QUOTE(Raideles @ 2007 05 30, 21:02)
Šiaip reiktų iki 6 mėn vien mamos pienu maitinti O mišinuko iš viso neduoti, nesvarbu kokio amžiaus kūdikis būtų
na, as uz naturalu maitinima. bet zinot, jei visus vaikus maitinsim iki 6 men vien motinos pienu, neatsizvelgdami i situacija, tai manau kazkaip cia per daug radikaliai gaunasi...
jei jau ten kazkur maitina kelis kartus per valanda ir visur kartu nesiojasi ir neturi jokiu misineliu, manot, nebuna, kad vaikuciui truksta pienelio (gal irgi is kitos motinos tada skolinasi?). manot, vaikai neissenka ten? gal ir mazas labai procentas, bet visur buna issimciu.
paironizuosiu -
vaikas kaip distrofikas, bet oda nesuglebus, slapinasi gerai, tai viskas jam tvarkoje, nesvarbu kad klykia vakarais, nesvarbu, kad viso pasaulio manekenes jam galetu pavydet, bet gi kelis simtus gramu jis per menesi priaaugo. tai norma?
man paciai si tema jautri ne del misineliu, o del ankstyvo primaitinimo, nors mano maziui tikrai netruko pienuko (daugiau apetito). visu priezasciu nevardinsiu ir ataskaitos cia neduosiu, kas kaip ir kodel, visa sita surasyta vaiko medicinineje korteleje. o man tikrai buvo jau baisu ziuret i vaiko kauletuma ir teko nugaleti aplinkos spaudima, naturalistiniu paziuru mamyciu skepticizma ir savo paties sventa isitikinima, kad pradeti primaitinima tik nuo 6 menesio reik . bet abejojusi prisiabejojusi, paklausiau gydytojos, kuria pasitikiu.
o dabar dziaugiuosi ir as, ir vaikas. ir vaiko sonkauliai nebeprasisviecia per oda, ir pienelio turiu dar net daugiau, nes vaikui apetitas atsirado ir poreikis daugiau zisti.
ir kai kurie, pries tai skeptiskai ziureje, kaip as cia to vaiko nemaitinsiu vien MP, veliau prasitare - "o zinai, tikrai, labai jau 'kudas' jis buvo tada, nebe labai graziai atrode". yra turbut ne vienas sprendimas sioj situacijoj, bet svarbiausia, kad nepakenktume kudikiui ir padetume jam sekmingai augti. ta siame etape mes ir pasiekeme ir manau, pasieke ta mamyte, kuria jus pasimegaudami kritikuojate.
kiekvienas atvejis yra individualus, o cia mes manau dalinames patirtimi, kaip kuriai buvo/yra ir stengiames padeti patarimais. bet internetas yra internetas, nemanau, kad cia galima issami konsutacija, kaip ir issamus situacijos apibudinimas. taigi, man keista, kai skeptiskai ziurite i mamytes pasisakyma vien del to, kad pvz. neparase kiek kartu jos vaikutis slapinosi.
P.S.
beje, rasoma, kad primaitinima butinai reikia pradeti ne anksciau 4 men. iki 6 menesio, t.y. 6 menesiu vaikas bent jau saukstelio galiuka papildomo maistelio turi buti paragaves. ir niekur dar nemaciau, kad ne anksciau 6 menesio ji pradeti rekomenduotu