Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Bumcik @ 2007 03 07, 10:40)
....Sakiau kitamet namie reiks iki 2 m. uzaugint, tada i lauka nest  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Nu mano jau 10 cm aukscio yra doh.gif Liko iki 2 m 20 dienu lotuliukas.gif Na ka...puosiu kambariu sienas tada thumbup.gif Atpuola galvos sukimas del paveikslu biggrin.gif
O del vietu lauke, tai g.gif pirma tikrai nuo vejo neapsaugota verysad.gif Kita,gal siek tiek maziau . Bet siaip manau, jei tokiais tempais auga, tai iki to laiko kol galima bus i atvira grunta persodint, jau jos pas mane ir suzydes ir perzydes namuose lotuliukas.gif
Atsakyti
kai pasieks kokius 20-25 cm, gali galvas kirst, i sonus pasiples
Atsakyti
Gal kas nors yra auginęs kvapiuosius heliotropus? Norėčiau sužinoti kaip sekės, ar žydėjo, ar krūmeliai buvo gražūs, kompaktiški, ar nepuolė ligos, kenkėjai. Pati norėčiau sodinti juos į balkono lovelius, įdomu ar tiktų.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 03 07, 12:18)
Gal kas nors yra auginęs kvapiuosius heliotropus? ..

šiemt pirmą kartą susidomėjau jais ir pasėjau, sudygo gražiai,pamažu auga lauksiu kas gero bus, tik aš ketinau lauke sodinti rolleyes.gif
P.S. ifigenija, ar žinai, kad yra knyga, kurios vienas iš veikėjų yra Labanoro apylinkėse tekančioje upėje Lakaja gyvenenti lydekaitė Ifigenija ir įsimylėjusi į briedį Eugenijų Uogieniną? lotuliukas.gif (aliuzija į Eugenijų Oneginą biggrin.gif ) ar ten ne apie tave mirksiukas.gif sorry už off topic ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 kovo 2007 - 11:55
Galim aš dar vieną klausimuką 4u.gif Mane dabar dar tik tokios problemos kankina.
Labai gražus šitoks bortelis, bet kas kiek laiko maždaug reiks tą žolę aplink jį su peiliu eiti. Na jei pav. yra normali vasara. Kas kokią savaitę ar rečiau? Ai, ant betono užaugus, tai visko bijau.
Nors visai gražiai atrodytų kokios gėlytės aplink visą tą bortelį.
user posted image
Na tikrai gražiau už tokį variantą ir viduriuką tik geltoną žadam dėti.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 03 07, 12:19)
Galim aš dar vieną klausimuką  4u.gif Mane dabar dar tik tokios problemos kankina.
Labai gražus šitoks bortelis, bet kas kiek laiko maždaug reiks tą žolę aplink jį su peiliu eiti. Na jei pav. yra normali vasara. Kas kokią savaitę ar rečiau? Ai, ant betono užaugus, tai visko bijau.
Nors visai gražiai atrodytų kokios gėlytės aplink visą tą bortelį.

Na jei bus tik zolyte aplink takeli, na kad tvarkingai atrodytu, tikrai reikes pasistengti ax.gif Aisku gal reciau reikes pjauti ta zolyte palei krasta, nei pacia pieva,bet reikes. As tai su zirklem zolei pereinu va tokiose vietuose. Na gal ne karta per savaite,gal reciau. Bet kai buna palabkus zolei oras, tai ir karta per savaite unsure.gif Svarbu neuzleisti, tada greiciau viskas gaunasi. Siaip palaikyt tvarka daug lengviau, nei uzleist ir tvarkyt per nauja mirksiukas.gif
O jei bus gelytes prie pat, tai irgi visai liuks thumbup.gif as sito irgi labai labai noreciau, tik manau pipiras eidamas takeliu gali nugrybauti ir bus amen gelytem doh.gif Tai kad nedasidetu dar vienas "negalima", tai nesodinsiu nieko palei taka schmoll.gif

Man dar taip atrodo, kad pirmoj nuotraukoj, tai zolyte nauja dar. Ir buvo seta po takelio sudejimo. O antroj, arba dar neatsigavusi nuo statybu palei borta, nes atrodo kad pirma buvo zole paseta, o poto darytas takelis, arba siaip nelabai priziureta g.gif Aishku gal as ir klystu g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 07 kovo 2007 - 12:41
QUOTE(ifigenija @ 2007 03 07, 13:18)
Gal kas nors yra auginęs kvapiuosius heliotropus? Norėčiau sužinoti kaip sekės, ar žydėjo, ar krūmeliai buvo gražūs, kompaktiški, ar nepuolė ligos, kenkėjai. Pati norėčiau sodinti juos į balkono lovelius, įdomu ar tiktų.
4u.gif

Auginau, auginau biggrin.gif Labai patiko. Neaukšti, kompaktiški krūmeliai, švelniai kvepiantys vanile. būtent dėl to kvapo ir buvau susigundžiusi pasisodinti. Labai dekoratyvūs ir tamsūs lapai, ir smulkučiai mėlyni žiedeliai. Derinau su žemaūgėmis rudbekijomis. Tai lysvė žydėjo iki pačių šalnų, kai dauguma gėlių jau buvo nužydėję. Tik truputį vėlokai pražydo, bet tikriausiai vėlokai buvau pasėjusi (balandžio mėn.) Nepastebėjau, kad labai pultų kokios ligos. Loveliuose, manau, irgi gražiai atrodytų, tik gal su kokiomis svyrančiomis paderinti.
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2007 03 07, 12:46)
Auginau, auginau  biggrin.gif Labai patiko ... Loveliuose, manau, irgi gražiai atrodytų, tik gal su kokiomis svyrančiomis paderinti.

Labai ačiū visoms už atsakymus, lėksiu ieškoti sėklų. Mane heliotropai dar sudomino tuo, kad sako vilioja drugelius smile.gif
O su lydekom manau neturiu nieko bendro -- net plaukti nemoku smile.gif tiesiog mėgstu senovinius vardus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 07 kovo 2007 - 13:36
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 03 07, 13:19)
Labai gražus šitoks bortelis, bet kas kiek laiko maždaug reiks tą žolę aplink jį su peiliu eiti....

visai nebūtina su peiliu aplink eiti ir sakyčiau prižiūrėti gana paprasta, tik reikia įrenginėjant takus ir veją iš anksto apie tai galvojant padaryti taip, kad ir trinkelės ir vejos paviršius būtų viename aukštyje, tuomet važiuojant su žoliapjove ir vienos pusės ratukus paleidus per trinkeles be vargo tame pačiame aukštyje nusipjaus ir palei bortelį, o taip nepadarius jau bortelis pjauti kliūva ir problemų yra. Pas mus kur taip padaryta niekada netenka atskirai dailinti, o yra vietų, kur neišvengėm aukščio skirtumo, tai ir tenka papildomai padirbėti.
Atsakyti
QUOTE(Bumcik @ 2007 03 07, 10:40)
Taip, kad dziaugsmas del spartaus augimo namuose dar negarantuoja geru rezultatu lauke. Sakiau kitamet namie reiks iki 2 m. uzaugint, tada i lauka nest  lotuliukas.gif

va va drinks_cheers.gif

O apie heliotropa prisiskaiciau "Mano gelyne" ir taip pat jo uzsimaniau. Bet kur ji gaut seklu ar kokiu kitu pavidalu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 07, 17:11)
O apie heliotropa prisiskaiciau "Mano gelyne" ir taip pat jo uzsimaniau. Bet kur ji gaut seklu ar kokiu kitu pavidalu  g.gif

kitokiu pavidalu tai gal ir bus daigelių pavasariop, nes šiemet tikrai juos pareklamavo visokie "gėliniai" leidiniai, aš irgi užsukabliavau kažkokiam žurnale, gal net tam pačiam kur tu sakai paskaičiau smile.gif
o sėklų jų reikia ieškoti rimtesnėse specializuotose gėlininkystės reikmenų parduotuvėse, aš pirkau Vilniuj vienoj tokioj sodininkų parduotuvėlėj, o štai didžiuosiuose prekybos centruose neteko matyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 03 07, 14:35)
Labai ačiū visoms už atsakymus, lėksiu ieškoti sėklų. Mane heliotropai dar sudomino tuo, kad sako vilioja drugelius smile.gif
O su lydekom manau neturiu nieko bendro -- net plaukti nemoku smile.gif tiesiog mėgstu senovinius vardus smile.gif

Heliotropo lietuviskas pavadinimas RAUKŠLIUS. Jis tik nemegsta perdziuvimo, nes jei lapeliai nuvysta, tai paliejus jie nebeatsigauna o nudziusta ir dar jis nemegsta jei lyja ant jo. As auginau keleta metu (buvau suformavus medeli) . Jis gerai issilaiko vesioje vietoje. Numeta lapus, apvargsta, bet balandzio menesi atzelia ir anksti pradeda zydeti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti