Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 2

QUOTE(as mamyte @ 2007 10 29, 22:52)
Sveikutes  4u.gif
man vel prasideda stresas, vel ima atrodyt, kad pieno nebepakanka dukrytei, kad nesotus pienas ir pan.  doh.gif jai 4 men. neramu, nes labai retai kakoja, va siandien jau nebeistveriau ir pakakinau po 9 dienu nekakojimo, su pirma dukra tokiu bedu nebuvo, nors maitinau misineliu nuo 2 men. Krutine kartais atrdo, kad visai tuscia, is tikruju tai ne atrodo, o taip ir yra, nes kai nusitraukiu, tai per abi krutis tik 50ml gaunas, nors dukryte valgo kas tris, keturias, kartais net kas penkias val. bet jau dabar tiek neleidziu nevalgyt, pati papa ikisu. Bet svarbiausia, kad per praeita menesi priaugo tik 250g. o dabar is vis man atrodo sukudus kazkokia, kojytes lyg ir riebesnes buvo, gal jau paranoja  verysad.gif laukiu vizito pas gydytoja. Nors merginos sake, kad nereik jaudintis, nes tokiu metu buna svorio "duobe", bet vistiek neramu. Sakytum viduriuotu ar pan, o dabar nekakoja, valgo lyg ir normaliai, linksma, nors paskutiniu metu irzlesne tapo, griebia zaislus, kisasi i burnyte ir iskart pyksta, grudasi giliau, lyg atrodo noretu suvalgyt, bet "neskanu" ir verkia, nervuojasi, tai neiskentus daviau baranka paciulpt, tai tiek ciulpia ja, grauzia, kad si net suminksteja, nezinau, taip laukiu tu sesiu menesiu, kad kose greiciau duot, bet atrodo nebesulauksiu  verysad.gif atrodo kad vaikas alkanas, misinuko kazkaip nenoriu duot, is kart asocijuojasi su pieno dingimu, gal kas galit patart, ka daryt?.. unsure.gif

galiu patarti paprastai - nusiramink! smile.gif

nekakojimas neturetu testis 9 dienas, bet tai nėra motinos pieno trūkumo rodiklis. iš esmės motinos pienas yra labai gerai suvirškinamas, todėl jei kūdikis kakoja porą kartų per savaitę, tai pilnai pakanka. ojei gydytoja neranda jokių kitokių nukrypimų - tai manau ir retesnis nieko tokio.
Iš asmeninės patirties - maniškis kai mažai priaugdavo irgi tuštindavosi 1-2 kartu per savaitę (oij, kiek sauskelnių sutaupėm!:) ), ir viskas buvo gerai tiek su virškinimu, tiek su pienuku.
mes priauginėjom tik pirmus du menesius kaip tikri kūdikiai po beveik kilogramą, o po to prasidėjo - 400 gr, 400, 0, 0 , 0... tarp 5-7 mėnesio visai nieko nepriaugom, o dvigubą svorį nuo gimimo pasiekėm tik 8erių mėnesių. dabar mums 10 mėnesių - ir iki šiol turim pienuko kiek tik reikia, vaikas nei storas nei plonas, beje, pagurklį, kurio niekad neturėjom, irgi jau užsiauginom smile.gif vienžo nesimato, kad vaikas badautų.

nuo 4 mėnesio apskritai jau visi vadovėliai rašo, kad svorio augimas smarkiai suma-ėja daugeliui (taigi jei kievieną menesį po kilogramą - iki metrų jau bus 16os... lotuliukas.gif )

o žaisliukus graužia - nes toks raidos etapas, kai ateina pažinimas per burną. ir viską reikia paragauti. o dantenytes suerzina, gal jau ir patinusios, tai ir suirzta kai per kietą pagraužia. aš tai stengdavausi duot minkštos plastmasės, kad būtų mažiaus dantenom maloniau. be to, mano mažius, labai relaksuodavo nučiulpdamas visiem minkštiem žaisliukam uodegas... rolleyes.gif su maisto poreikiu žaisliukų graužimas visiskai nesusijęs.
baranka gal ankstoka, apei 6 mėnesį geriau duok, dabar dantenas masažuokit dar žaisliukais.

Atsakyti
QUOTE(as mamyte @ 2007 10 29, 21:52)
Sveikutes  4u.gif
man vel prasideda stresas, vel ima atrodyt, kad pieno nebepakanka dukrytei, kad nesotus pienas ir pan.  doh.gif jai 4 men. neramu, nes labai retai kakoja, va siandien jau nebeistveriau ir pakakinau po 9 dienu nekakojimo, su pirma dukra tokiu bedu nebuvo, nors maitinau misineliu nuo 2 men. Krutine kartais atrdo, kad visai tuscia, is tikruju tai ne atrodo, o taip ir yra, nes kai nusitraukiu, tai per abi krutis tik 50ml gaunas, nors dukryte valgo kas tris, keturias, kartais net kas penkias val. bet jau dabar tiek neleidziu nevalgyt, pati papa ikisu. Bet svarbiausia, kad per praeita menesi priaugo tik 250g. o dabar is vis man atrodo sukudus kazkokia, kojytes lyg ir riebesnes buvo, gal jau paranoja  verysad.gif laukiu vizito pas gydytoja. Nors merginos sake, kad nereik jaudintis, nes tokiu metu buna svorio "duobe", bet vistiek neramu. Sakytum viduriuotu ar pan, o dabar nekakoja, valgo lyg ir normaliai, linksma, nors paskutiniu metu irzlesne tapo, griebia zaislus, kisasi i burnyte ir iskart pyksta, grudasi giliau, lyg atrodo noretu suvalgyt, bet "neskanu" ir verkia, nervuojasi, tai neiskentus daviau baranka paciulpt, tai tiek ciulpia ja, grauzia, kad si net suminksteja, nezinau, taip laukiu tu sesiu menesiu, kad kose greiciau duot, bet atrodo nebesulauksiu  verysad.gif atrodo kad vaikas alkanas, misinuko kazkaip nenoriu duot, is kart asocijuojasi su pieno dingimu, gal kas galit patart, ka daryt?.. unsure.gif

na gali pamėgint 1 maitinimą koše įvest. jei kūdikėlis priauga mažokai svorio, tai nuo 4 mėn rekomenduojama būtent 1 košelę įvest, o ne mišinuką. geriausia - daržovienę.

žaisliukų graužimas nesusijęs su maisto stoka. mano abudu vaikai tokio amžiaus ir dar paskui ilgai labai grauždavo žaislus, pirštus, tūbų kamputį, kaldrą, nors mažėlis svorio priaugdavo labai daug ir mp jam tikrai netrūko.
Atsakyti
QUOTE(Irongė @ 2007 10 30, 00:28)
Ediliuks, kaip jums vizitas pas pediatre praejo?

Tai va.. smile.gif ne dantis čia pasirodo.. sakė, kad čia kažkokia pairšinė liaukutė, kuri kartais pas vaikučius "išlipa į viršų". Kaip atsiranda, taip paskiau ir prapuola.
Pirmo dantuko dar teks palaukti. Nors taip jau mums seilės tįsta, taip jau mes tuos pirštus į burnytę kišam, kad oj, oj, oj..
Atsakyti
Na, truputi nusiraminau, dekui 4u.gif Greiciausiai taip ir darysiu, kad anksciau kosyte duosiu. Vyresnelei pirma kart daviau 5,5men tai mazoji ko gero greiciau skanaus biggrin.gif Tada ir kakis susitvarkys manau. Kazkur perskaiciau, kad 4-6men kudikis per diena turetu suvalgyt 900-1000ml maisto, tobish - pienuko, tai akys issoko, litro tikrai mes nesuvalgom ir dar toli iki to, o kiek jusiskiai suvalgo? g.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Mano dukrytei jau metukai ir 10 dienų ir ji vis dar skanauja mamytės pienelio wub.gif
Ji nėra ragavusi jokio mišinuko ir net nemoka gerti iš buteliuko su čiulptuku 4u.gif ir čiulptuko neturėjom...
Aš tuo džiaugiuosi,nes dukrytę stengiamės auginti kuo natūraliau biggrin.gif
O mamytės pienelis - tikras stebuklas thumbup.gif
Bandžiau dieną po truputį mažinti maitinimų skaičių, bet schmoll.gif nė pro kur schmoll.gif
Mano saulytei gali nebūti jokio kito maisto, svarbiausia kad mamytė ir papukas būtų šalia mirksiukas.gif
Dėl to visur keliaujame kartu, nes negaliu dukrytės niekam palikti, ji laaabai prisirišusi prie manęs... Todėl ir negrįžau į darbą, kai dukrytei suėjo vieneri metukai, nes dieną ji prašo (reikalauja) papuko ne mažiau kaip 3-4 kartus...
Bet aš džiaugiuosi kiekviena kartu su dukryte praleista minute wub.gif wub.gif wub.gif
Tai yra nuostabu 4u.gif
Atsakyti
Prašysiu patarimo.. Nežinau gal kur tokia tema ir yra, bet aš kažkaip neradau.
Kaip jau minėjau mano pupai nustatė lengvo laipsnio mažakraujystę (hemoglobinas 102). Daktarė išražė geležies - HEMOFER, po 6 lašiukus tris kartus dienoj.. Pirmą dieną liepė duoti po vieną lašiuką, antrą dieną po du ir t.t. Turėjau įtarimų, kad mano mažutė gali geležies netoleruoti, nes kai pati bandžiau gerti po gimdymo, tai jai su pilveliu buvo nekas..
Taip ir atsitiko. Užteko duoti po du lašiukus ir mažytė suviduriavo, vėmė, nuo pilvelio skausmo nemiegojo naktį.. verysad.gif
Daktarė liepė nutraukti duoti geležį ir vienintelė išeitis man labai rimtai tvarkytis mitybą.. bet jūs turbūt žinot kaip būna su ta mitybą auginant mažylę.. doh.gif nesuspėji kartais nieko. Aišku aš stengsiuos iš paskutiniųjų, bet gal kartais kasnors ką nors girdėjot, apie kokius "močiučių" receptus kurie keltų hemoglobiną, ar apie kokią homeopatinę geležį.. net nežinau??????
Jei ką žinot, patarkit prašau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ediliuks @ 2007 10 30, 21:21)
Daktarė liepė nutraukti duoti geležį ir vienintelė išeitis man labai rimtai tvarkytis mitybą.. bet jūs turbūt žinot kaip būna su ta mitybą auginant mažylę..  doh.gif  nesuspėji kartais nieko. Aišku aš stengsiuos iš paskutiniųjų, bet gal kartais kasnors ką nors girdėjot, apie kokius "močiučių" receptus kurie keltų hemoglobiną, ar apie kokią homeopatinę geležį.. net nežinau??????
Jei ką žinot, patarkit prašau...  verysad.gif

Hyper Maximoje buna litriniai buteliai naturaliu granatu sulciu (kaina apie 7lt). Sako, kad gerai esant zemam hemoglobinui. Taip pat gerk naturalias sultis - burokeliu, morku ir obuoliu (viskas kartu maisyta). Daug gelezies turi kiviai, kalafiorai (pasidaryk salotas su zaliais kalafiorais, t.y. neapvirk, neapkepk, tik nuplauk). Labai gerai kelia hemoglobina bulgaru gamybos raudonas vynas Kagor (gydytojai patys ji rekomenduoja), taciau kadangi maitini, tai greiciausiai sis variantas netiks.
Atsakyti
QUOTE(Ediliuks @ 2007 10 30, 16:16)
Tai va.. smile.gif ne dantis čia pasirodo.. sakė, kad čia kažkokia pairšinė liaukutė, kuri kartais pas vaikučius "išlipa į viršų". Kaip atsiranda, taip paskiau ir prapuola.
Pirmo dantuko dar teks palaukti. Nors taip jau mums seilės tįsta, taip jau mes tuos pirštus į burnytę kišam, kad oj, oj, oj..

na ba, pasirodo, ir taip buna. tai cia visom mamytem, kurios sulaukia netiketu ir ankstyvu dantuku galesi papasakot smile.gif

o apie gelezi atsakiau i AZ, nes cia jau tikrai nusipievinom nuo temos... bigsmile.gif
Atsakyti
Aišku aš stengsiuos iš paskutiniųjų, bet gal kartais kasnors ką nors girdėjot, apie kokius "močiučių" receptus kurie keltų hemoglobiną, ar apie kokią homeopatinę geležį.. net nežinau??????

Mano pupai pries du menesius hemoglobinas buvo 117, liepe gert foline rugsti, bet nepaemiau recepto ir taip kazkaip nedaviau nieko tik pati valgyt daugiau produktu turinciu gelezies emiau, nes iki to tai maitinimasis buvo tragiskas, sojos daug itraukiau, nes mesos tai nelabai megstu, riesutu ir pan. po menesio hemoglobinas 127, tai manau tikrai mano nuopelnas ax.gif daugiau demesio reikia skirti mitybai
Atsakyti
Prašysiu patarimo.. Nežinau gal kur tokia tema ir yra, bet aš kažkaip neradau.
Kaip jau minėjau mano pupai nustatė lengvo laipsnio mažakraujystę (hemoglobinas 102). Daktarė išražė geležies - HEMOFER, po 6 lašiukus tris kartus dienoj.. Pirmą dieną liepė duoti po vieną lašiuką, antrą dieną po du ir t.t. Turėjau įtarimų, kad mano mažutė gali geležies netoleruoti, nes kai pati bandžiau gerti po gimdymo, tai jai su pilveliu buvo nekas..
Taip ir atsitiko. Užteko duoti po du lašiukus ir mažytė suviduriavo, vėmė, nuo pilvelio skausmo nemiegojo naktį..  verysad.gif
Daktarė liepė nutraukti duoti geležį ir vienintelė išeitis man labai rimtai tvarkytis mitybą.. bet jūs turbūt žinot kaip būna su ta mitybą auginant mažylę..  doh.gif  nesuspėji kartais nieko. Aišku aš stengsiuos iš paskutiniųjų, bet gal kartais kasnors ką nors girdėjot, apie kokius "močiučių" receptus kurie keltų hemoglobiną, ar apie kokią homeopatinę geležį.. net nežinau??????

daugiausia geležies turi jautiena, todėl privalai ją valgyt kasdien. geriausia jei jautiena pakeistum kitą mėsą. mažiausiai geležies paukštienoje. taip pat gerk šviežių burokėlių ir granatų sultis. labai gerai kelia geležį toks kokteilis: šviežios burokėlių, morkų obuolių, citrinų sultys su medum. valgyk burokėlius, hematogeną. geležies įsisavinimą gal šiek tiek trikdyti pieno produktai, todėl jų daug nevalgyk. pavartok folinės rūgšties, ji gerina geležies įsisavinimą. nevartok kalcio papildų kurį laiką jei vartojai, nes jie trukdo geležies įsisavinimui.
man nėštumo metu atstatyti hemoglobinui užteko šių "receptų", nes nenorėjau vartoti geležies papildų, todėl labai griežtai peržiūrėjau savo mitybą ir valgiau tai ką aukščiau išvardinau. po mėn kraujas atsistatė.
Atsakyti
Sveikos mamytes,Esu susirupinus. savo maziuke maitinu pati, bet pergyvenu ar ilgam uzteks mano pienelio. Krutine mano maza, nusipirkau pientrauki pasiziuret kiek jo turiu. Kiek turi vaikelis suvalgyti budamas 2men? Ar kurios nors irgi buvo maza krutine ir sekmingai zindet savo mazyli? Labai pergyvenu, pasidalinkit patirtimi
Atsakyti
krutines dydis visiskai nepriklauso pienuko kiekiui. Nusiramink ir viskas. Jei galvosi kad neuzteks pienuko, tai jo ir ims mazeti. O pientraukis neparodys kiek turi pienuko, nes su juo niekada nenutrauksi tiek, kiek istraukia leliukas. Nepanikuok, dziaukis ir megaukis zindymu smile.gif jei vaikas jau neprivalgys, matysi ir suprasi pati mirksiukas.gif
Atsakyti