Įkraunama...
Įkraunama...

Turto vertintojai

QUOTE(remka @ 2006 04 07, 14:44)
Mes uzsakem vertinima Registru centre,zemes ivertinimas kainavo 354lt. ir labai greitai  padare mirksiukas.gif
Kitose agenturose 50-150lt. brangiau ir eiles...
I kazkokia vyras kreipesi tai uzsiprase uz ivertinima 512lt.  cry.gif -plesikai...

Plesikai? Na, tuomet as isvis ,,laimes kudikis,, sugebejau susirasti agentura,tiesa,priimtina visiems bankams, kuri uz sodo sklypo su nameliu ivertinima paprase 590 lt. doh.gif
Atsakyti
na mes 500lt sumokejom su "pervertinimu".
Atsakyti
Gal kas zinote, ar norint pasididinti paskola reikalinga preliminaraus buto vertinimo pazyma ar tiksli ataskaita?visur skirtingai aiskina doh.gif
Atsakyti
nu mes kreipemes i Lituka Vilniuje, tokia Jurgita namus vertina, tai jos supratimas apie rinkos verte doh.gif doh.gif doh.gif ismesti pinigai..... nu sake mums kad su moterimis isviso geriau nesusideti biggrin.gif bet cia tikrai daug nervu ir laiko susigadino, aj nerekomenduoju!!!
o net kadastre verte didesne irasyta doh.gif doh.gif zodziu moteriske tikrai nesigaudo nei medziagose nei aplamai statybose, tegul nepyksta, bet kompetencijos trukumas didziulis.
Atsakyti
Gal galit man kvailai paaiškinti, kodėl svarbu, kad kuo daugiau įvertintų butą. Turime du butus (1 k. ir 2 k.). Norėtume juos parduoti ir pirkti trijų kambarių butą (tokį, kad užtektų abiejų butų pinigų ir dar liktų). Dabar radome neblogą 3 k. butą, bet anie du dar neparduoti. Santaupų neturime. Reikia paskolos iš banko (120000 – mes ne iš Vilniaus). Bankuose sako, kad reikia perkamą butą įvertinti (jeigu įkeisime kurį iš parduodamų, tai ir jį reiks įvertinti). Kadangi galva išūžta kitų dalykų, tai jaučiuosi absoliučiai pasimetusi, nežinau, kuris čia bankas geriau, kaip pasielgti. unsure.gif
Atsakyti
Mums bankas sake kainuos 100 litu unsure.gif Ir sake, jei neivertins kiek reikia, sumokesit tam tiek pat, kuris ivertins bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(drakonė @ 2006 07 17, 16:56)
Gal galit man kvailai paaiškinti, kodėl svarbu, kad kuo daugiau įvertintų butą. Turime du butus (1 k. ir 2 k.). Norėtume juos parduoti ir pirkti trijų kambarių butą (tokį, kad užtektų abiejų butų pinigų ir dar liktų). Dabar radome neblogą 3 k. butą, bet anie du dar neparduoti. Santaupų neturime. Reikia paskolos iš banko (120000 – mes ne iš Vilniaus). Bankuose sako, kad reikia perkamą butą įvertinti (jeigu įkeisime kurį iš parduodamų, tai ir jį reiks įvertinti). Kadangi galva išūžta kitų dalykų, tai jaučiuosi absoliučiai pasimetusi, nežinau, kuris čia bankas geriau, kaip pasielgti.  unsure.gif

Kokia suma bus ivertintas bankui uzstatomas bustas svarbu del to,kad butent nuo to priklauso paskolos dydis. Paprastai bankai neskolina 100 procentu sumos,kuria ivertintas uzstatomas turtas. Skolina nuo 70 iki 90(95?) procentu ivertinimo sumos. Jei paskolos nedrausite, gausit tik apie70(gal ir 80) proc, jei apdrausite - duos daugiau.Paskolos dydis dar priklauso ir nuo uzstatomo turto senumo,t.y ar tai nauja,ar sena statyba. Pvz.jus perkat busta,pardavejas praso 200000, turto vertintojas ivertina ta busta 180000, bankas jums duos maksimum 162000 (90 proc,jei paskola apdrausite). Isimciu manau buna,tai priklauso nuo konkrecios situacijos ir konkretaus banko.
Atsakyti
Nerciuke, ačiū. Deja, tas butas sėkmingai nuplaukė iš panosės. Kai paskambinom, prieš valandą protingesni ir greitesni jau buvo padavę rankpinigius. Taip ir sėdim su tais dviem butais, su baime laukiam žiemos, kai ateis didieji mokesčiai. Dedu skelbimus parduoti ir keisti abu butus į didesnį, bet nieko gero. Bėda ta, kad už 2 k. butą vyras nori pernelyg didelės sumos. Man atrodo, kad tas butas tiek nėra vertas. Todėl ir nėra pirkėjų. Atsiprašau, aš čia absoliučiai ne į temą. Tiesiog labai liūdna, esu vienišė, neturiu savo amžiaus draugių, bet labai norisi kam nors išsipasakoti. Dingstu verysad.gif

Atsakyti
na, aš apakus, kad Jonavoj butas kainuoja už 100 000 daug daug daug daugiau. juk tai nedidelis miestelis, tiesa, netoli kauno, bet juk ne Kaunas....
Pas mus Biržuose (aišku, iki Kauno tolokai fitness3.gif )butas kainuoja iki 50 000, o kai buvau banke dave turto įvertintojo telefona, minejo, kad namo įvertinimo kaina apie 160. bet tai čia turbut dėl to, kad užkampis, Vilniaus kainos visai kitos. kaip jus ten išvis galit ką nors nusipirkt, kai mažas butelis kainuoja puse milijono?
Atsakyti
QUOTE(drakonė @ 2006 07 18, 20:25)
Nerciuke, ačiū. Deja, tas butas sėkmingai nuplaukė iš panosės. Kai paskambinom, prieš valandą protingesni ir greitesni jau buvo padavę rankpinigius. Taip ir sėdim su tais dviem butais, su baime laukiam žiemos, kai ateis didieji mokesčiai. Dedu skelbimus parduoti ir keisti abu butus į didesnį, bet nieko gero. Bėda ta, kad už 2 k. butą vyras nori pernelyg didelės sumos. Man atrodo, kad tas butas tiek nėra vertas. Todėl ir nėra pirkėjų. Atsiprašau, aš čia absoliučiai ne į temą. Tiesiog labai liūdna, esu vienišė, neturiu savo amžiaus draugių, bet labai norisi kam nors išsipasakoti. Dingstu  verysad.gif

Man rodos, jei tas butas nuplauke - vadinasi taip ir turejo buti - nelemta tiesiog.. O nebandete vieno is turimu butu isnuomoti? Bent jau komunaliniai nekapsetu..? As pvz. viena buta nuomociau, o kita parduociau, jei dalies pinigu truktu iki to jusu trokstamo triju kamb. buto - skolinciaus is banko trukstama suma - daug paprasciau gauti ne visa, o tik dali sumos busto pirkimui, nes kas zino, kokia suma bus ivertintas perkamas butas.. Viskas bus gerai,tiesiog nepraraskit kantrybes 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

arteja lemiamas momentas - turto vertinimas ir paskolos gavimas. paskola esu pasitvirtines gerokai didesne nei mokejau uz buta, imu ir isirengimui.
i ka kreiptis geriausia kad ivertintu teisingai (tai yra kiek man reikia) ? smile.gif

ar lengva susitart?

Veiksmas - VLN.
Atsakyti
QUOTE(rasulka @ 2006 07 14, 11:42)
nu sake mums kad su moterimis isviso geriau nesusideti  biggrin.gif 

nono.gif musu vertintoja - moteris thumbup.gif
Atsakyti