QUOTE(MaSol @ 2007 03 05, 20:41)
merginos, siandien po savo hormonu tyrimu esu daugiau negu pasimetusi..gal kuri galetumet pakomentuoti?
Mano parodymai 3 c.d. FSH 6.22, o LH 23.62, prisiskaiciusi siame puslapyje supratau, kad mano santykis siaubingas! ar tai reiskia, kad as irgi turiu PKS? gin sake, kad pas mane nebresta kiausalaste, bet kai gin ziurejo echoskopiskai, tai jokiu cistu nemate ir apie joki PKS neuzsimine,o poryt darysiuosi gimdos nuotrauka issitirti ar dar neturiu anatominiu problemu pastojimui (nors jau viena vaikeli jau turiu)..mane neramina, kad gin tam blogam hormonu santykiui sureguliuoti skirs vel gerti kontraceptines tabletes, bet gi as gal 3.5 metu jas geriau, o toki FSH ir LH santyki turiu, tai nejaugi dar keli menesiai KT man pagerins situacija?pas mane visa gyvenima nereguliarios menesines, 33, 34, 35,42 dienos, paskutini karta issaukinejo su duphastonu..noreciau isgirsti ir jusu nuomone, ar man pasinerti i KT gerima pusei metu tam kad galbut pasitaisy mano hormonu santykis ir pamirsti leliu???????

o kaip del gimdos nuotraukos? ar verta man ja dabar darytis?
toks LH iš tiesų šokiruoja - mano aukščiausias buvo 15. Manau išties pas tave PKS, o tai reiškia, kad nevyksta ovuliacija, nes nebręsta dominuojantis folikulas, tik daug mažų. Iš čia ir pavadinimas "poli-cistos" (kaip suprantu daug-folikulų), o su cistomis PKS neturi nieko bendra
KT hormonų nesureguliuoja, čia tik kaip gydymas, kol neplanuoji vaikų - na tiesa yra tokie šansai pastoti, nes kartais KT gėrimas "užveda" kiaušides ir nutraukus pirmą ciklą po KT gali subręsti folikulas ir įvykti ovuliacija.
O turint PKS ir norint pastoti skiriami vaistai stimuliuojantys ovuliaciją.
Kad "pasitaisys" hormonų santykis tikėtis neverta, o juolabiau gaišti pusę metų