QUOTE(ingalp @ 2007 05 09, 08:14)
na tikrai nemanau, kad trūksta. problema ne tame. gal ji tikrai per daug oro prisiryja valgydama, o po to daug atpila. bet susitvarko su amžium tokie dalykai. o kol kas kas kokias 3 min maitindama pakelk kad atsirūgtų. tada turėtų mažiau atpylinėt
del atsirugimo - ir mes turejom tokia problema, o paskui drauge patare - zinda mazius, matau, kad neramus darosi ir pakeliu atsirugt. tada daugiau pavalgo, nes oras vietos neuzima skranduke. ir po valgio ilgai vaikstom kol atsirugstam, paguldau ir vel pakeliu, keliom sekundem ant pilvuko padedu (laaaabai trumpai, nes kitaip atpils) ir is karto vel stacia paimu, kad atsirugtu kuo daugiau, tai tikrai padeda, kad neatpiltu.
na, o siaip mes tai ne pagal taisykles padarem, bet vedama intuicijos ir musu gydytojos patarimu pradejom primatinimo jau nuo 4 men.. mano mazius po antro menesio labai mazai priauginejo, nors buvo sveikas ir MP tikrai netruko (tai tipo tureciau iki 6 men tik MP maitint). Bet mazius zisdavo tik 5-6 k per diena, ir neduok Dieve dar dazniau pasiulyti, tai puldavo i asaras...
bet nuo 4 menesio daviau darzovienes, pamazu, tiek kiek valgo. o mano vyrukui taip patinka, kad jau tik pats sauksteliu i burna kisha , is puoduko su snapeliu vandenuku uzgerineja, o svarbiausia - po maitinimo darzoviene dar bent pora kartu MP papraso. ir siaip dazniau MP pradejo prasyt. nezinau, kas jam cia pramuse, bet apetitas atsirado, zandai pagaliau vyrui atsirado
aisku nemanau, kad visoms pult primaitint reikia, kai tik svoris neauga, reik butinai atsizvegt, ar su sveikata viskas tvarkoj, ar vaikas pasiruoses, nes galima dar ir pakenkt netycia maziukui... bet mums tai liuks isejo, ir dabar niekur neskubam, valgom pamazu kelias darzovytes, dar obuoliuko paragaujam, ir laukiam kada paaugsim, daugiau maistelio galesim ragaut
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 04 28, 12:48)
na nenutukęs jis tikrai, jo ūgis dabar 74 cm, mūsų tėtukas yra labai didelis ir stambus, taigi vaikis irgi toks ne iš menkųjų. o valgyt aš jam negaliu duot kas 3 val., nes jis nori dažniau, negi aš jį rikdysiu kiekvienąkart. šiaip nemanau, kad vaikas persivalgo, juk kai per daug privalgo- atpila, taigi nenusėda tas maistas niekur jam. ir šiaip yra guvus, judrus, stiprus vaikas. puikiai vartosi, bando šliaužti, bando sėstis. viską pradėjo atlikinėti laiku pagal vadovėlį taip sakant
. nekankinsiu aš nei jo nei savęs bandydama rečiau maitint. tegul vaiko instinktai patys viską atlieka.
jau suklydau su tais režimais su savo pirmagimiu. per tai 2 mėn praradau pieną visai
. taigi nenoriu kartoti klaidų
as irgi manau, kad zindyt reikia pagal poreiki, kokia nesamone rikdyti vaika, del "nutukimo", kurio as ci avisai nematau.
zinau atveji kai 6 menesiu kudikis svere 15, uztuse juos po gydytojus, o nuo to laiko nepriaugo vaikas ne kilogramo, ir nuo 1 metu iki dabar - 3 metu - sveria 14 kg. ar pan. na, ir tikrai normalus vaikas, laksto, duksta, judrus nerealiai, visu vadeiva. kazkas cia ka tik rase, kad svoris suformuoja vaiko charakteri - nesamone. aisku,nieko gero 6 men kudikiui 15 kg, bet ir ne pasaulio pabaiga, ir jokiu dietu nereikejo (kiek skaiciau, tai kudikiams dietos draudziamos?.. ) - iki siol valgo tiek, kiek praso, ir kiek organizmas reikalauja.