Taigi 22 val.ji mane aprengė ir liepė nešti tą puodelį ir padėti ten iš kur paėmiau ir dar būtinai atsiprašyti tetos ir pažadėti kad taip daugiau nebus

Man vos tik sugrįžus mama mane apkabino,pamylavo ,nieko neklausė,palydėjo į lovelę ir palinkėjo geros nakties

Kaip sužinojau gerokai vėliau - ji nuėjo pas kaimynę pasikalbėti.
Patikėk aš šį įvykį prisimenu taip gerai,kad rodos visa tai vyko vakar,nuo to laiko kažkaip pradėjau skirti savus daigtus nuo svetimų

Didžiuojuosi mamos išmone ,tyliai ,ramiai be jokio pykčio ar triukšmo,bet UŽTIKRINTAI

Kažkur skaičiau straipsnį, buvo neblogų patarimų tėvams. Vienas iš jų - kad vaikas turi suvokti apskritai nuosavybę kaip tokią, jam reikia turėti SAVO stalčių, daikčiukus, kuriuos saugoja ir pan. Manau, psichologė, kuri konsultuoja, galėtų daugiau patarimų duoti.
Maniškė kitų neima, bet savo labai sunkiai duoda. Net mokėmės eilėraštį "Negodus esu visai, juk vaišingi meškinai"...

Jei būčiau galėjusi, tai būčiau liepusi neštm, atiduot..bet aš tai pastebėjau jau Vilniuje..negrįši gi į Kauną, kad atiduot..dabar atiduosim tik prie progos, kai vėl važiuosim į Kauną

Bambėjau, skaičiau moralą, bariausi mašinoje, buvo taip pikta...sakau "kodėl ėmei? ar tavo?" Sėdi. Tyli. Močiutė sako, kai klausiau kur jos daiktai, tai ji pasakė, kad ir kamuolys jos. Bet matyt supranta, kad ne savo ima

Ir Guste, 22 Geg 2006 - 13:32, para�ė:
Ir Guste, 22 Geg 2006 - 13:32, para�ė: ![]()
Tikrai gražiai mamai pavyko, bet ir tamsta buvai šaunus vaikas, kad viską sąžiningai atlikai.
Kažkur skaičiau straipsnį, buvo neblogų patarimų tėvams. Vienas iš jų - kad vaikas turi suvokti apskritai nuosavybę kaip tokią, jam reikia turėti SAVO stalčių, daikčiukus, kuriuos saugoja ir pan. Manau, psichologė, kuri konsultuoja, galėtų daugiau patarimų duoti.
Maniškė kitų neima, bet savo labai sunkiai duoda. Net mokėmės eilėraštį "Negodus esu visai, juk vaišingi meškinai"...

Manau kad buvau permaža,kad nedaryčiau taip kaip liepia mama

vilmutte, 24 Geg 2006 - 21:42, para�ė:
vilmutte, 24 Geg 2006 - 21:42, para�ė: ![]()
man atrodo nieko cia baisaus.mano dukra 3m.is parduotuves visada ka nors nugvelbia pamatau tik kai iseinam is parduotuves.cia visu vaiku tokia mada kol neisauga.labai neimkit i galva aisku tik reik mokint taip nedaryt.
Na va čia tai požiūris...

Niekada neklijuoti etikeciu-tai nepadeda, o zeidzia.Neklauskit ar vaikas paeme, jei ir taip zinote atsakyma-vaikas gali pameluoti.
VISADA privalo grazinti daikta savininkui.
Kita karta uzbegti ivykiams uz akiu- ar pameni, kad darzelio zaislai turi likti darzelyje ? Ar pameni, kad daiktus paimtus parduotuveje visada paduodame pardavejai?
Remiausi Dorothy Einon- man patinka sios autores poziuris i auklejima ir jos knygos

pupa_uoga, 30 Geg 2006 - 02:40, para�ė:
pupa_uoga, 30 Geg 2006 - 02:40, para�ė: ![]()
Iki ketveriu metu vaikas negali saves isivaizduoti kito vietoje. ir t.t...
Rasai, kad iki ketveriu metu. Bet vaikinas jau eina penktus metus... ir man regis suvokima apie svetimus daiktus jau turi, nes parsinesa uzsislepes kiseneje. kita vertus vis dar paemes svetima daikta mano ji esant savu..
Sprendem ta problema grubiai: kadangi per ta savaite buvo ne pirmas kartas, ir buvo kalbeta anksciau, vyras mane isvare is kambario, ir auklejo vaika pats: sunus gavo per nagus, be to ir daiktus turejo grazinti savininkui. Kadangi paprastai auklejam be fizines jegos, tai sunus raudojo gera pusvalandi, o gal ir daugiau... Negaliu pasakyti ir kiek jam buvo geda kai daiktus grazino, ir iki siol abu su vyru nemanom, kad esam teisus del jegos panaudojimo, bet tikimes, kad bent jau kitam kartui gerai atsimins, kad liesti svetimu daiktu negalima.

Taigi turiu didelį galvos skausmą

Gal ir kam taip buvo ir kaip išsprendėt šią problemą?