Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Apejau siandien savo plantacija, tai taip faina pasidare - viskas kalasi, dygsta, lenda is zemes. Uch wub.gif Atrodo, kad ne tu salciu nebuvo.

O apie kurmius skaiciau, kad dideliam plote ju buna tik 1-2. Kiti svetimi nedrista uzsukti.

Nusipirkau Maximoj nerine jau prasikalusia. Ikisiu kur gelyne su vazonu, kai silta bus.
Atsakyti
Mes vejos nesėjom, o tik nušienavom natūralią pievą, nes tos vejos plotas - kaip čia pasakius - 60 arų. Nuo nuolatinio pjovimo vienos žolės išnyko, o kitos (kaip pievinė miglė) suvešėjo. Dar reikėtų nupurkšti lontrelu, kad išnyktų pienės. Atvažiavę žmonės stebisi kaip užsėjom tokį plotą, viens sakė, norisi nusiauti batus kaip ant kilimo lipant.
Odabar truputėlį teorijos. Žolę galima sėti, kai dirvos paviršiaus temperatūros vidurkis per parą būna ne mažiau kaip +8 C šilumos. Perkant žolių sėklų mišinį reikėtų žiūrėti, kad daugiausiai būtų pievinės miglės ir raudonojo eraičino. Atkreipti dėmesį, kad daugiametės svidrės nebūtų daugiau, negu 10%, nes po 4 metų jos žūsta. Pirmą kartą pjauti galima kai žolė užauga ne mažiau kaip 10cm. Labai nusibodo? lotuliukas.gif Dar priminsiu, kad pienes ir kt. dviskiltes piktžoles vejoje naikinti galima nupurškus lontrelu, o asiūklius - dikoteksu.
Sodo idėjų serijoje Nr.2 buvo toks žurnalas "Veja sodo širdis. Priežiūra ir įrengimas"
Atsakyti

Odabar truputėlį teorijos. Žolę galima sėti, kai dirvos paviršiaus temperatūros vidurkis per parą būna ne mažiau kaip +8 C šilumos. Perkant žolių sėklų mišinį reikėtų žiūrėti, kad daugiausiai būtų pievinės miglės ir raudonojo eraičino. Atkreipti dėmesį, kad daugiametės svidrės nebūtų daugiau, negu 10%, nes po 4 metų jos žūsta. Pirmą kartą pjauti galima kai žolė užauga ne mažiau kaip 10cm. Labai nusibodo? lotuliukas.gif Dar priminsiu, kad pienes ir kt. dviskiltes piktžoles vejoje naikinti galima nupurškus lontrelu, o asiūklius - dikoteksu.
Sodo idėjų serijoje Nr.2 buvo toks žurnalas "Veja sodo širdis. Priežiūra ir įrengimas"
[/quote]

Ačiū už atsakymą, lauksiu šiltų orų ir sėsiu žolytę, o tada grožėsiuosi thumbup.gif
Atsakyti
Labai aciu, kad issamiai apie vejas paaiskinot. Dabar reiks normaliai sutvarkyti zeme ir seti veja.
Atsakyti
O mes lygtai galvojam firmą samdyti. Kažkaip bijau, kad viena su vaikais nelabai pajėgsiu. Pernai lygtai kaina mūsų mieste 5Lt/m2 buvo. Ne tiek ir daug pas mane tos pievos pie 300m2. Tik galvoju obelaičių pasisodinti ir net nežinau ar čia po jom kol mažos daržą daryti, ar pievute užsėti. Kiek žinau aplink jas vistiek reikia išravėti.
Tik dar viena problema, kad kaimynai negyvena ir aplink kiečiai auga. Tai kaip nuo jų pusės reiks daryti. O tvoros dar šiemet nežadam statyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidaaa: 05 kovo 2007 - 10:44
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 03 05, 10:39)
O mes lygtai galvojam firmą samdyti. Kažkaip bijau, kad viena su vaikais nelabai pajėgsiu....Tik dar viena problema, kad kaimynai negyvena ir aplink kiečiai auga. Tai kaip nuo jų pusės reiks daryti. O tvoros dar šiemet nežadam statyti.

g.gif O ko ten nepajegti? 3a mirksiukas.gif Man tai paciai fainai seti zole, jau laukiu nesulaukiu kol atsils ziemele, ir galesiu pasireiksti 4u.gif o 1500 uz 3a moket blink.gif
Cia tai jau nieko manau nepridarysi nu tu kaimynu schmoll.gif Uzuojauta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 03 05, 11:39)
O mes lygtai galvojam firmą samdyti. Kažkaip bijau, kad viena su vaikais nelabai pajėgsiu. Pernai lygtai kaina mūsų mieste 5Lt/m2 buvo. Ne tiek ir daug pas mane tos pievos pie 300m2. Tik galvoju obelaičių pasisodinti ir net nežinau ar čia po jom kol mažos daržą daryti, ar pievute užsėti. Kiek žinau aplink jas vistiek reikia išravėti.
Tik dar viena problema, kad kaimynai negyvena ir aplink kiečiai auga. Tai kaip nuo jų pusės reiks daryti. O tvoros dar šiemet nežadam statyti.

dėl obelaičių, tai daržiukas šalia gal ir gali būti, tik tada gal verta pagalvoti kokias daržoves auginti šalia, kad neatimtų maistingųjų medžiagų iš medelio, jis kol jaunas ir kol sutvirtės irgi reikalauja priežiūros šiokios tokios - ir palaistyt reikės ir patręšti...
o dėl piktžolių, tai jei norėsi gražią veją palaikyti tai teks nuolat prižiūrėti ir piktžoles naikinti, net ir kai aplinkui įsikurs kaimynai, visvien sėklų vėjai prineša iš visur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 05, 11:07)
... visvien sėklų vėjai prineša iš visur smile.gif

tikra tiesa doh.gif
Oras nuostabus siandien wub.gif Jau eisiu as traukti savo pienes cool.gif Rudeni nupurskiau, tai kol zeme dar permirkus nuo sniego ishvis man lengvai ishsitrauks thumbup.gif
Jeeeeeeeeega bigsmile.gif Prasideda pirmi darbeliai lauke drinks_cheers.gif
Atsakyti
Isdykele kas tas lontrelas ar kaip ten jisai?Nes pas mane pieniu pieva siap tai net grazu . bet labai jau auga greitai. Mazdaug kiek kainuoja jaucias pirkti tai visur yra.Pas mane kazko nelabai dygsta. langai visi i rytus.O stiklintam balkone anksti.Net nervas ima norisi vel krastyti.
Atsakyti
Kazin ar nesusus rozes, kai taip staiga vel silta? Ir medeliai, krumiukai eglisakem apipancioti... Bet dar jauciu gali spustelet saltukas.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 05, 13:50)
Kazin ar nesusus rozes, kai taip staiga vel silta? Ir medeliai, krumiukai eglisakem apipancioti... Bet dar jauciu gali spustelet saltukas.

pažiūrėjau prognozes, tai rimtesnių šalčių jau nelabai matyt, o dėl augalų, tai man atrodo šiemet jiems pavasaris turėtų būti lengvas - įšalo praktiškai nėra, vadinasi vos atšils galės ir lapais ir šaknimis kabintis į gyvenimą smile.gif Vyras sakė kasė žemę, tai įšalę vos 10-15 cm. manau, kad eglišakės bėdos neturėtų pridaryti, per jas gi "kvėpuoja" augalas, va jeigu jau kažkuo stipriau apklostyta tai gal ir reikėtų jau pasižiūrėt pravėdint šiek tiek unsure.gif
Atsakyti
Dekui, Jolaxus 4u.gif Pas mane rozes tai rimtai isuktos unsure.gif
Atsakyti