Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinis

QUOTE(ievuschka @ 2007 03 02, 16:08)
O per tokius atodrėkius vilnelė nesudrėksta? Ar balkonas įstiklintas? nes jei lietutis koks,tai lytų tiesiai ant gražiųjų JYSK`o dėžių verysad.gif

Pamirshau parashyt, kad balkonas istiklintas stiklo paketais. Ten pakankamai sausa, anei vilna,anei siulai nesudreksta. O ziema ir gera profilaktine priemone nuo kandzhiu - tegu sushala bjaurybes.
Atsakyti
Ornamentai. Aš tai atvirkščiai darydavau-pirmiausia foną išsidėlioju, o tada-ornamentus, ir viską sausai darau.

Kas išbandėt šį (šlapių sruogelių dėliojimo) būdą, turiu jums kelis klausimėlius:
1. Tai koks skirtumas tarp šių būdų? T.y. skiriasi rezultatas ar tiesiog pats dėliojimo procesas?
2. Ar taip dėliojamos šlapios sruogos (vilnos gniužulėliai) gerai susivelia tarpusavy ir prisivelia prie pagrindo spalvos?
3. Tokiu būdu dekoruojant pvz.pirštines ar batukus išeina,kad dekoras lieka vidinėje pusėje, tai reikia paskui išversti? Ar patogu?

Kurią dieną imsiu ir pabandysiu, bet jau dabar parūpo sužinot ax.gif
Atsakyti
as jau nebekreipiu demesio i dviracio isradinejimus smile.gif jei ir sauna "geniali" mintis, nemanau, kad cia as viena tokia gudra, jau galvoju, kad kazkas kazkur taip daro, nors as ir neskaiciau apie tai. logiska juk, kad zmogaus mintys vienoda kryptim rutuliojasi. tiesiog vieniem kazkas pasako ir pamoko, o kiti naudojasi savo galva ir patiria atradimo dziaugsma wink.gif lavina mastyma. siaip as uz tai, kad zmogui nesakyt iskart, kaip cia padaryta, vien del to, kad jis GALVOTU. gal ir kita buda suras tam paciam rezultatui, bet uztat galvos pats smile.gif galiausiai tai yra kurybiskumo lavinimas.
na bet kartais galima pameteti ir techniniu dalykeliu. geras kurejas ties tuo nesustos ir toliau isradines savo dviracius, tobulins ideja, tep sakant biggrin.gif

Katinyti, labai grazi sage thumbup.gif mano megstamu spalvu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ievuschka @ 2007 03 02, 21:12)
Ornamentai. Aš tai atvirkščiai darydavau-pirmiausia foną išsidėlioju, o tada-ornamentus, ir viską sausai darau.

Kas išbandėt šį (šlapių sruogelių dėliojimo) būdą, turiu jums kelis klausimėlius:
1. Tai koks skirtumas tarp šių būdų? T.y. skiriasi rezultatas ar tiesiog pats dėliojimo procesas?
2. Ar taip dėliojamos šlapios sruogos (vilnos gniužulėliai) gerai susivelia tarpusavy ir prisivelia prie pagrindo spalvos?
3. Tokiu būdu dekoruojant pvz.pirštines ar batukus išeina,kad dekoras lieka vidinėje pusėje, tai reikia paskui išversti? Ar patogu?

Kurią dieną imsiu ir pabandysiu, bet jau dabar parūpo sužinot ax.gif

na tu pati pamastyk smile.gif
1. ar sausai deliojant ant virsaus isgauni toki pat ornamenta? ar tam paciam rezultatu pasiekti butinas vienas budas? biggrin.gif ar gali buti skirtingu niuansu? kaip elgiasi slapia vilna? o kaip sausa?
2. o kai delioji ornamentus ant virsaus ir nori uzdeti labai plonus apvadus, juos kiek sudrekinant dedi, ar tuomet prilimpa?
3. o ar tikrai taip deliojant dekoras turi likti viduj? wink.gif ar tai niekaip nepasikeicia per pati deliojimo procesa? wink.gif
Atsakyti
Na, turbūt esu viena iš nekantriausiųjų lotuliukas.gif
parūpo išbandyti tą šlapių sruogų dėliojimo būdą 4u.gif
Va kas gavosi blush2.gif
user posted image

P.S. dėliojau ornamentą tiesiai ant plėvelės, todėl linijos išskydo. Matyt visgi reikia naudoti medžiagelę..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubberneck: 02 kovo 2007 - 19:39
Aga kokia nekantruole. as palauksiu kol visos busit issibande, nes bais siandie velimui ner nuotaikos 4u.gif
Atsakyti
sveikos

skaiciau apie vilnos atsargu sandeliavima ir stai gime man mintis: vilna (jei ne kilogramais sandeliuojat) galima saugot cilindro formos indeliuose nuo vaikiskos arbatos (pvz hipp). Kas augina maziukus ju turetu turet galybe. dangteliu uzspaust truputi pluosto, matysis kokia spalva.

Dar Jyske nusipirkau vietoj polietileno pleveles su burbulais tokia alia gumine servetele su nedideliais nelygumais (yra prie visokiu bambukiniu kilimeliu, patiesaliuku padekliuku, suvyniuota i ruloneli) tai va jos kita puse lygi ir neslysta ant stalo. man patogu velt ant tokios.
Atsakyti
QUOTE(Vilke @ 2007 03 02, 19:20)
na tu pati pamastyk smile.gif
1. ar sausai deliojant ant virsaus isgauni toki pat ornamenta? ar tam paciam rezultatu pasiekti butinas vienas budas?  biggrin.gif ar gali buti skirtingu niuansu? kaip elgiasi slapia vilna?  o kaip sausa?
2. o kai delioji ornamentus ant virsaus ir nori uzdeti labai plonus apvadus, juos kiek sudrekinant dedi, ar tuomet prilimpa?
3. o ar tikrai taip deliojant dekoras turi likti viduj? wink.gif ar tai niekaip nepasikeicia per pati deliojimo procesa? wink.gif

Ačiū už tris klausimus į tris klausimus mirksiukas.gif
Čia ta pati taktika-kad žmogus mąstytų, ane? lotuliukas.gif

mano nekantrumas buvo nušvilptas blush2.gif

QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 02, 19:33)
Na, turbūt esu viena iš nekantriausiųjų  lotuliukas.gif
parūpo išbandyti  tą šlapių sruogų dėliojimo būdą 4u.gif
Va kas gavosi blush2.gif

P.S. dėliojau ornamentą tiesiai ant plėvelės, todėl linijos išskydo. Matyt visgi reikia naudoti medžiagelę..

Pagyrimas už eksperimentinį nekantrumą 4u.gif
Niekas , man atrodo, neišskydo.Na, nebent norėjai labai plonas linijas išgauti.
O jei veltum apimtinį daiktą(kad ir telefono dėkliuką), tai patogiau vistiek šabloną iš plėvelės daryti, o ne iš medžiagėlės.

Na, tik nenušvilpkit vėl, bet su tuo trečiu klausimu tai liko neaiškumas: Jei veli telefono dėkliuką ir nori tokio ornamento iš abiejų pusių,tai eiga tokia ar ne:
1- išsidėlioji raštą, tada-uždedi foną
2- apverti, ant kitos pusės dėlioji raštą,
3- tada užlankstai anos pusės vilnos kraštus,
4- tada uždedi foną
5- kraštus užlankstai į kitą pusę.
Na, bet raštai tai lieka vistiek viduj? Man turbūt jau frusty.gif

Aaaaaa, supratau doh.gif galima daryti truputį kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
ir viskas sugalvota ir galva sveika liko.Nedauzyk galveles ju ne pirstai viska padaro, darbeliai tai nuostabus mirksiukas.gif
Atsakyti
Rubberneck - na ir šauniai gavosi
Atsakyti
Na eksperimentuoju toliau blush2.gif
Baisiai idomus dalykas ax.gif toks dliojimas.
pabandžiau dar ax.gif
user posted image
Padariau išvadas - dėliojant raštą, jei nori kad linijos būtų neišskydusios, reikia sruogelę prieš sumirkant pavelti arba viską dėlioti ant neslystančio pagrindo (medžiagėlės). Gaminį nevelti iki beprotybės, nes jei dėlioji sruogeles raštui iš sluoksnos, jos susigarbiniuoja, nes vilna, kaip žinia traukiasi. Gal reikėtų pabandyti iš karšinio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubberneck: 02 kovo 2007 - 21:04
QUOTE(Maša @ 2007 03 02, 19:54)
sveikos

skaiciau apie vilnos atsargu sandeliavima ir stai gime man mintis: vilna (jei ne kilogramais sandeliuojat) galima saugot cilindro formos indeliuose nuo vaikiskos arbatos (pvz hipp). Kas augina maziukus ju turetu turet galybe. dangteliu uzspaust truputi pluosto, matysis kokia spalva.

Dar Jyske nusipirkau vietoj polietileno pleveles su burbulais tokia alia gumine servetele su nedideliais nelygumais (yra prie visokiu bambukiniu kilimeliu, patiesaliuku padekliuku, suvyniuota i ruloneli) tai va jos kita puse lygi ir neslysta ant stalo. man patogu velt ant tokios.

na siaip pagalvojau, o jeigu kilogramai, patarkit ka nors pigiau, nes i JYSK deze tik 1 kg tik ir sutalpinciau, o uzsipirkau vel 12 kg blush2.gif Ta deze kainuoja beveik kaip kilogramas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 02, 20:59)
Na eksperimentuoju toliau blush2.gif
Baisiai idomus dalykas  ax.gif  toks dliojimas.
pabandžiau dar  ax.gif
Padariau išvadas - dėliojant raštą, jei nori kad linijos būtų neišskydusios, reikia sruogelę prieš sumirkant pavelti arba viską dėlioti ant neslystančio pagrindo (medžiagėlės). Gaminį nevelti iki beprotybės, nes jei dėlioji sruogeles raštui iš sluoksnos, jos susigarbiniuoja, nes vilna, kaip žinia traukiasi. Gal reikėtų pabandyti iš karšinio?

na tu ir šaunuolė thumbup.gif

QUOTE(Aurelia @ 2007 03 02, 20:59)
na siaip pagalvojau, o jeigu kilogramai, patarkit ka nors pigiau, nes i JYSK deze tik 1 kg tik ir sutalpinciau, o uzsipirkau vel 12 kg  blush2.gif  Ta deze kainuoja beveik kaip kilogramas smile.gif

Na, pigiau - tik polietileno maišeliai lotuliukas.gif
Jei ne paslaptis-kur perki vilną? (aš čia svetimus pinigus paskaičiavau Vilnos fabriko kainomis: jei 1kg-90lt, tai 12kg- doh.gif O gal kur perkant dideliais kiekiais taikomos nuolaidos? )
Atsakyti