QUOTE(as mamyte @ 2007 10 29, 22:52)
Sveikutes
man vel prasideda stresas, vel ima atrodyt, kad pieno nebepakanka dukrytei, kad nesotus pienas ir pan. jai 4 men. neramu, nes labai retai kakoja, va siandien jau nebeistveriau ir pakakinau po 9 dienu nekakojimo, su pirma dukra tokiu bedu nebuvo, nors maitinau misineliu nuo 2 men. Krutine kartais atrdo, kad visai tuscia, is tikruju tai ne atrodo, o taip ir yra, nes kai nusitraukiu, tai per abi krutis tik 50ml gaunas, nors dukryte valgo kas tris, keturias, kartais net kas penkias val. bet jau dabar tiek neleidziu nevalgyt, pati papa ikisu. Bet svarbiausia, kad per praeita menesi priaugo tik 250g. o dabar is vis man atrodo sukudus kazkokia, kojytes lyg ir riebesnes buvo, gal jau paranoja laukiu vizito pas gydytoja. Nors merginos sake, kad nereik jaudintis, nes tokiu metu buna svorio "duobe", bet vistiek neramu. Sakytum viduriuotu ar pan, o dabar nekakoja, valgo lyg ir normaliai, linksma, nors paskutiniu metu irzlesne tapo, griebia zaislus, kisasi i burnyte ir iskart pyksta, grudasi giliau, lyg atrodo noretu suvalgyt, bet "neskanu" ir verkia, nervuojasi, tai neiskentus daviau baranka paciulpt, tai tiek ciulpia ja, grauzia, kad si net suminksteja, nezinau, taip laukiu tu sesiu menesiu, kad kose greiciau duot, bet atrodo nebesulauksiu atrodo kad vaikas alkanas, misinuko kazkaip nenoriu duot, is kart asocijuojasi su pieno dingimu, gal kas galit patart, ka daryt?..
man vel prasideda stresas, vel ima atrodyt, kad pieno nebepakanka dukrytei, kad nesotus pienas ir pan. jai 4 men. neramu, nes labai retai kakoja, va siandien jau nebeistveriau ir pakakinau po 9 dienu nekakojimo, su pirma dukra tokiu bedu nebuvo, nors maitinau misineliu nuo 2 men. Krutine kartais atrdo, kad visai tuscia, is tikruju tai ne atrodo, o taip ir yra, nes kai nusitraukiu, tai per abi krutis tik 50ml gaunas, nors dukryte valgo kas tris, keturias, kartais net kas penkias val. bet jau dabar tiek neleidziu nevalgyt, pati papa ikisu. Bet svarbiausia, kad per praeita menesi priaugo tik 250g. o dabar is vis man atrodo sukudus kazkokia, kojytes lyg ir riebesnes buvo, gal jau paranoja laukiu vizito pas gydytoja. Nors merginos sake, kad nereik jaudintis, nes tokiu metu buna svorio "duobe", bet vistiek neramu. Sakytum viduriuotu ar pan, o dabar nekakoja, valgo lyg ir normaliai, linksma, nors paskutiniu metu irzlesne tapo, griebia zaislus, kisasi i burnyte ir iskart pyksta, grudasi giliau, lyg atrodo noretu suvalgyt, bet "neskanu" ir verkia, nervuojasi, tai neiskentus daviau baranka paciulpt, tai tiek ciulpia ja, grauzia, kad si net suminksteja, nezinau, taip laukiu tu sesiu menesiu, kad kose greiciau duot, bet atrodo nebesulauksiu atrodo kad vaikas alkanas, misinuko kazkaip nenoriu duot, is kart asocijuojasi su pieno dingimu, gal kas galit patart, ka daryt?..
galiu patarti paprastai - nusiramink!
nekakojimas neturetu testis 9 dienas, bet tai nėra motinos pieno trūkumo rodiklis. iš esmės motinos pienas yra labai gerai suvirškinamas, todėl jei kūdikis kakoja porą kartų per savaitę, tai pilnai pakanka. ojei gydytoja neranda jokių kitokių nukrypimų - tai manau ir retesnis nieko tokio.
Iš asmeninės patirties - maniškis kai mažai priaugdavo irgi tuštindavosi 1-2 kartu per savaitę (oij, kiek sauskelnių sutaupėm! ), ir viskas buvo gerai tiek su virškinimu, tiek su pienuku.
mes priauginėjom tik pirmus du menesius kaip tikri kūdikiai po beveik kilogramą, o po to prasidėjo - 400 gr, 400, 0, 0 , 0... tarp 5-7 mėnesio visai nieko nepriaugom, o dvigubą svorį nuo gimimo pasiekėm tik 8erių mėnesių. dabar mums 10 mėnesių - ir iki šiol turim pienuko kiek tik reikia, vaikas nei storas nei plonas, beje, pagurklį, kurio niekad neturėjom, irgi jau užsiauginom vienžo nesimato, kad vaikas badautų.
nuo 4 mėnesio apskritai jau visi vadovėliai rašo, kad svorio augimas smarkiai suma-ėja daugeliui (taigi jei kievieną menesį po kilogramą - iki metrų jau bus 16os... )
o žaisliukus graužia - nes toks raidos etapas, kai ateina pažinimas per burną. ir viską reikia paragauti. o dantenytes suerzina, gal jau ir patinusios, tai ir suirzta kai per kietą pagraužia. aš tai stengdavausi duot minkštos plastmasės, kad būtų mažiaus dantenom maloniau. be to, mano mažius, labai relaksuodavo nučiulpdamas visiem minkštiem žaisliukam uodegas... su maisto poreikiu žaisliukų graužimas visiskai nesusijęs.
baranka gal ankstoka, apei 6 mėnesį geriau duok, dabar dantenas masažuokit dar žaisliukais.