinti šia problemėlę. Iš anksto dėkojame visiems atsiliepusiems ir atsiprašome už sutrugdyta Jūsų laiką.
Manau, Jums reiketu pasiskambinti i Klaipedos svietimo skyriu del siu klausimu. O siaip, tai lyg ir mokykla gali patikrinti vaiko ziniu lygi, jei jis atvyksta mokytis is kitos salies.
Aš tai jau negrįžčiau į Lietuvą su tokio amžiaus vaiku. Kam jį žaloti... Be to, jeigu gabus vaikas, tai po keleto metų pasuks atgal į JAV mokytis aukštojoj.
[ Turiu sesę, kuri prieš tris metus išsivežė 9metų dukrelę į Angliją. Po metų gryžusi vasaros atostogoms, dukrytė lankėsi pas savo buvusią mokytoją,tikrino žinias lietuvių kalbos. Išvados buvo liūdnos - ji daug ko nemokėjo jau to ką buvo išmokusi( nors namuose tuos metus mokinosi savarankiškai ). Mokytoja mano sesei pasiūlė dukrą palikti čia mokintis,nes jei norės kada gryžti, ji lietuvių kalbą mokinsis nuo pirmos klasės.
Jie nusprendė su vaiku nesiskirti ir išvažiavo.
Jie nusprendė su vaiku nesiskirti ir išvažiavo.
Bnadau atgaivinti temą, nes klausimas aktualus ir man. esame išvykę iš Lietuvos laikinai, keletai metų. vaikai lietuvių kalbos mokosi tik namuose. esu girdėjusi, kad galima mokytis savarankiškai, kiekvieną trimestrą atsiskaitant Lietuvoje, t.y. išlaikant testus, galima netgi gauti papildomas pamokas. vaikas būna mokyklos sąrašuose ir keliamas į aukštesnę klasę. tikrai žinau, kad toks dalykas yra nuo 10 klasės. su mažesniais nežinau. esu skambinusi į švietimo ministeriją, nieko dorai paaiškinti negalėjo...gal ne tam žmoui paskambinau...
Turbūt yra čia besilankančių mokytojų, gal yra ką nors girdėję apie tokį mokymosi būdą?
Turbūt yra čia besilankančių mokytojų, gal yra ką nors girdėję apie tokį mokymosi būdą?
QUOTE(katuks @ 2008 02 28, 11:41)
Bnadau atgaivinti temą, nes klausimas aktualus ir man. esame išvykę iš Lietuvos laikinai, keletai metų. vaikai lietuvių kalbos mokosi tik namuose. esu girdėjusi, kad galima mokytis savarankiškai, kiekvieną trimestrą atsiskaitant Lietuvoje, t.y. išlaikant testus, galima netgi gauti papildomas pamokas. vaikas būna mokyklos sąrašuose ir keliamas į aukštesnę klasę. tikrai žinau, kad toks dalykas yra nuo 10 klasės. su mažesniais nežinau. esu skambinusi į švietimo ministeriją, nieko dorai paaiškinti negalėjo...gal ne tam žmoui paskambinau...
Mano trečiokas lygiai taip pat dabar mokosi Šilutėje. Mes irgi pavažinėjom po užsienius, gimines, draugai visi kalba rusiškai arba angliškai, su lietuviais vaikas jam beveik neteko bendrauti. Mokėsi Vln rusų mokykloje, o lietuviškai tikrai mažai moka. Šilutėje rusų mokyklą jau uždarė. Kadangi vaikas aplamai nelengvo būdo yra, mokytis jam sunku, nusprendėm netraumot ir į lietuvių mokyklą kolkas neleisti. Tai mes važinėjam karta į kelis mienesius į Vilnių ir atsiskaitome jo mokykloje - ten, kur jis mokėsi ankščiau. Viskas daroma labai lengvai - eini į norimą mokyklą, parašai prašyma, o poto tik su mokytojais bendrauji. Fsio
QUOTE(katuks @ 2008 02 28, 12:41)
Sveiki,
Savo kailiu zinau, kad Lietuva emigrantu tikrai nelaukia.
Su seima buvome isvyke i Anglija, taip isejo, kad sunus 1 ir puse 2-os klases mokesi ten. Namuose po pamoku as ji mokiau savarankiskai ir skaityti ir rasyti lietuviskai. Sugrize i Lietuva sunu leidom i antra klase, mokslo metai jau buvo ipuseje. Pokeliu dienu mums buvo paskyta, kad jo vieta tikrai ne antroje klasejo ir liepe eiti i pirma. Man buvo didelis sokas, nes vaikas lyg ir ne pescias. Pakalbejus su mokytoja (beje ji buvo superine, tikrai mums viskuo kuo galejo padejo)mes su vyru nusprendem kad sunus liktu 2-oje klaseje ir pasistenktu pasivyti visus vaikus. Na mes jau treciokai (siaip ne taip, bet jau treciokai). Po truputi kapanojames paskui visa klase. Kiek buvo dometasi jokiu papildomu pamoku tokiems vaikams nera skiriama ir pan, nors pinigeliai skiriami, turbut kaip visada yra kiseneje pas kazka skylute per kuria jie dinsta. Juokas per asaras. .
Tai va mes grize tik i 1.5 klases susidureme su tokiomis problemomis, tai net nezinau ka pasakyti kitais atvejais kai vaikai niekada nesimoke lietuviu mokykloe ar pan.
Resume yra tokia, kad jeigu ten gerai, tai emigrantu cia Lietuvoje tikrai niekas nelaukia ir turbut dar ilgai nelauks, na bent jau iki kitu rinkimu.
o as niekaip nesuprantu, isvaziuoja, issitempia vaikus, o paskui kazkas kazkus turi jais rupintis, pinigeliu skirti ir t.t. ...... nu blyn as dirbu ariu cia moku mokescius irgi cia...... mano vaikas mokosi, o kazkas is kazkur isdygsta susigalvoja ir kazkas tui jai rupintis demesi dideli rodyti i rpan. ...... ......
QUOTE(aistejukas @ 2008 10 23, 21:24)
. Kiek buvo dometasi jokiu papildomu pamoku tokiems vaikams nera skiriama ir pan, nors pinigeliai skiriami, turbut kaip visada yra kiseneje pas kazka skylute per kuria jie dinsta. Juokas per asaras. .
Uz papildomas pamokas turetu susimoket patys tevai. Tiesiog samdyti zmones,kurie mokys vaika.
Esu susidurusi. Vaikas su tevais isvaziavo baigdamas trecia klase, grizo i sesta ( lietuviskoje mokykloje). Problemu dideliu tikrai nebuvo. Tevai, tiesa, samde lietuviu ir matematikos mokytojus. Dabar jis vienas geriausiu klases mokiniu.
QUOTE(Saga @ 2008 10 24, 06:54)
o as niekaip nesuprantu, isvaziuoja, issitempia vaikus, o paskui kazkas kazkus turi jais rupintis, pinigeliu skirti ir t.t. ...... nu blyn as dirbu ariu cia moku mokescius irgi cia...... mano vaikas mokosi, o kazkas is kazkur isdygsta susigalvoja ir kazkas tui jai rupintis demesi dideli rodyti i rpan. ...... ......
o tai kaip pagal jus -- žmonės turi palikti vaikus čia vienus? ar dar mažai tokių?
QUOTE(Dios @ 2008 10 30, 13:40)
o tai kaip pagal jus -- žmonės turi palikti vaikus čia vienus? ar dar mažai tokių?
pagal mane turi ziureti ne vien savo interesu (kur babkiu daugiau moka) o visos seimos, tame tarpe ir vaiko ...... taigi jeigu jau apsisprendei kazkur issivezti vaika tai ir tegul mokosi jis ten. jeigu jau tampai vaika ir susimokek vesk i zemesne klase ir pan. ..... buvo musu klaseje toks gryzes, neistenge pavyti, perejo i kita mokykla........ tiktai koks tikslas, maziau ten reikalauja ar kaip ....... tik gink dieve ne i mazesne klase..... ir kodel kazkas jiems dar pinigeliu turi skirti prisivijimui..... uzdirbo isvaziave tegul rupinasi vaiku svietimu, del ju kaltes praleido vaikas tegul patys investuoja i ji