Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Lexi 04 @ 2007 03 26, 16:05)
jojo vienslaitis, nezinau kuris graziau atrodytu. o kokie mazdaug matmenys yra jusu terasos, ar labai didele?? Jei ne paslaptis?  ax.gif

nėra labai didelė mūsų terasa, bent jau ta dalis kur dengta, nes šiaip ten trinkelės su terasa susilieja ir laipteliu žemyn nulipus nueina link baseiniuko ir gaunasi kaip vientisa tokia "terasinė" teritorija, o dengta dalis tai kažkur 2.5 x 5 m
Atsakyti
Šilingė ir jolaxus ačiū 4u.gif ,jau labai niežti rankos tuos augalus sodinti,sode visus pavasarinius darbus nudirbom,taip nėra buvę kovo mėn.,tai susigalvojau ,kad augalų trūkumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2007 03 26, 16:14)
Šilingė ir jolaxus ačiū 4u.gif ,jau labai niežti rankos tuos augalus sodinti,sode visus pavasarinius darbus nudirbom,taip nėra buvę kovo mėn.,tai susigalvojau ,kad augalų trūkumas  biggrin.gif

gerai, kad rekomendacijos sutapo lotuliukas.gif
o tai būtų paskui nors persiplėšk sodinti-nesodinti lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu tau jolaxus, kaip gerai kad yra kas pataria, kurie jau tai isgyvene ir turi jau ta terasa ir gali akonsultuoti smile.gif tai daar tik liks apsispresti ar vienslaitu ar dvislaiti deti stoga. o kai rasei apie vinslaiti tai mum tikrrai nuo didielio sniekas nekris, ir jam nera problemos daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 03 26, 16:21)
aciu tau jolaxus, kaip gerai kad yra kas pataria, kurie jau tai isgyvene ir turi jau ta terasa ir gali akonsultuoti smile.gif tai daar tik liks apsispresti ar vienslaitu ar dvislaiti deti stoga. o kai rasei apie vinslaiti tai mum tikrrai nuo didielio sniekas nekris, ir jam nera problemos daryti smile.gif

na tai sėkmės 4u.gif tiesiog pagalvokit pie išorinį vaizdą ir manau nuspręsti nebus sunku, nes koks stogas bebūtų, viena iš pagrindinių jo funkcijų pridengti galvas nuo kaitrios saulės ir kritulių smile.gif
Atsakyti
Na bet jus ir fainuolės, visos suskubot, man į pagalbą smile.gif Neveltui sakoma, kad žmogus mylintis gėlės, yra geras smile.gif
Iš jūsų minėtų gėlyčių - samanyčių pavadinimų esu girdėjus tik vieną - klioksai, o pasirodo, kad tai flioksai biggrin.gif , nors net neįsivaizdavau kaip jie atrodo. O galvojau aš apie laibenijas. Tėviškei pas vieną moteryte visas darželio priekis švelniai rusvom laibenijomis apsodintas, vaizdelis thumbup.gif , net iš tolo šviečia kaip kilimas.
Reikės daugiau apie jas pasidomėti,kada sėti kaip prižiūrėti, nes aš jau įsivaizduoju kur jos pas mane "gyventu".
Ju - Ju, sutinku, mokomes kartu gėlynų paslapčių, aišku man nebūtina žinoti visų gėlių, bet norėčiau nors minimaliai reikalui esant papasakoti apie tas kurias auginu ir dar auginsu savo kieme.
Ausma, ačiū už pagalbą ir nuotraukytes.
Gaila, kad darbas ne vilkas, į mišką nebėga, tad negaliu jums daugiau čia papasakoti apie savo svajonių darželį, nes bendradarbiai gali pradėti kreivai žiūrėti. blink.gif
Galiu tik pasigirti, kad skambino MB, jog skuba iš darbų į namus ir vežios su karučių žemės ant kalniuko. Ledai pajudėjo... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2007 03 26, 16:33)
...Iš jūsų minėtų gėlyčių - samanyčių pavadinimų esu girdėjus tik vieną - klioksai, o pasirodo, kad tai flioksai  biggrin.gif , nors net neįsivaizdavau kaip jie atrodo. O galvojau aš apie laibenijas. Tėviškei pas vieną moteryte visas darželio priekis švelniai rusvom laibenijomis apsodintas, vaizdelis  thumbup.gif , net iš tolo šviečia kaip kilimas.
Reikės daugiau apie jas pasidomėti,kada sėti kaip prižiūrėti, nes aš jau įsivaizduoju kur jos pas mane "gyventu".
...

na tai dar paskutiniai taškai - laibeniai (kitaip - lobuliarija) yra vienmetės gėlės, atšylus dirvai, kai nebežada šalnų galima sėti tiesiai į dirvą, gana greitai suželia, o jei netingi pasižaist su daigeliais, gali iš anksto namie dėžutėje padaigint ir išsodint.
Floksai ir aubretės - daugiamečiai augalai, pavasarį-vasarą pasėjus sužydės kitą pavasarį, tačiau daugiamečių žydėjimas trumpesnis.
Va tiek, kad žinotum ko tikėtis iš tų grožybių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 26, 17:38)
na tai dar paskutiniai taškai - laibeniai (kitaip - lobuliarija) yra vienmetės gėlės, atšylus dirvai, kai nebežada šalnų galima sėti tiesiai į dirvą, gana greitai suželia, o jei netingi pasižaist su daigeliais, gali iš anksto namie dėžutėje padaigint ir išsodint.
Floksai ir aubretės - daugiamečiai augalai, pavasarį-vasarą pasėjus sužydės kitą pavasarį, tačiau daugiamečių žydėjimas trumpesnis.
Va tiek, kad žinotum ko tikėtis iš tų grožybių 4u.gif

Labai Ačiū už info, ryt būtinai lėksiu pirkti laibenių sėklyčių ir sėsiu į vazonėlį. Nors nežinau kur jau man tas vazonėlis betilps, nes name palangių nedaug, o kurios yra, tai jau apkrautos vazonėliais ir dėžutėmis. Dar šeštad prisipirkau kardelių, irisų ir kt (nebepamenu pavadinimo blush2.gif ) svogūnėlių, įvairių trąšų, vazonėlių, griebliukų, išleidau krūvą pinigų, bet gėlėms man negaila.
Atsakyti
QUOTE(Lululu @ 2007 03 26, 15:33)
Ju - Ju, sutinku, mokomes kartu gėlynų paslapčių, aišku man nebūtina žinoti visų gėlių, bet norėčiau nors minimaliai reikalui esant papasakoti apie tas kurias auginu ir dar auginsu savo kieme.
....
Galiu tik pasigirti, kad skambino MB, jog skuba iš darbų į namus ir vežios su karučių žemės ant kalniuko. Ledai pajudėjo... thumbup.gif

Na taip taip, bet jau zinot kas pas pacia auga, ir moket pasakyt ko noretum ax.gif
Griztant prie alpinariumo temos... Pati sakiau, kad nenoreciau, nes reikes daug laiko jam skirti....taciau... blush2.gif... ka tik su vyreliu supylem neauksta kalniuka blush2.gif Lauksiu kol nuses zemes, ir tada jau formuosiu. O kol kas jungiu visu pajegumu savo fantazija, kaip ta kalniuka papuosti 4u.gif
Su tuo alpinariumu, kaip su vyrais, protu supranti, kad reikia begt kuo toliau,o ralybei gaunasi kitaip wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2007 03 26, 09:41)
Knifofija..o tikrai labai labai toli? Ne Lietuvoj?
Dar pora klausimu- pries pora metu pasisodinau tradeskantija. nu laabai man patiko ir zydejo kaip isprotejus pirmais metais. Pernai, t.y antrais- jau daug maziau. Ar cia naturalu ar trasos pritruko? Jei dabar patresciau zeme organinemis trasomis ar geriau zydetu? Ar veliau reiketu periodiskai dar tresti trasomis skirtoms zydincioms gelems?

Atleiskit jei klausimai kvaili, tiesiog visos mano zinios ir knygu, o patirties dar mazai..

Kursenuose lotuliukas.gif Tradeskante megsta pavesiuka, zydejo maziau, nes pernai buvo per karsta, siaip zydi be problemu daugeli metu.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 25, 23:59)
Turiu knifofiju  ir dar beveik 300 daugiameciu geliu pardavimui. Bet jus visos labai toli sad.gif visi kiti tavo isvardinti augalai yra vienmeciai ir ju ieskok, turguje kai nebebus salnu ir prades prekiauti vienmeciais. Cesnaka gali sodinti, bet pries tai koki pora savaiciu palaikyk saldytuve (tik ne kameroj), turetu suzysti geguze.

Knifofija, pasikartosiu, gal galima gauti koki kontakta, gyvenu uz 20 km nuo Kursenu - pesciom galima ateiti smile.gif , jau dabar tas 300 rusiu man nakti sapnuosis. Ar kaip rusai sako: zvejybos vietu neisduodi mastau.gif
jau ko gero netureciau ka pasiulyt nes turiu tik apie 200 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 03 26, 15:24)
bingo as jau turiu aubreciu  bigsmile.gif violetiniu ,tik kur jas sodinsiu dar nesugalvojau,iskasineti pas mane visi kampai (vyras ruosiasi plyteles kloti) kazko labai jau pamazu visi darbai juda,taip norisi viska greit susitvarkyt  ax.gif
dar tokia gelyte,kaip kilimeli nusipirkau,gal kuri lietuviska pavadinima zinote (lot.Saxifraga arendsii)

Arendso uolaskele ji vadinasi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rudbekija @ 2007 03 26, 21:01)
Knifofija, pasikartosiu, gal galima gauti koki kontakta, gyvenu uz 20 km nuo Kursenu - pesciom galima ateiti smile.gif , jau dabar tas 300 rusiu man nakti sapnuosis. Ar kaip rusai sako: zvejybos vietu neisduodi mastau.gif
jau ko gero netureciau ka pasiulyt nes turiu tik apie 200  smile.gif

Mielu noru parasysiu i AZ tik reiketu truputeli lukteleti nes daug kas dar nepasirode po ziemos.
Atsakyti