Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos Panevėžyje

QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:42)
Aišku ir be korepetitorių baigiamos mokyklos,bet rezultatai akivaizdžiai matomi po egzaminų, kur Balčikonyje daugybę šimtukų ir visi laiko valstybinius egzaminus, o paprastose vidurinėse tik vienas kitas šimtukas.

QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:44)
Nebūtinai Balčikonis,sakau ir iš 5 vidurinės ir Žemynos mokyklos samdo,Žemkalnio.Aplinkui,kiek aš jau pažystu.Žinokite nemažai reikia investuoti į vaikų mokslą. doh.gif

nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???

QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:44)
Merginos, o ką galite pasakyti apie pradinę mokyklą prie turgaus? Kažkaip niekas nepadiskutavo dar apie ją

Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 11:45)
Ar iš tiesų tada mokosi mokykloj g.gif , jei reikia dar mokytojo namuose pasimokyt unsure.gif

Kiek žinau pas šitą mokytoją kas mokosi mažai samdo korepetitorius,ji pati daug reikaluja ir daug išmoko, tik nelabai aišku ar visiems tiek tų žinių reikia, nebent stojantiems į mediciną, biologiją,chemiją
Atsakyti
QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 11:42)
Aš taip pat pritariu IngirdaiB, kad dauguma vaikų lankosi pas korepetitorius, o ypač Balčikonio,nes ten mokytojai kelia ypatingai didelius reikalavimus žinioms.Vienas tokių pvz. Biologijos mokytoja: pavarčiau dukterėčios užrašus ir nustebau, aš universitete chemiją studijuodama tokius dalykus sužinojau,o jie to mokosi mokykloje ir negana to pasirenka papildomas pamokas ir dar biochemikų mokykloje Vilniuje mokosi.Nebent dabar programa stipriai pasikeitusi ir mokiniai per biologiją išeina visus biochemijos pagrindus, mitybą ir mikrobiologiją.Na prieš 15metų taip nebuvo.
Aišku ir be korepetitorių baigiamos mokyklos,bet rezultatai akivaizdžiai matomi po egzaminų, kur Balčikonyje daugybę šimtukų ir visi laiko valstybinius egzaminus, o paprastose vidurinėse tik vienas kitas šimtukas.

Pritariu.Mano mažius atėjo iš kitos mokyklos ir išpūtė per chemijos pamokas akis,kad jie tokių dalykų nebuvo mokęsis.Bet va per pusmetį pasivijo ir už chemiją išėjo-10(ačiū dievui be korepetitorių).Kas per biochemikų mokykla?Negali plačiau,nes mažius galvoja apie mediciną,gal praverstų?Čia irgi neakivazdinė?
Taip pernai Balčikonio mokykloje daugiausiai šimtukininkų buvo.Ir mano dičkis tame tarpe. mirksiukas.gif
Atsakyti
Asmeniškai aš mokyklą baigiau prieš dešimt metų. Samdžiau matematikos mokytoją, nes esu visiška grybė ant tiksliųjų doh.gif Chemiją ir fiziką gaudavau 10 už teoriją ir 2 už uždavinius doh.gif Dar samdžiau anglų, nes pačiai reikėjo žinių. Užtat už egzą gavau 10 thumbup.gif vienintelė mokykloj rolleyes.gif
Aišku, tada stojimo tvarka buvo kita ir mums aktualu buvo bendras vidurkis. Egzus vertino pazymiais.

Dabar korepetitorių samdyti reiktų:
-ryškus atsilikimas to dalyko;
-konkretus tikslas įstot kažkur, pvz. medicina ir reikia gylesnių žinių tam tikros srities, kurios jau ,,išlipa" iš vid. m-klos ribų;

Sutikit, visų galų meistras nebūsi, arba gabus kažkurioj srity arba vidutinybė visur (nebent kali atmintinai, bet šudz ne gudrumas tada). Manau, kad vienetai vienodai gabūs ir tiksliems ir humanitariniams ir gamtos mokslams mirksiukas.gif

Dar. Pas matiekos mokytoją vaikščiojau ne vienus metus, bet daugiau šešių nesu gavus biggrin.gif už egzą irgi buvo šeši cool.gif

Norėjau reziumuot, kad korepetitorius yra kažkiek ir mados reikalas, ypač prestižinėse mokyklose. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dark: 07 kovo 2007 - 10:54
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 11:48)
* nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif
**Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???
***Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif

*o man atrodo,kad mokytojai vieni kitus irgi aprūpina darbu ax.gif
**o skirtumas manau toks,kad kitose mokyklose tiek nereikalauja, kiek Balčikonyje ar 5vid. ir turėdamas mažiau žinių, vaikas vis tiek trimestre ar metiniam turi 10, o laikydamas valstybinį egzaminą, šimtukui nevisada turi pakankamai žinių. Ir paprasčiausiai mokindamasis vidutinio lygio klasėj ir būdamas dešimtukininkas paprastoj mokykloj, perėjęs į Balčikonį, ar kitą stiprią mokyklą, jis to dešimtuko negaus.Aišku,jei vaikas gabus,tai jis pasivys tuos moksliukus, ar net pralenks,nes čia yra kur tobulėti. Čia kalbu iš patirties smile.gif
***o tos rinkliavos km skirtos? vaikų pramogoms, ar mokyklos gerovei?
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 11:48)
nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???
Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif

Jei mokosi neakivaizdinėse mokyklose,paprasti mokytojai neranda laiko aiškinti užduočių,o gal ir nenori terliotis.Tai ir tenka samdyti papildomai.O mes dar anglų ir fizikos samdėme dėl to ,kad vaikas tikrai būtų užtikrintas per egzaminus valstybinius.
Pradinė mokykla nebloga,kiek girdėjau.Šiemet pirmokus turės gera mokytoja-Danguolė,tik pas ją irgi papulti,kiek kalbėjau su pažystamais irgi problema.Tikrai atsidavusi mokytoja,pažystų asmeniškai. thumbup.gif Dėl rinkliavų-nežinau,bet man atrodo jų yra visur. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 11:51)
Kas per biochemikų mokykla?Negali plačiau,nes mažius galvoja apie mediciną,gal praverstų?Čia irgi neakivazdinė?

Man atrodo,kad ji prasideda vienuoliktoje klasėje ir greičiausiai tos pačios mokytojos rekomenduojama. Ji kaip ir "Fotonas" ar matematikų mokykla yra neakivaizdinė
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2007 03 07, 10:51)
Norėjau reziumuot, kad korepetitorius yra kažkiek ir mados reikalas, ypač prestižinėse mokyklose.  cool.gif

nu va ir man taip atrodo tongue.gif

QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:59)
*o man atrodo,kad mokytojai vieni kitus irgi aprūpina darbu  ax.gif
**o skirtumas manau toks,kad kitose mokyklose tiek nereikalauja, kiek Balčikonyje ar 5vid. ir turėdamas mažiau žinių, vaikas vis tiek trimestre ar metiniam turi 10, o laikydamas valstybinį egzaminą, šimtukui nevisada turi pakankamai žinių. Ir paprasčiausiai mokindamasis vidutinio lygio klasėj ir būdamas dešimtukininkas paprastoj mokykloj, perėjęs į Balčikonį, ar kitą stiprią mokyklą, jis to dešimtuko negaus.Aišku,jei vaikas gabus,tai jis pasivys tuos moksliukus, ar net pralenks,nes čia yra kur tobulėti. Čia kalbu iš patirties  smile.gif
***o tos rinkliavos km skirtos? vaikų pramogoms, ar mokyklos gerovei?

*o tada kam skirtos mokyklos? g.gif
** sutikim, visi direktoriais negali būt biggrin.gif mirksiukas.gif
Bet kaip mes galim kalbėti apie stiprų paruošimą prestižinėse mokyklose, jei tai nėra tos mokyklos mokytojų nuopelnas doh.gif
*** rinkliavas ten renka viskam - ir klasės remontui, ir mokyklos biggrin.gif Žodžiu, tų rinkliavų kažkiek yra visur, bet ten ypač daug ax.gif
Atsakyti
Nebūtina samdyti ir korepetitorius.Aš asmeniškai ėjau pas mokytojus ir prašiau,kad mažiui duotų papildomos literatūros.Čia priklauso ir nuo mokytojo.Prašiau istorijos,anglų,geografijos mokytojų.Pažadėjo visi.O tęsėjo tik geografijos.Duodavo krūvas knygų ir paskui jie dviese tris metus iš eilės važiuodavo į olimpiadą.Tai ir sakykite,kad nereikalingi tie korepetitoriai,jei patys mokytojai nepasiima gatavo produkto. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 11:22)
Kad ir pvz. mokantis neakivaizdinėje matematikų ar fizikos mokyklose be papildomai samdomų mokytojų sunkai pabaigtų mokyklas. Dičkis baigęs matematikų mokyklą, o mažius dabar mokosi fizikų mokykloje "Fotonas".Tikrai vien paprastą mokyklą baigti nebeužtenka,jei aišku nori kažką pasiekti. thumbup.gif

Labai idomu... Kur tokia m-kla yra? Nuo keliu m. priima i ja?

QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 11:45)
Ar iš tiesų tada mokosi mokykloj g.gif , jei reikia dar mokytojo namuose pasimokyt unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 07 kovo 2007 - 12:08
Neturiu laiko rinkt citatų, bet rūpi paklaust. Jeigu yra papildomos pamokos, tai kas trukdo jomis naudotis? Ne prestižas? Korepetitoriai labiau vež biggrin.gif ?

Prižadu pati pakalbint korepetitores kelias biggrin.gif , bet nemanau, kad per keletą mėn pasikeitė jų nuomonė apie visa tai ax.gif . Nėra motyvacijos mokytis laiku, klasėje, nes ai, išmoksiu pas mokytoją irnesakyk.gif . Arba staiga nubunda ohmy.gif , laikysiu egzaminą, nors nelabai ūpas buvo mokytis tą dalyką iš seniau doh.gif .
Atsakyti
Aš norėjau įsiterpt ax.gif dukrai priklausys 17 vid. Ką apie ją galit pasakyt, pati nieko nežinau ax.gif
Atsakyti