Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Labas vakaras, žiūriu, kad kaimynių nemažai turiu, gyvenančių Riešėje mirksiukas.gif Šiandien vakare labai daug darbo buvo, tai namo parsiradau vėlai, net į parduotuvę neužvažiavau sėklyčių nusipirkti. Gal kuri auginate Godecijas ir lobelijas, dar nuo praeito karto nespėjau pasėti. Įdomu, ar daug priežiūros reikalaujančios gėlytė g.gif O jei rimtai Jolaxus, jeigu kartais turėtum kokių gėlyčių perteklių ir norėtum parduoti, tai duok žinia. mirksiukas.gif
Geriau tau duočiau uždirbti, nei pirkti iš kokios maximos. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2007 03 27, 09:37)
Oiiijj mergaites, net kvapa gniauzia cia skaitant ir matant visas grozybes!!!  wub.gif  Vaje vaje, augalu tiek daug graziu, atrodo visus susisodinciau. Reikes kazkoki planeli kurti aplinkos tvarkymui. Labai noriu isigyti geltonaja durnarope. Isdykele, maciau jus is Kauno, ir lyg parduodat?  ax.gif  Ir ne tik durnarope, bet ir kitu augaliuku kazkur pirskiu. O kada jau daug maz reikia pradeti sodinti geles lauke? Geda, bet zinokit niekada nebuvau gelininke, sie metai - mano fantazijos vaisius.. Tikiuosi padesit, jei iskils kokiu klausimeliu  ax.gif

Visom savo žiniom mielai pasidalinsiu su visomis 4u.gif Gyvenu Prienų raj. prie Jiezno (nuo Kauno apie 60km., o nuo Vilniaus apie 80km.), bet būnu pas tėvelius Kaune ir pas vaikus Vilniuje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiglė @ 2007 03 27, 10:25)
Tiksliai negaliu pasakyt bet brugmansijos berots daugiametės , o paprastos durnaropės - vienmetės. Ir dar rodos vienų žiedai žemyn žiūri, kitų į viršų  g.gif

Taip thumbup.gif Tos, kurių žiedai žiūri į viršų būna vienmetės (geltonos pilnavidurės, mėlynos pilnavidurės, baltos) Būna pirkti jų sėklų, tik neišsigąskite - labai ilgai dygsta. Kai peržydi jų žiedas - užsimezga sėklos - toks apvalus dygliuotas bumbulas kaip kaštono tas žalias apvalkalas, o viduje lab daug sėklų.
Tos, kurių žiedai žiūri žemyn, sėklas užmezga labai retai kada. Matyt jos sunkiau apsidulkina. Ant dviejų pas mane užsimezgė pernai, bet iki šiol dar nesunoko. Kabo tokia didelė lyg ankštis, bet dar neplyšta ir vis storėja. Nenuskinu, nes man įdomu kas bus toliau. Žinau kad jų sėklos būna visai kitokios nei anų - didelės ir juodos.
O dėl nuodingų augalų, tai jų yra labai daug, bet aš visada vaikus mokiau, kad gėlytės nevalgomos. Pas mus auga ir žalčialunkiai, ir ricinmedžiai ir problemų niekada neturėjau.
Papildyta:
QUOTE(KVN @ 2007 03 27, 15:29)
O jergutėliau, kiek grožybių prisižiūrėjau  wacko.gif  good.gif Aš irgi labai myliu gėles, namuose pilna visokių. Labai noriu ir kiemą gražiai sustvarkyt, bet auginu du šunius  rolleyes.gif O jie irgi sodininkai neblogi - mėgsta pakast, paraust, kokią rododendro šaką nusilaužia pakramtyt  cray.gif
Gal yra daugiau tokių, kurios ie gėles ir šunius myli?  wub.gif Ką tokio protingo sugalvot, kad kiemas gražiai ir tvarkingai atrodytų, ir tas grožis šunims neužkliūtų?  blush2.gif

clap.gif clap.gif clap.gif tai mes, mes tokie išprotėję. Vietoj trečio vaiko turim taksiuką, o kiemą saugo palaidas vilkas ir dvarniaška. Nepasakyčiau, kad labai daug nuostolių padaro, bet ir tuos pačius atleidžiam. Mat mūsų kiemas labai didelis - apie 1ha lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2007 03 27, 20:21)
Gal kuri auginate Godecijas ir lobelijas, dar nuo praeito karto nespėjau pasėti. Įdomu, ar daug priežiūros reikalaujančios gėlytė  g.gif 

Godecijų neauginau, tai nieko negaliu pasakyti, o lobelijos tikrai nereiklios ir tręšti jas reikia žymiai mažiau ir silpnesniu tirpalu nei kitas gėlytes.
Atsakyti
O kas nors auginat dekoratyvinius kopustus? Nerandu dabar niekur ju foto. Kaip juos augint gal kas zino? Man jie visai patiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 27, 15:35)
reikės išbandyt stipriau gėlynuose paplatinus tą augalą, kur atseit atbaido šunis, kates ir pan. gyvius.

Ziuriu blink.gif , kad cia tas pats kaciu siaubas pas mus labai papuliarus loveliuose auginti, tik svyranti forma, ir tikrai ne del kaciu schmoll.gif . Toks margas veslus uzauga virs metro ilgio, o ir sodint galima bet kurioj pastato pusej. O ka tu su juo darai ziema, ir pas tave turbut ne svyrantis?
Jolaxus, ikeltum mano foto, jei tau atsiusciau?
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 03 27, 21:37)
O kas nors auginat dekoratyvinius kopustus? Nerandu dabar niekur ju foto. Kaip juos augint gal kas zino? Man jie visai patiko rolleyes.gif

čia tie kur lapai tokie garbiniuoti, o vidury jie ryškiai bordiniai? blush2.gif
kiek pamenu, mama juos paprastai labai augindavo.... jokios ypatingos priežiūros...net bute vazone auginom..... ax.gif vietoj palmikes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 03 27, 22:43)
Ziuriu  blink.gif , kad cia tas pats kaciu siaubas pas mus labai papuliarus loveliuose auginti, tik svyranti forma, ir tikrai ne del kaciu schmoll.gif . Toks margas veslus uzauga virs metro ilgio, o ir sodint galima bet kurioj pastato pusej. O ka tu su juo darai ziema, ir pas tave turbut ne svyrantis?

Va, va, va. Tokį ir aš auginu. Ir daigelių keletą dar turiu. ax.gif
Atsakyti
O aš savaitgalį pasodinau žydinčią sniego rožę (eleborą). Labai gražiai atrodo. thumbup.gif
Atsakyti
Nusipirkau aubrečių mišinuką, dabar iškilo klausimas, kaip jas geriau sėt, turbūt tiesiai į dirvą, nes sėkliukių ten nemažai smulkių. Kada geriausia sėt ir ar labai jos išsikeroja. Mąstau kokią vingiuotą eilutę padaryt palei takelį.
Atsakyti
QUOTE(Jolė @ 2007 03 27, 17:53)
.ieškau info kaip įsirengti mažą fontanėlį kieme. gal kuri turite? kokio ten siurblio reikia  ax.gif
ar brangiai kainuotų jei patys darytume iš akmenukų ar skaldos   rolleyes.gif

esam paruošę prie baseino privedėm laidą siurbliuko prijungimui, gal kada įrenginėsim. rolleyes.gif
Siurbliukų Senukuose būna prie sodo prekių, kainos kiek žiūrėjau sukasi apie 100-200 Lt, kai kurie būna tik siurbliukai, kurie pumpuoja vandenį į kažkokią ant kalniuko esančią talpą iš kur tas vanduo upeliu čiurlena žemyn į baseiną, kiti siurbliukai būna iš karto su fontanėlio purkštuko antgaliu, jei nori tik fontanėlio. Žodžiu čia jau reikia pagal situaciją rinktis.

QUOTE(Lululu @ 2007 03 27, 21:21)
Labas vakaras, žiūriu, kad  kaimynių nemažai turiu, gyvenančių Riešėje  mirksiukas.gif   ... jei rimtai Jolaxus, jeigu kartais turėtum kokių gėlyčių perteklių ir norėtum parduoti, tai duok žinia.  mirksiukas.gif
Geriau tau duočiau uždirbti, nei pirkti iš kokios maximos. mirksiukas.gif

tai darysim suitikimus Riešėj ar ką mirksiukas.gif
na iš manęs ne kokia biznierė, mieliau dovanai atiduodu, bet turėsiu omenyje cool.gif
vienmečių paprastai labai daug neprisiauginu, o daugiametes prarateinti tai prireikia kartais. Galėtum parašyti telefoną į AŽ, besiruošdama kedenti gėlynus paskambinčiau, nes internetu naudojuos tik darbe ax.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 03 27, 23:43)
Ziuriu  blink.gif , kad cia tas pats kaciu siaubas pas mus labai papuliarus loveliuose auginti, tik svyranti forma, ir tikrai ne del kaciu schmoll.gif . Toks margas veslus uzauga virs metro ilgio, o ir sodint galima bet kurioj pastato pusej. O ka tu su juo darai ziema, ir pas tave turbut ne svyrantis?

pas mane kitoks, nesvyrantis ir vienspalvis, nors išvešėjęs palinksta į šonus, bet svyruokliu nepavadinčiau unsure.gif Žiūriu, kad savojo taip ir neturiu nufotografavus, bet jis lygiai toks kaip šituose paveikslėliuose o pernasi gėlyne išsodintas net sužydo štai tokiais žiedais net ir gražu buvo rolleyes.gif
o tavasis augalėlis labai gražus, tik aš bandau spėlioti, kad ar čia nebus iš notrelių giminės g.gif bet nesu tikra, gal ir iš margenių g.gif
dedu nuotrauką kur atsiuntei, duodam tautos teismui smile.gif user posted image

Papildyta:
QUOTE(Kaktusine @ 2007 03 28, 08:19)
Nusipirkau aubrečių mišinuką, dabar iškilo klausimas, kaip jas geriau sėt, turbūt tiesiai į dirvą, nes sėkliukių ten nemažai smulkių. Kada geriausia sėt ir ar labai jos išsikeroja. Mąstau kokią vingiuotą eilutę padaryt palei takelį.

sėk tiesiai į dirvą ir gali per daug neskubėti, nepavėluosi ir gegužės-birželio mėnesį pasėjus, nes pirmais metais jos visvien nesužydės. Iš pradžių daigeliai mažuliukai būna, tai jei tankiai sudygtų praraetink, nes paskui jie gana sparčiai plečiasi. Tai tiek tų gudrybių, auga pas mane aubretės ketvirti meti ir vargo neturiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 28 kovo 2007 - 07:47
Visos Kaunietes turbut vaziuos i paroda "ka pasesi?" Man atrodo nuo ketvirtadienio prasideda.
Atsakyti