Tarp kitko labai apie mokyklą galima sužinoti,po valstybinių egzaminų,kai būna paskelbti rezultatai. Juk vaiko pasiruošimas baigiamiesiams egzaminams labai priklauso nuo pedagogų darbo per visus 12 metų.Tarp kitko Paltaroko mokykla šiemet tikrai nepasižymėjo gerais rezultatais.
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo.Va ir šiemet mažius mokosi Balčikonyje su berniuku iš Vadoklių.Labai protingas vaikis. Juk gabus vaikas susiras žinių ne vien mokykloje.
nu tai pasakykit man - kam tada reikalingi korepetitoriai, jei puikus paruošimas mokykloje?
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 21:54)
Manau,kad vaikams ir taip pakanka tų egzaminų,o čia dar jei būtų stojamieji. O šiaip Balčikonyje kasmet būna egzaminai pavasarį.
Nžn kaip dabar, bet buvo ir tokie laikai, kad ypač iš kaimų , ten kur reikėdavo tik gero vidurkio, tai ir sueidavo tokie . Su geru vidurkiu, bet su ypač menkom žiniom .
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 22:35)
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo.
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 23:35)
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo. Juk gabus vaikas susiras žinių ne vien mokykloje.
O tai tada kam is viso i m-kla eit, jei namie mokomes patys? Kam dar tie pedagogai?
Kuzia, gera temele uzvedei apie m-klas.
Tiesa, o kada pastebejai, kad nebeturi ka veikt taviskis vaikas pamokose? Pradinese klasese viskas tvarkoj buvo?
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 14:22)
O dėl Balčikonio,mano pernai dičkis baigė.Egzaminus išlaikė du šimtukus:matematika,anglų,lietuvių-97 procentais.Fizika-87,informatika-89.Mokėsi tikrai ne per naktis,o nepersidirbdamas.Tiesa samdėme korepetitorius lietuvių,anglų,fizikos papildomai.Bet įstojo į Vilniaus universitetą ten kur norėjo iš karto. Apie Balčikonį tik gerus žodžius galiou pasakyti,išmoko vaikus savarankiškai mokytis,demokratija super.Jokių pasiekimo knygelių,praktiškai ir nežinome kaip mokosi tėvai.Direktorius yra pasakęs,jei tėvus domina,prašau ateiti į mokyklą.Dbar mažasis mokosi Balčikonyje pirmus metus.Semestrą baigė be aštuntukų. Dalyvauja visokiose olimpiadose,konkursuose kaip ir dičkis.O dar choro visokie pasirodymai.
O ko niekas nepasisakote apie V.MIKALAUSKO MENŲ MOKYKLĄ?Buvusi konservatorija.Labai gera mokykla.Mano dabar mažoji mokosi ir berniukai baigė 8 klases ten.Iš pradžių bijojau,kad gal bus blogai paruošiami dalykai,daugiau bus skiriama dėmesio muzikai.Bet va kokie rezultatai nuėjus į Balčikonį.Tai dar kartu baigia ir muzikos mokyklą ir gauna muzikinį išsilavinimą,kuris tikrai praverčia gyvenime,nors ir netampa muzikantais.Vyro sesuo labai veržėsi į 5 vidurinę,sukišo abu pirmus vaikus.Dabar jau atsikando,trečią leido į konservatoriją.Įstojimo procentais Balčikonis lenkia 5. Ir universitete Balčikonis turi vardą.
puiku jei tavo vaikas gabus ir jam ten vieta kaip tik. Is kitos puses-ne visi sugeba ten mokytis, pripazink
O dar is kitos puses-o kam tada reikejo sitiek korepetitoriu samdyt Tai turbut taip labai jau neparuose mokykla? Ar kaip cia? Ir vel - kiek tada mokytis yra normalu?
O del menu-sutik, reikia gabumu grot. Pvz. mane groti tai neimanoma ismokyti, neturiu jokio gabumo menui. Cia kaip karve su paciuzom
na gera temele
tai man tundrai pasakykit kada reik vaika uzrasyt i mokykla
ir gal yra kokiu nuomoniu apie mokykla, kuri yra prie malunu atsiprasau, bet nzn nei kaip seniau vadinosi, nei kaip dabar vadinasi man atrodo ji Ramygalos gatvej, ta kur su baseinu
ir gal yra kokiu nuomoniu apie mokykla, kuri yra prie malunu atsiprasau, bet nzn nei kaip seniau vadinosi, nei kaip dabar vadinasi man atrodo ji Ramygalos gatvej, ta kur su baseinu
QUOTE(lialka @ 2007 03 07, 08:40)
Kuzia, gera temele uzvedei apie m-klas.
Iš tikrųjų tam ir užvedžiau, kad čia galima būt pasidalint nuomonėm, nes kai man reikėjo, buvo sunku rast neoficialią info(oficialioj visi gražiai kalba ). Taip rankiojau pletkus iš savo draugių pedagogių. Pamaniau, gal kam dar bus naudinga, jei galės apie tai paskaityt čia. Nes, kas kad aš paklausiu kaimynų temoj, man atsakys turbūt , bet kai kiekviena atėjus laikui klausinės apie tą patį, nes tuo metu kai kalbėjom, nebuvo aktualu ir neskaitė, o vėliau temas ištrynė, nu tai jau dovanokit, bet nžn ar netingu bus n-tąjį kartą rašyt tą patį.
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 09:33)
na gera temele
šiaip pareiškimai priimami nuo kovo 1 d.
Bet va kai aš šiemet nešiau dokumentus į Paltaroką kovo 1 d., stovėjau eilėj Ir sakė, kad kovo 2 d. jau prašymų nebepriėmė - tipo, nebėra jau vietų
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 09:33)
Tų metų pavasarį, kai nuo rudens turės pradėt eiti į mokyklą.
Ten yra Žemynos vid. m-kla. Girdėjau irgi ne kažinkas tenai, bet va baseinas yra, tai .
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 09:37)
šiaip pareiškimai priimami nuo kovo 1 d.
Jo, teisingai, sakė tėvas nuvedęs vaiką, kad būrelis moteriškių laukė už durų, tai pyko ant manęs, kad neinstruktavau jo ar jam stot į eilę ar eit raštinėn be eilės .
Dėl korepetitorių,tai,kaip sako Balčikonio direktorius mados reikalu tapo. Kiek žinau visi aukštesnių klasių mokiniai mokosi papildomai.Kiek tai duoda naudos-nežinau. Maniškis lietuvių tai pasiprašė pats,kad jam reiktų.Galėčiau rekomenduoti,labai gerą mokytoją žinau.O anglų ir fizikos pasiūlėme patys pasimokyti.O šiaip mokyklose būna papildomos pamokos,jei kas nori. Vyro sesuo irgi turi begalę papildomai mokinių,kurie ateina į namus.
O Žemynos mokykla labai perpildyta,vaikai mokosi dvejose pamainose.Mūms pagal rajoną priklausytų ta mokykla.Kaimynų vaikai mokosi.Direktorius neblogas,bet kai perpildyta mokykla(labiausiai Panevėžyje) irgi ne kas.
Kaip ankščiau į 5 reikėdavo nešti pareiškimą tik gimus vaikui,žinau vyro sesuo nešė ir tai dar ėjo per direktoriaus pažintį.Kaip dabar-nežinau.
Mokykla reikalinga,aš nieko prieš tai neturiu,bet gi yra dar visokių papildomų kursų,pvz.KTU,anglų kalbos mokykla,konkursų,kuriuose vaikai dalyvauja.
Dėl gabumų menams.Kaip viena dėstytoja yra pasakiusi,nėra negabių vaikų,juos tik reikia ugdyti,dirbti.
Šiandien einu pirmą kartą į susirinkimą Balčikonyje,susitikti su dalykų mokytojais.
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:01)
Kiek žinau visi aukštesnių klasių mokiniai mokosi papildomai.
Nerašyk, prašau, neteisybę, nes TIKRAI taip nėra Yra daug abiturientų ir vyresnių klasių vaikų, kurie nieko nesisamdo ir mokosi gerai
nu vis tiek man tada nesusiveda galai... Balčikonis deklaruoja labai puikų paruošimą. Bet faktiškai tada gaunasi taip tik dėl to, kad vos ne kiekvienam abiturientui tėvai samdo korepetitorius ir kiša pinigus Tai načiort tie korepetitoriai būtų reikalingi, jei ten viskas super duper? Tada visus laurus reikėtų atiduoti ne Balčikoniui, bet korepetitoriams