QUOTE(Mamce @ 2007 04 17, 09:22)
O ka daryti, jei vaikis nezinda. Jis tik laukia, kol pienas pats begs, o kai nustoja, tai tik zinda isikirtes,bet negeria...
ir speneliams negerai, ir naudos jokios....
ir gera valanda uztrunkam.... O vakarais ir 3-4 val. keiciant nuo vienos kruties prie kitos.
Idomiausia, kad atitraukus, tai jauciu, kad krutys netuscios, apypilnes, o jis vis tiek netraukia, tik zinda...
tai gal jam užtenka tiek, kiek atsigeria, tada kai pienas lengvai teka
. juk mažiukas dar labai, tiek jam tereikia. o žinda, nes naujagimių žindimo refleksas labai stiprus. tiesiog jis krūtį kaip žinduką naudoja. maniškis primą mėnesį ištisai "kabojo" ant krūties. kai išimdavau, iškart verkdavo. nebent užmigęs paleisdavo. o vakarais tai irgi praktiškai be pertraukos žindžiau. vėliau pradėjo efektyviau žįsti, bet iki 3 mėn. tai labai dažnai reikalavo krūties. o ir dabar kas 2 val. reikia. bet nieko, kažkaip įpranti ir nebesukelia tai problemų. aš tai kol mažesnis būdavo tai žindydama ir knygas skaitydavau, ir prie kompo sėdėdavau, kad laikas neprailgtų
o speneliams nusipirk multi mum kompresiukų - labai
daiktas, nuima skausmą, sudirgimą. ir kai nežindai visada su jais būk. paskui speneliai bus nebe tokie jautrūs ir nebereiks nieko. sėkmės
Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2007 04 16, 21:50)
Sveikutės, žindymo ekspertės,
Labai prašau patarimo. Turiu aš pienelio lašiukais, bet visada svajojau kada nors turėti daugiau. Dabar per kiekvieną maitinimą duodu dukrytei pažįsti, po to - papildomo maisto (kiek jau išbandyta mišinukų, klijukų...). Išgeria jo 100-160 ml.
Kartais bandau neduoti papildomo maisto. Tik krūtis. Mažė visą dieną "prilipusi" prie krūtų. Negaliu pasitraukti ilgiau nei kelioms minutėms. Vos spėju į tualetą nubėgti
. Gerti ir valgyti pasidedu šalia, tai užkandžiauju vaikiukui žindant. Vakare kūdikėlis pakelia didžiulį aliarmą. Tada "pasiduodu" ir pamaitinu mišinuku ar klijuku. Kitą dieną papildomai maitinu vėl per kiekvieną maitinimą.
O jei nepasiduočiau ir klykinčiau vaiką, kol užmigs. Ir taip kelias paras... Gal to pieno pas mane atsirastų? Gal kam yra taip buvę...
Kaip būtų nuostabu bent 6-ąjį mėnesį vaiką maitinti tik MP
...
aš manau, kad jei nepasiduotum ir kelias dienas labai daug žindytum, pieno tikrai prisigamintų. tiesiog pasiryžk ir kelioms dienoms apsigyvenk su dukryte lovoj - paprašyk artimųjų kad tau padėtų, pagamintų valgyt, sutvarkytų namus. išsireng iki pusės, išrenk vaiką (oda prie odos kontaktas labai svarbus pieno gamybai)ir žindyk žindyk kelias dienas vos vaikas suverkia. ir neatimk krūties tol kol pati nepaleidžia. apsirūpink multi mum kompresiukais (kad speneliai neskaudėtų, pasidėk knygų, įsijunk tv ir gyvenkit keletą dienų lovoj. tikrai padaugės pienelio ir nebereiks jokių mišinių. nes dabar vaikas žino, kad iš butelio gert lengviau, tai ir laukia jo ir krūtį žinda neefektyviai.