QUOTE(Mylimukas @ 2007 06 30, 12:01)
gaila, kad pas mus jau Raideles kazkaip neuzsuka Gal ji tutėtų kokį mokslinį paaiškinimą
Kaip bebūtų nespėjų su jumis Juk dar ir atostogauti reikia
Dėl tų gerųjų ir blogųjų Na, gali būti geroji ta, kurią gavo pirmą kartą. Tai iš tos pusės geriau mama matosi Arba blogoji gali būti dėl patirto mastito - joje po to gali kiek mažiau pienelio būti. Arba gali būti, kad fontanas nepatinka - jis verčia skubiai ryti ir springsta. Aš nespėju knygų tokiais tempis skaityti, kiek čia klausimų kyla Aš dar tik mokausi
QUOTE(mst @ 2007 06 30, 13:16)
Mamos, su patirtim, patarkit
mano dukrytei dar tik 12 dienu .Esme ta, kad pergyvenu, jog pas mane pienuko labai mazai (ypac kai paskaitau kaip jums cia visoms fontanai varo....). Zadinu diena kas 3 val, zindo dazniausiai is 1 kruties 15-30 min., bet taip nelabai intensyviai, kartais gal tik stipriau.... Po 10 min jau uzsimerkus buna... Pamperius keiciu vidutiniskai 8 k per para, kakoja, sisioja normaliai, tai kaip ir ok viskas turetu buti, bet krutys tokios minkstos pas mane dabar... Reiks bandyti kt sav pasverti dukra, labai baisu, kad svorio nebus priaugus O taip nesinori tu misinuku, noriu savo pienuku zindyti....Is kitos puses gal dukrai ir uztenka tiek zindymo, o pienelisjau gaminasi pagal vaikelio poreikius? Kaip manote? Aisku,reikia pasverti ir bus matyti...
mano dukrytei dar tik 12 dienu .Esme ta, kad pergyvenu, jog pas mane pienuko labai mazai (ypac kai paskaitau kaip jums cia visoms fontanai varo....). Zadinu diena kas 3 val, zindo dazniausiai is 1 kruties 15-30 min., bet taip nelabai intensyviai, kartais gal tik stipriau.... Po 10 min jau uzsimerkus buna... Pamperius keiciu vidutiniskai 8 k per para, kakoja, sisioja normaliai, tai kaip ir ok viskas turetu buti, bet krutys tokios minkstos pas mane dabar... Reiks bandyti kt sav pasverti dukra, labai baisu, kad svorio nebus priaugus O taip nesinori tu misinuku, noriu savo pienuku zindyti....Is kitos puses gal dukrai ir uztenka tiek zindymo, o pienelisjau gaminasi pagal vaikelio poreikius? Kaip manote? Aisku,reikia pasverti ir bus matyti...
Mst, labai gerai, kad žadini dažnai, ir kad žindai ilgai. Taip ir reikia su naujagimiais elgtis. Pats tikriausias rodiklis, kad pienuko yra, yra vaiko šlapinimasis ir tuštinimasis. Jei truktų maisto, tai neturėtų ką išstumti lauk. O krūtys neturi būti kietos. Mamoms, kurios labai dažnai davė krūtis pirmas dienas po gimdymo paprastai nebūna tokio didelio krūtinės prisipildymo jausmo ir jis netrunka ilgai, greičiau susitvarko. Gali į tai pasižiūrėti iš teigiamos pusės - mažesnė tikimybė, kad užsikimš latakai
Kai sversi, tai atsimink, kad per pirmas 2-3 savaites vaikutis turi atgauti gimimo svorį - priaugti tai, ką numetė ligoninėje.