Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos Panevėžyje

QUOTE(dark @ 2009 02 25, 14:16)
aš tai suprasčiau, kad formuos D ir E klasę, t.y. dar dvi be esančių, nes išmest jau besimokančius vaikus  schmoll.gif  neįsivaizduoju kokiu pagrindu.

Aš nežinau ,gal ne taip supratau g.gif , kad minėjo jog pirmų klasių bus tik dvi formuojamos. o penktų tipo naujų neformuos, o bus dvi, tai kaip suprast? Nu eisiu vistiek nešiu pareiškimus į kelias vietas gal kur ir papulsim, kuo toliau tuo mažiau optimizmo lieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo golfiukas: 25 vasario 2009 - 13:26
QUOTE(AUSRONE @ 2009 02 24, 13:59)
Mielosios, nesipykit 4u.gif geriau papasakokit kaip geriau paruošti vaiką mokyklai, ar reikėtų jį išmokinti skaityti, nes darželyje nemokina, o maniškė labai nori, bet bijau, kad aš kaip ne pedagogė gal kažkaip negerai ar netaisyklingai pradėsiu mokint, tas pats ir su rašymu g.gif
nusipirkom knygutę Genelis, kuri skirta 4-5 m. vaikams, bet labai sunkiai maniškė tas raides dėlioja, o geriausiai tai paskaičius kelis puslapius ji iš atminties, t.y. mintinai viską atkartoja doh.gif  biggrin.gif patarkit kaip jūs vaikus mokinat skaityti unsure.gif
o Menų mokykloje yra galimybė vaiką palikti prailgintoje grupėje? ir nuo kelių val. prasideda pirmokams pamokos?

Pas mus darzely i paruosiama grupe atejo kelios pradinuku mokytojos is skirtingu mokyklu ir tiek prigasdino,kad atrode,tie vaikai busimi pirmokai turi viska moketi (tipo,jei visi klasej skaitys,tai nebus kada ten daug demesio skirt vienam nemokanciam) blink.gif Tai mes vaikus ruosem-ir aukletojos,ir tevai.Manske nuejo mokedama skaityti,kazkiek jau rase ir atlikimejo aritmetinius veiksmus (sudetis,atimtis).Puse metu klasej buvo pirmune,o dabar irgi pirmune,tik ne vien jau "saulytes".Tai va ka supratau, jei mano vaikas butu nuejes nieko nemokedamas-butu prapultis.Nes mokymosi tempas yra labai didelis.Sakoma,kad pradinukams negalima daryti namu darbu-jei mes nieko dar namie nesimokytumem-tai is viso nezinau doh.gif
Kazkada senokai man viena ponia is PPT aiskino, kad pagal reikalavimus,mokinys gali mokytis skaityti iki 2-os klases lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif realiai - jie po nauju metu jau diktantus (nu tokius primityvius sakinukus) raso blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bajoraitė @ 2009 02 25, 14:21)
Va čia tai liuks,nes kiekvieną kartą atsiprašinėti vidury darbo ir važiuoti pasiimti iš mokyklos tai labai nepatogu.Gal nuo rugsėjo jūsų pradinių klasių auklėtojos atsilaisvina pirmokėliams?

Nea,mes dar tik siais metais pirmokai smile.gif Bet as galeciau pasiklausinet apie busimas pirmokeliu mokytojas.Ziurint ko kam reikia.Pvz.pas mus buvo viena mokytoja labai gera,didele aktyviste ir t.t. As ,zinodama savo dukros leta ir ramu buda zinojau,kad ten jai butu ne vieta,todel rinkausi mokytoja tokia ramia,gera-nu tokia "mama2" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2009 02 25, 14:25)
Pas mus darzely i paruosiama grupe atejo kelios pradinuku mokytojos is skirtingu mokyklu ir tiek prigasdino,kad atrode,tie vaikai busimi pirmokai turi viska moketi (tipo,jei visi klasej skaitys,tai nebus kada ten daug demesio skirt vienam nemokanciam) blink.gif Tai mes vaikus ruosem-ir aukletojos,ir tevai.Manske nuejo mokedama skaityti,kazkiek jau rase ir atlikimejo aritmetinius veiksmus (sudetis,atimtis).Puse metu klasej buvo pirmune,o dabar irgi pirmune,tik ne vien jau "saulytes".Tai va ka supratau, jei mano vaikas butu nuejes nieko nemokedamas-butu prapultis.Nes mokymosi tempas yra labai didelis.Sakoma,kad pradinukams negalima daryti namu darbu-jei mes nieko dar namie nesimokytumem-tai is viso nezinau doh.gif
Kazkada senokai man viena ponia is PPT aiskino, kad pagal reikalavimus,mokinys gali mokytis skaityti iki 2-os klases lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif realiai - jie po nauju metu jau diktantus (nu tokius primityvius sakinukus) raso blink.gif

Sutinku , bent jau skaityti vaikas turi mokėti eidamas į pirmą klasę, jam pačiam bus lengviau.Nes prieš naujus jau pradeda pavienių žodių diktantus rašyt bigsmile.gif ,tai kaip sunku tokiam vaikui jei skaityt nemoka, iki naujų metų ir skaityt ir rašyt turi išmokt nes tokia sistema yra:oh
Atsakyti
QUOTE(golfiukas @ 2009 02 25, 13:09)
Dėl "Šaltinio " galiu ginčytis susidūriau su labai žiauriais mokytojais ,tikybos pvz. terorizuoja vaikus ,netgi kolioja.

O tikyba privaloma ? Mano dukra galejo rinktis etika ar tikyba g.gif Jei ne paslaptis kokia tikybos mokytojos pavarde g.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2009 02 25, 13:29)

Nea,mes dar tik siais metais pirmokai smile.gif Bet as galeciau pasiklausinet apie busimas pirmokeliu mokytojas.Ziurint ko kam reikia.Pvz.pas mus buvo viena mokytoja labai gera,didele aktyviste ir t.t. As ,zinodama savo dukros leta ir ramu buda zinojau,kad ten jai butu ne vieta,todel rinkausi mokytoja tokia ramia,gera-nu tokia "mama2" lotuliukas.gif

Būtų didelis ačiū už info.Tiesiog domintų auklėtojos pavardė,kuri nuo rugsėjo turės pirmokus ir kurią labai myli vaikai ir kuria džiaugiasi tėveliai biggrin.gif Ten jos bus kelios,tai jei bus galimybė rinktis,norim jau būti gudresni rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(golfiukas @ 2009 02 25, 13:21)
Aš nežinau ,gal ne taip supratau g.gif , kad minėjo jog pirmų klasių bus tik dvi formuojamos.

trys pirmos klasės bus formuojamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2009 02 25, 14:48)
trys pirmos klasės bus formuojamos ax.gif

Tai tada gal tiksliau žinai kaip su tom penktom klasėm?
Atsakyti
QUOTE(golfiukas @ 2009 02 25, 14:05)
Tai tada gal tiksliau žinai kaip su tom penktom klasėm?

nea, nes dar neaktualu biggrin.gif Bet kažkodėl nemanau, kad išmėtys jau esamus mokinius mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdziuke @ 2009 02 25, 14:35)
O tikyba privaloma ? Mano dukra galejo rinktis etika ar tikyba  g.gif  Jei ne paslaptis kokia tikybos mokytojos pavarde  g.gif

Nepaslaptis, dukra iš mokyklos pareis , galėsiu parašyt, na bent jau užuomina duosiu. Tikyba neprivaloma, aš norėjau tada į etiką leist bet , tada turi daugiau o ne vienas eiti į tikybą, ir išpradžiu tai į vaikų nusiskundimus taip pro pirštus pažiūrėjom, o paskui matosi kaad kai niekur neini nieko nesakai tai visai schmoll.gif baisu darosi.

Nu pasižiūrėjau , pavardė Pečiulienė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo golfiukas: 25 vasario 2009 - 14:21
[quote=Jutare,2009 02 25, 15:09]
nea, nes dar neaktualu biggrin.gif Bet kažkodėl nemanau, kad išmėtys jau esamus mokinius mastau.gif
[/quote
blush2.gif na sakykim kažko nesupratau ,eisiu dar kartą pasidomėt. Nu man irgi keistai pasirodė, bet kai dabar visur pertvarkymai visokie
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdziuke @ 2009 02 24, 21:27)
Nepergyvenk , ateis laikas ir ismoks skaityti  mirksiukas.gif  Maniskis paruosiamukas  neperseniausiai pradejo knygeles skaityti  ax.gif Pradzioj sunkiai , nenoriai o dabar jau ir 'kabli pagavo '  biggrin.gif

QUOTE(Jutare @ 2009 02 24, 21:36)
maniškis pradėjo eiti į pirmą klasę nemokėdamas skaityti irnesakyk.gif Nu ir nieko, skaito biggrin.gif

QUOTE(o94mama @ 2009 02 24, 21:56)
Tai tada ir nereikia skubėti.Tegul vaikas dar savo žaidimais užsiima.O į mokyklą, kaip sakė viena mokytoja, susirenka įvairiai: vieni skaito spausdintines raides, kiti- jau tai, ką mokytoja lentoje užrašo, o treti- raides dar prastai pažįsta. cool.gif

QUOTE(ziedune @ 2009 02 25, 10:16)
O kai mes atėjom į pirmą klasę, tai per pirmą susirinkimą mokytoja pavardino kaip vaikai pasiruošę mokyklai: kokie 5 vaikai skaitė ir rašytinį tekstą, 12 mokėjo spausdintinį tekstą paskaityti, 5 - pažinojo raides ir bandė jungti į žodžius ir dar kokie 4 pažinojo tik kelias raides. Tačiau iki naujų metų visi išmoko skaityti.

QUOTE(Valatke @ 2009 02 25, 14:29)
Tai mes vaikus ruosem-ir aukletojos,ir tevai.Manske nuejo mokedama skaityti,kazkiek jau rase ir atlikimejo aritmetinius veiksmus (sudetis,atimtis).Puse metu klasej buvo pirmune,o dabar irgi pirmune,tik ne vien jau "saulytes".Tai va ka supratau, jei mano vaikas butu nuejes nieko nemokedamas-butu prapultis.Nes mokymosi tempas yra labai didelis.Sakoma,kad pradinukams negalima daryti namu darbu-jei mes nieko dar namie nesimokytumem-tai is viso nezinau doh.gif
Kazkada senokai man viena ponia is PPT aiskino, kad pagal reikalavimus,mokinys gali mokytis skaityti iki 2-os klases lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif realiai - jie po nauju metu jau diktantus (nu tokius primityvius sakinukus) raso blink.gif

Ačiū visoms už nuomones 4u.gif
Dauguma pasisakė, kad nereikia skubėti ir išmoks vaikas kažkaip savaime smile.gif tikėkimės tas laikas ateis greičiau, nes noras maniškės skaityti yra begalinis biggrin.gif manau, kad būtų geriau jei vaikas išmoktų dar prieš mokyklą skaityti, nes jeigu ten tiek daug užduodama, tai tikrai geriau turėti daugiau laiko kitiems dalykams pasimokyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2009 02 25, 15:09)

Susižinojau tiksliai.Deja tikrai penktos gimnazinės klasės bus tik dvi , o ketvirtos klasės yra trys, na kadangi tai gimnazijos lygis tai gal paliks gerai besimokančius.
Merginos būtų malonu ir labai faina jei daugiau kas parašytumėt, negi niekas daugiau nesusiduriat su problema dėl penktos klasės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo golfiukas: 26 vasario 2009 - 10:45