Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys 2

Teta Kriste, aišku, sunku bus patikėti, nes gydytoja nugąsdino, bet 500 g per pirmą mėnesį yra gerai. Ir skaičiuoti reikia nuo nukritusio svorio, o ne nuo gimimo. Tai tokia paguoda.

Jeigu nori pagausinti ar bent išlaikyti pienuką, tai mišinuko negirdyk iš buteliuko, o pabandyk nusipirkti zonduką, kurį pritvirtinus prie krūties ir spenelio galėtum sumaitinti mišinuką ir tuo pačiu stimuliuoti krūtį, reguliuoti kaip greitai išgers mišinuką. Kita vertus, jei duodi mišinuką tik vieną kartą per parą, tai matyt jo nelabai reikia, nes jei pieno truktų, tai jo truktų ne vienu paros metu, o visada.

Daug poilsio, odos kontakto su vaikiuku, geras maistas ir pakankamai skysčių - ir būtinai dažnas žindymas, jokių soskučių - tai yra gausaus pieno receptas smile.gif
Atsakyti
Ačiū Raidelės už man svarią paguodą! Ir dar gydytoja sakė, kad leliukas turi kakoti iki šešių kartų per parą, bet aš kiek skaitau, kad tiek kartų turi šlapintis, įdomu kaip yra ištikrųjų? O kaip tie zondukai-ar reik pačiai kaip nors susikonstruot ar būna toke"įrenginiai" specialūs, deja teko matyt tik knygoj. Nuo vakar pradėjau duot mišinio daugiau nei vieną kart, išbandžiau maitinimą su taurele ir švirkštu, tai nelabai kas gavosi, vaikas pradeda nervuotis aš irgi ir išeina šnipštas-springimas, kosėjimas ir. t.t., o tas imitavimas maitinimo iš krūties manau būtų net labai tinkamas. Įdomu ar nusitraukinėjimas po maitinimo to kas liko stimuliuoja pieno gaminimąsi ar atvirkščiai?
Atsakyti
QUOTE(Teta Kriste @ 2007 08 01, 16:55)
Ačiū Raidelės už man svarią paguodą! Ir dar gydytoja  sakė, kad leliukas turi kakoti iki šešių kartų per parą, bet aš kiek skaitau, kad tiek kartų turi šlapintis, įdomu kaip yra ištikrųjų? O kaip tie zondukai-ar reik pačiai kaip nors susikonstruot ar būna toke"įrenginiai" specialūs, deja teko matyt tik knygoj. Nuo vakar pradėjau duot mišinio daugiau nei vieną kart, išbandžiau maitinimą su taurele ir švirkštu, tai nelabai kas gavosi, vaikas pradeda nervuotis aš irgi ir išeina šnipštas-springimas, kosėjimas ir. t.t., o tas imitavimas maitinimo iš krūties manau būtų net labai tinkamas. Įdomu ar nusitraukinėjimas po maitinimo to kas liko stimuliuoja pieno gaminimąsi ar atvirkščiai?


Taip, nusitraukinėjimas pieno po maitinimo skatina pieno gamybą. Jis nerekomenduojamas tik tuomet, kai vaikas iki soties jau prisivalgo -- tuomet dar nusitraukinėjant pieno gaminsis daugiau, nei mažyliui reikia ir gali atsirasti nuo užsistovėjusio pieno guzų ant krūtų ar net uždegimai išsivystyti. Bet vis dėlto labiausiai pieno gamybą skatina žindymas -- kuo ilgiau laikyk vaikelį prie krūties. Ankstesniame poste rašei, kad po maitinimo abiem krūtimis dar primaitini mišinėliu. Bet per vieną maitinimą stenkis vieną krūtį kuo ilgiau duoti žįsti -- juk iš pradžių bėga liesesnis pienas -- atsigerti, o tik vėliau pradeda bėgti riebesnis, kuris sukelia sotumo jausmą. Todėl jei tu po truputį duodi iš abiejų krūtų, vaikelis ir lieka alkanas. Kūdikis nekvailas -- iš pradžių pienas lengviau bėga, o vėliau tenka stipriaus traukti, todėl jis ir meta krūtį. Tuomet gali kaitalioti krūtis, tačiau vieną davusi pažįsti, po to kitą, vėliau vėliau siūlyk pirmąją, kad kuo ilgiau žįstų. dar pieno gamybai labai svarbus naktinis žindymas -- kuo daugiau maitini savo pienu naktį, tuo daugiau pieno gaminsis. Tačiau svarbiausia -- tavo pačios savijauta. Jei labai nervinsiesi, nepasitikėsi savimi, tai atsilieps ir kūdikiui -- jis puikiai jaučia, kai mamai neramu, ir pats tuomet būna neramus. Taip kad laikykis. dar tik pati pradžia, viskas tavo rankose.

Pati pirmąjį sūnų savo pienu maitinau iki 1 metų 4 mėnesių. Antrajam dabar jau 1 metai 3 mėnesiai. Kol kas vakare, prieš užmigdamas ir naktį jis taip pat mano pienelio gauna. Tiesa, dabar jam tai jau ne tiek maistas, kiek galimybė kuo ilgiau pabūti prisiglaudus prie manęs wub.gif Tai vaikinas visaip gudrauja -- atrodo, jau miega, vos pabandau jį nuo savęs atitraukti, vėl pradeda ieškoti krūties ir išsibudina doh.gif Čiulptuką jie tuo metu bandau įduoti, tai atbula ranka kad šveičia tongue.gif Taip ir "žaidžiam" -- dalį nakties jis miega savo lovelėje, o paryčiais vis tiek pas mus lovoje atsiranda. Vyras jau bamba, kad pusbernis dar žinda, tačiau aš dar kokį mėnesį kitą galvoju žindymo nenutraukti. Kažkaip su pirmuoju mums tarsui savaime viskas susiklostė. Kai jau nusprendžiau, kad užteks jį maitinti, be didelio triukšmo atjunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Teta Kriste @ 2007 08 01, 16:16)
Laba diena,

Mano dukrytei vienas mėnuo. Po vakarykščio vizito pas gydytoją teko baisiai nuliūsti-dukriukas svorio priaugo tik nepilnus 200 g. skaičiuojant nuo gimimo svorio, o jei nuo išleidimo iš ligoninės, kurioje praleidome 5 dienas-beveik 500 g. Visą tą mėnesį stengiausi dėti ją prie krūties tiek kiek prašėsi, praktiškai beveik neatsitraukdama. Papildomai mišinuko duodavau nebent nakčiai, nes dieną ji beveik nemiegodavo (labai neramiai po kokią valandėlę), nors mišinukų pradžia buvo padaryta jau ligoninėj (to ko sau negaliu atleist)-antrą parą ji man pradėjo ne verkti, o klykti ir spjauti krūtį, akušerė antešė mišinuko ir vaikas nusiramino. Po vakarykščio grįžimo iš gydytojos pradėjau primaitinti mišinuku, po maitinimo iš abiejų krūtų, dukrytė išvalgo dar ir mišinuko apie 90 g. Labai noriu maitinti pati, bet kai vaikas ramesnis ir man lengviau ant širdies, nėra tokios įtampos, bet tikrai nenoriu nuleisti rankų. Ar įmanoma išlaikyti bent tą pienelį, kurį turiu, pasidaugint jo kažkaip jau nebeturiu vilties, nes tas tris savaites, kurias praleidau namie, tikrai stengiausi, o pasirodo savo užsispyrimu tik badu marinau savo vaiką.

Sveikute 4u.gif
Po 5 sav.mes priaugom 700 gr nuo numesto svorio, butume gal ir maziau priauge, nes mano mazoji nevalgo is kruties - tai yra zindo vos 3-4 min,kol pienukas lengviau teka, o po to jau tik zaidzia su krutimi arba is vis uzmiega ir glausk neglaudes tu ja prie kruties - nereaguoja..... Man net pienuko nesigaminti pradejo, kai ji taip "valgo" - tai vienintele iseitis- nusitraukiu ir sugirdau is buteliuko... Nelengva, bet ko nepadarysi del savo vaikelio wub.gif O taip svajojau - kad maitinsiu MP savo pupa is kruties min iki 6 men.....
Atsakyti
QUOTE(Teta Kriste @ 2007 08 01, 14:16)
Mano dukrytei vienas mėnuo. Po vakarykščio vizito pas gydytoją teko baisiai nuliūsti-dukriukas svorio priaugo tik nepilnus 200 g. skaičiuojant nuo gimimo Ar įmanoma išlaikyti bent tą pienelį, kurį turiu, pasidaugint jo kažkaip jau nebeturiu vilties, nes tas tris savaites, kurias praleidau namie, tikrai stengiausi, o pasirodo savo užsispyrimu tik badu marinau savo vaiką.


Na ir šaunuolė kad dedi pastangas. ax.gif Labai jau panaši mūsų situacija. Aš irgi stengiausi plėšiausi iki 3 mėn. tik tada daviau mišinuko, nors svorio buvo mažoka. Ką gi turiu problemą. Vaikas paryčiais nebeturėdavo ką žįsi tai kėlinėjosi kas pusvalandį. O Dabar sočiai mišinio gauna, bet kėlinėjasi taip kaip įpratęs. Kai pradėjau primaitinti irgi ant širdies atlėgo ir svoris gerai augo ir niekur tas mano pienas nedingo, ir vaikas daug kakoja. Tik aišku reikia pirma duoti ištuštinti krūtis ir tik tada pasiūlyti mišinio. Manau rami mama geriau, nei keliais lašais daugiau pieno. 4u.gif
Nusitraukinėjimas irgi kiek padėjo. Nors yra teorija, kad kai kurioms moterims dėl to pieno mažėja unsure.gif
Atsakyti
Ačiū visiems už nuomones ir palaikymą 4u.gif !Tikrai tai padeda!!!Mane turbūt dievas baudžia-aš net mintelės neturėjau,kad pienuko neturėsiu kaip ir nemaniau, kad pačiai neišeis pagimdyt.
Atsakyti
sveikos mamytes,

mes irgi turim problema del pienuko. kai gydytojai pasakiau kad vaikas beveik visa diena zinda kruti ir mazai miega, tai ji liepe mums pasisvert. taigi paaiskejo kad per 2 savaites mes priaugom tik 100 gr nuo pradinio svorio arba 300 gr nuo to laiko kai isejom is ligonines. verysad.gif tad gydytoja liepe nebekankint vaiko ir duot misinuka...be to pastebejau kad pas mane pienas pradejo dingt...gal del to kad labai nuliudau kad teks vaika maitint misinukais...taip noreciau maitint savo pienu.o dabar jau kelios naktys mes valgom is krutines o vat diena pieno nera...nors naktimis buna ir vaikas pavalgo. niekaip nesuprantu verysad.gif diena dabar duodam misinuka nors pries tai duodu krutis nors jos ir apytustes...gal kas turit kokiu geru patarimu? labai noreciau matint vaika savo pienu. labai jau sirdi skauda kai reikia duot ta misinuka...kaip manot ar yra vilties kad dar galesiu normaliai maitint kudiki tik savo pienu?
Atsakyti
QUOTE(kristulis22 @ 2007 08 05, 17:46)
sveikos mamytes,

mes irgi turim problema del pienuko. kai gydytojai pasakiau kad vaikas beveik visa diena zinda kruti ir mazai miega, tai ji liepe mums pasisvert. taigi paaiskejo kad per 2 savaites mes priaugom tik 100 gr nuo pradinio svorio arba 300 gr nuo to laiko kai isejom is ligonines. verysad.gif  tad gydytoja liepe nebekankint vaiko ir duot misinuka...be to pastebejau kad pas mane pienas pradejo dingt...gal del to kad labai nuliudau kad teks vaika maitint misinukais...taip noreciau maitint savo pienu.o dabar jau kelios naktys mes valgom is krutines o vat diena pieno nera...nors naktimis buna ir vaikas pavalgo. niekaip nesuprantu  verysad.gif diena dabar duodam misinuka nors pries tai duodu krutis nors jos ir apytustes...gal kas turit kokiu geru patarimu? labai noreciau matint vaika savo pienu. labai jau sirdi skauda kai reikia duot ta misinuka...kaip manot ar yra vilties kad dar galesiu normaliai maitint kudiki tik savo pienu?


siaip tai pienukas dingsta, kai per mazai zinda. o jei tavo visa laika kabo ant papo - gal ji tiesiog uzmiega bezisdama? mums neteko to patirti, bet jei kudikis linkes patraukti ir uzmigti ant kruties, daznai pataria pratemti koki pusvalanduka, pakui gal ir ilgiau iseis, neduoti zisti, panesioti pamyluoti kiek imanoma, kad siek tiek daugiau isalktu ir godziau pultu ant kruties. jei vienos kruties patraukia ir nebenori, galima siulyti ir kita. bet paskui sugrizkite ir prie pirmosios, nes tik po 10 minuciu pradeda gamintis riebiausias pienukas.


beje, ne visom moterim krutys pritvinkta. kai kuriom buna visiskai minkstos ir nesijaucia, ar ten pienuko yra ar nera prisirinke, bet sekmingai ir ilgai maitina kudikius krutimi. tiesiog kiekvienos organizmas kitoks. jei tavo minkstos krutys, tai nereiskia, kad ten pienuko nera. labai gerai, kad valgo naktimis, nes tada labiausiai aktyvinama pieno gamyba, taigi turetu gamintis ir diena.

nepamirsk gerti daugiau skysciu (karsti labiau tinka). jei tik ju truksta, tada ir pienuko mazeja (mum va jau tuoj 8 men., o jei tik diena pralakstau neatsigeriu normaliai, vakare tenka maukti arbatos dideli puoda, kad nakciai mazius alkanas neliktu smile.gif )

Atsakyti
QUOTE(kristulis22 @ 2007 08 05, 18:46)
sveikos mamytes,

mes irgi turim problema del pienuko. kai gydytojai pasakiau kad vaikas beveik visa diena zinda kruti ir mazai miega, tai ji liepe mums pasisvert. taigi paaiskejo kad per 2 savaites mes priaugom tik 100 gr nuo pradinio svorio arba 300 gr nuo to laiko kai isejom is ligonines. verysad.gif  tad gydytoja liepe nebekankint vaiko ir duot misinuka...be to pastebejau kad pas mane pienas pradejo dingt...gal del to kad labai nuliudau kad teks vaika maitint misinukais...taip noreciau maitint savo pienu.o dabar jau kelios naktys mes valgom is krutines o vat diena pieno nera...nors naktimis buna ir vaikas pavalgo. niekaip nesuprantu  verysad.gif diena dabar duodam misinuka nors pries tai duodu krutis nors jos ir apytustes...gal kas turit kokiu geru patarimu? labai noreciau matint vaika savo pienu. labai jau sirdi skauda kai reikia duot ta misinuka...kaip manot ar yra vilties kad dar galesiu normaliai maitint kudiki tik savo pienu?


Nesikrimsk, pienuka galima grazint. Svarbiausia yra tavo noras paciai maitinti savo vaika. Saunuole:) Tik reikes siek tiek darbo. Vaikas zinda visa diena ir mazai miega butent del to, kad jam truksta maistelio. O jo trukti gali del pieno krizes, del tavo pablogejusios sveikatos, del skysciu trukumo, del psichologinio nenusiteikimo zindyti ir dar daug priezasciu.
Ka daryti: kadangi vaikucio be maisto palikti negalima - reikia maitinti ji misinuku kol atsiras pienuko, bet tik po maitinimo is kruties, ir stebeti kiek vaikutis suvalgo, stengtis kuo dazniau duoti kruti, tiksliau sakant taikyti praktiskai lovos rezima, o namiskiai tau turetu i lova nesti valgyti:) jei vaikutis pradeda visiskai atsisakyti kruties ir linksta prie buteliuko - reikia kitaip skatinti pieno gamyba ji nutraukiant pientraukiu ir sumaitinant vaikuciui, stengtis duoti sauksteliu, svirsktu arba is puoduko (gerai butu toks mazytis plonos plastmases kokiu 30 ml talpos). Stenkis kiek imanoma daugiau vengti buteliuko. Nes vaikas prie jo pripras. Jei pripras - parasyk man, zinau keleta budu kaip atpratinti...smile.gif
Tikiuos pades mano patarimai, sekmes:) Aukit sveikuciai 4u.gif

QUOTE(me_gustas_tu @ 2007 08 07, 19:06)
Nesikrimsk, pienuka galima grazint. Svarbiausia yra tavo noras paciai maitinti savo vaika. Saunuole:) Tik reikes siek tiek darbo. Vaikas zinda visa diena ir mazai miega butent del to, kad jam truksta maistelio. O jo trukti gali del pieno krizes, del tavo pablogejusios sveikatos, del skysciu trukumo, del psichologinio nenusiteikimo zindyti ir dar daug priezasciu.
Ka daryti: kadangi vaikucio be maisto palikti negalima - reikia maitinti ji misinuku kol atsiras pienuko, bet tik po maitinimo is kruties, ir stebeti kiek vaikutis suvalgo, stengtis kuo dazniau duoti kruti, tiksliau sakant taikyti praktiskai lovos rezima, o namiskiai tau turetu i lova nesti valgyti:) jei vaikutis pradeda visiskai atsisakyti kruties ir linksta prie buteliuko - reikia kitaip skatinti pieno gamyba ji nutraukiant pientraukiu ir sumaitinant vaikuciui, stengtis duoti sauksteliu, svirsktu arba is puoduko (gerai butu toks mazytis plonos plastmases kokiu 30 ml talpos). Stenkis kiek imanoma daugiau vengti buteliuko. Nes vaikas prie jo pripras. Jei pripras - parasyk man, zinau keleta budu kaip atpratinti...smile.gif
Tikiuos pades mano patarimai, sekmes:) Aukit sveikuciai  4u.gif


Beje, kaip rase Raideles, gali nusipirkti zonduka, tik nezinau kur ji cia LT gauti...kazkaip neteko niekur matyti...buteliuku visokiu firmu pilna, o zonduko nera...gal kas nors zinot? manau si informacija praverstu mamytems, kurios netiketai susiduria su sia problema...aciu 4u.gif
p.s. Apie zonduka placiau galite pasiskaityti knygoje Pirmieji kudikio gyvenimo metai.
Atsakyti
Niekada nepirkau, bet mane gydytoja užtikrino, kad vaistinėse turi būti zondukų (nasogastrinių?) - plonyčių su trimis skylutėmis gale. Galima paklausti didesnėje vaistinėje.
Atsakyti
oi aciu mamytes uz patarimus! 4u.gif man tai labai svarbu.
taip jus teisios manau man pienukas eme dingineti nes per mazai naudojau skysciu ir maisto...ir aisku dar stresas prisidejo...bet dabar stengiames susigrazinti pienuka ...tikiuosi mums tai greit pavyks nes vaikiukas jau ima priprast prie buteliuko ir nelabai nori krutine zist kai jau sunkiau traukias... unsure.gif

tik man reiketu dar patarimu.kad ir dabar daduodu misinuka ir vaikas pradejo priaugt svorio , bet jis vis tiek diena nelabai miega...pavalgo truputi , tada dairos i salis...gali taip atmerktom akytem gulet valanda...tada vel valgyt pareikalauja...arba mes valgom labai ilgai...tik pradeda zist kruti tada uzmiega, negaliu prizadint, o padedu i lovyte ir iskart nubunda ir praso valgyt...taip va zaidziam istisas valandas...net nebezinau kaip elgtis...ir pati pavargstu ir vaikui manau tai negerai...nes vaikui dar tik 3 savaite. pasak gydytoju tai turetu daug miegot o mes budraujam vos ne visa diena...pamiegam pusvalanduka ir vel...as net bijau duot krutine ilgai zist, galvoju gal nieko ten nera tai vel vaikas nedavalges todel ir nemiega...o dabar kaip ir reiketu duot krutine zist kad pienuko daugiau prisigamintu bet ir bijau kad vaikas visai nuvargs...neuzmigs nei pusvalandziui...

patarkit prasau rolleyes.gif

Atsakyti
[/quote]
patarkit prasau rolleyes.gif
[/quote]

Oi kaip as tave suprantu, kai turi rupintis mazuleliu, nera laiko normaliai pavalgyti ar atsigerti, stresuoji, neissimiegi - nieko nuostabaus, kad pienelio sumazeja...sad.gif
Pati per visa tai perejau. Negana to, kad negalejau siaip savim pasirupint, dar ir susirgau, del to pienuko sugrazinimas uztruko dar ilgiau, nes pirmiau reikejo pasveikt, o dar viska apsunkino tai, kad vaikutis gime infekuotas, buvo silpnas, jam sunku buvo traukti is kruties, o krutine tai irgi su idubusiais speneliais (ir sveikam vaikui butu sunku istraukt)... Bet mes visa tai isgyvenom ir dabar manau, kad REIKIA TIK NORO, O VISA KITA IMANOMA smile.gif As iki siol ji sekmingai maitinu ir esu nusiteikus eiti iki galo:)
Tai, kad vaikutis pirmaisiais menesiais istisai buna prie kruties yra naturalu, nes jam tiesiog reikia MAMOS:) Taip, juk jis is taves gime, tad vienas jauciasi vienisas...Tad nesibaimink to, kad jis nuolat kabo ant kruties:)
Beje, nebijok gasdinimu, kad negalima duoti krutines zisti ilgiau nei 20 min, nes atsiras mastitai ir t.t. Manau taip nenutiks, guledavau su mazium po 2 val ir taip pirmuosius menesius istisai nieko:) Ir siaip jie be miego nebuna - pamiega pakankamai kruti apzioje:) Gudruciai:)
Kai man truko pienelio, o vaikutis eme prie kruties aikstytis, silpnai zindo, as vis tiek ji dedavau prie kruties vienos kruties 15 min, tada prie kitos 15 min (galima ir ilgiau), o po to, jei matydavau, kad vaikas alkanas duodavau misinuko. Kad palaikyciau zindimo is kruties technika, t.y. kad jis jos nepamirstu, as imdavau misinuka (tarp maitinimu, kai mazius miegodavo nutraukto pienuko budavo gaila tokiam reikalui, jo ten ir taip lasai buvo...) svirksdavau su svirkstu pro lupu kamputi, tada jis pajausdavo, kad kazkas bega ir imdavo zisti, tokiu budu stimuliuodamas kruti ir istraukdamas kelis laselius is kruties. aisku, daug misinuko isbegdavo pro kita lupu kampa, tad tam reikalui nesiulyciau naudoti MP, per daug jis jau brangus...
Taip pat, kai mazius aikstydavosi prie kruties, nenoredavo jos imti, taikydavau kita gudrybe - atsiguldavau, rodydavau buteliuka, duodavau ji pazisti pora sekundziu, o tada brukdavau kruti. Ir jis puikiausiai uzsimerkes ja zisdavo:) Arba lasindavau is virsaus misinuko ant lupu kruti prikisus prie jo lupu - ir jis griebdavo ir sekmingai zisdavo:)
Tokios tat mano gudrybes:) Gal daug kam jos pasirodys juokingos, bet man visa tai padejo:)
Beje, o kaip vaikelis tustinasi? Kas kiek laiko? Ir kokios jus ismatos? O slapinasi kaip? Nes maisto trukuma rodo oranzine slapimo spalva, kristalai (na nebent buvo vartoti antibiotikai, nuo ju slapimas irgi buna oranzinis), zalios ar salotines ismatos, retas tustinimasis ir pan...Knygose raso, kad sauskelnes turi pridaryt 6 per diena maziausiai...
Atsakyti