QUOTE(AUSRONE @ 2009 02 24, 13:59)
Mielosios, nesipykit
geriau papasakokit kaip geriau paruošti vaiką mokyklai, ar reikėtų jį išmokinti skaityti, nes darželyje nemokina, o maniškė labai nori, bet bijau, kad aš kaip ne pedagogė gal kažkaip negerai ar netaisyklingai pradėsiu mokint, tas pats ir su rašymu
nusipirkom knygutę Genelis, kuri skirta 4-5 m. vaikams, bet labai sunkiai maniškė tas raides dėlioja, o geriausiai tai paskaičius kelis puslapius ji iš atminties, t.y. mintinai viską atkartoja
patarkit kaip jūs vaikus mokinat skaityti
o Menų mokykloje yra galimybė vaiką palikti prailgintoje grupėje? ir nuo kelių val. prasideda pirmokams pamokos?
Pas mus darzely i paruosiama grupe atejo kelios pradinuku mokytojos is skirtingu mokyklu ir tiek prigasdino,kad atrode,tie vaikai busimi pirmokai turi viska moketi (tipo,jei visi klasej skaitys,tai nebus kada ten daug demesio skirt vienam nemokanciam)
Tai mes vaikus ruosem-ir aukletojos,ir tevai.Manske nuejo mokedama skaityti,kazkiek jau rase ir atlikimejo aritmetinius veiksmus (sudetis,atimtis).Puse metu klasej buvo pirmune,o dabar irgi pirmune,tik ne vien jau "saulytes".Tai va ka supratau, jei mano vaikas butu nuejes nieko nemokedamas-butu prapultis.Nes mokymosi tempas yra labai didelis.Sakoma,kad pradinukams negalima daryti namu darbu-jei mes nieko dar namie nesimokytumem-tai is viso nezinau
Kazkada senokai man viena ponia is PPT aiskino, kad pagal reikalavimus,mokinys gali mokytis skaityti iki 2-os klases
realiai - jie po nauju metu jau diktantus (nu tokius primityvius sakinukus) raso
Papildyta:
QUOTE(Bajoraitė @ 2009 02 25, 14:21)
Va čia tai liuks,nes kiekvieną kartą atsiprašinėti vidury darbo ir važiuoti pasiimti iš mokyklos tai labai nepatogu.Gal nuo rugsėjo jūsų pradinių klasių auklėtojos atsilaisvina pirmokėliams?
Nea,mes dar tik siais metais pirmokai
Bet as galeciau pasiklausinet apie busimas pirmokeliu mokytojas.Ziurint ko kam reikia.Pvz.pas mus buvo viena mokytoja labai gera,didele aktyviste ir t.t. As ,zinodama savo dukros leta ir ramu buda zinojau,kad ten jai butu ne vieta,todel rinkausi mokytoja tokia ramia,gera-nu tokia "mama2"