QUOTE(kristulis22 @ 2007 08 07, 21:53)
oi aciu mamytes uz patarimus! man tai labai svarbu.
taip jus teisios manau man pienukas eme dingineti nes per mazai naudojau skysciu ir maisto...ir aisku dar stresas prisidejo...bet dabar stengiames susigrazinti pienuka ...tikiuosi mums tai greit pavyks nes vaikiukas jau ima priprast prie buteliuko ir nelabai nori krutine zist kai jau sunkiau traukias...
tik man reiketu dar patarimu.kad ir dabar daduodu misinuka ir vaikas pradejo priaugt svorio , bet jis vis tiek diena nelabai miega...pavalgo truputi , tada dairos i salis...gali taip atmerktom akytem gulet valanda...tada vel valgyt pareikalauja...arba mes valgom labai ilgai...tik pradeda zist kruti tada uzmiega, negaliu prizadint, o padedu i lovyte ir iskart nubunda ir praso valgyt...taip va zaidziam istisas valandas...net nebezinau kaip elgtis...ir pati pavargstu ir vaikui manau tai negerai...nes vaikui dar tik 3 savaite. pasak gydytoju tai turetu daug miegot o mes budraujam vos ne visa diena...pamiegam pusvalanduka ir vel...as net bijau duot krutine ilgai zist, galvoju gal nieko ten nera tai vel vaikas nedavalges todel ir nemiega...o dabar kaip ir reiketu duot krutine zist kad pienuko daugiau prisigamintu bet ir bijau kad vaikas visai nuvargs...neuzmigs nei pusvalandziui...
patarkit prasau
taip jus teisios manau man pienukas eme dingineti nes per mazai naudojau skysciu ir maisto...ir aisku dar stresas prisidejo...bet dabar stengiames susigrazinti pienuka ...tikiuosi mums tai greit pavyks nes vaikiukas jau ima priprast prie buteliuko ir nelabai nori krutine zist kai jau sunkiau traukias...
tik man reiketu dar patarimu.kad ir dabar daduodu misinuka ir vaikas pradejo priaugt svorio , bet jis vis tiek diena nelabai miega...pavalgo truputi , tada dairos i salis...gali taip atmerktom akytem gulet valanda...tada vel valgyt pareikalauja...arba mes valgom labai ilgai...tik pradeda zist kruti tada uzmiega, negaliu prizadint, o padedu i lovyte ir iskart nubunda ir praso valgyt...taip va zaidziam istisas valandas...net nebezinau kaip elgtis...ir pati pavargstu ir vaikui manau tai negerai...nes vaikui dar tik 3 savaite. pasak gydytoju tai turetu daug miegot o mes budraujam vos ne visa diena...pamiegam pusvalanduka ir vel...as net bijau duot krutine ilgai zist, galvoju gal nieko ten nera tai vel vaikas nedavalges todel ir nemiega...o dabar kaip ir reiketu duot krutine zist kad pienuko daugiau prisigamintu bet ir bijau kad vaikas visai nuvargs...neuzmigs nei pusvalandziui...
patarkit prasau
nu gis jau del to miegojimo, tai maziau klausyk...
musu burys kokios 10 pernai pagimdem (buvo vaisingi metai...) tai tik viena dziaugesi mazylio miegojimo ramybe. man paciai atrode, kas tas knygas raso ir kas ta naujagimio miegojima isrado... ir kad guli ziuri - normalu, ir kad neramus, visko buna... maniskiui 6-ta diena prasidejo diegliukai (o sake, kad tik trecia savaite tai prasides...), tai ta kudikio miegojima mes mateme kaip savo ausis. buvo tik poros savaiciu miegojimo stadija is karto po to, kai diegliukai baigesi.
o jei ir atsisedi pasiskaiciuoji, kad lyg ir daug miego valandu - o kur gi jos dingsta, kad nepajauti - kol pamaitini, kol perrengi, pakeiti sauskelnes, kol uzmigdai, uzsupi, paskui tik speji arbatos atsigerti, ir vel viskas is pradziu...
o zyst kudikiui yra malonumas, todel tikrai nieko tokio, jei tai daro ilgai. kiekvienas yra skirtingas - vieni greitai pavalgo, kiti letai, po kiek laiko pamatysi, pradesi suprasti kada valgo, kada jau snaudzia...
o ramus budravimas nieko tokio, dziaugites ta ramybe, kol ji yra
beje, mano mazyliui dabar jau 7,5 menesiu, o vakarais kai uzgula (ypac per karscius- beje, manau ir visu del to turbut daugiau praso pienuko), tai po du tris kartus po pusvalandi kaip minimum kabo ir megaujasi. tai negi vaikui neduosi. dziaugiuosi, kad turiu to pienelio ir galiu dovanoti maziui si malonuma.