Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2007 03 26, 11:11)
dabr tvorai stulpelius mūrija, gal ir apsitversim per vasarą

Tarsi skaitytum mano mintis: jau norėjau klaust visų, KAS PAŽĮSTA AKMENŲ MŪRYTOJUS? Man labai labai reikia meistrelio, kuris tinkuotas atramas akmenim apmūrytų. Baisiai akis pjauna likučiai, o nerandu, kas galėtų pabaigti. Sumokėsim, nepagailėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2007 03 26, 12:54)
oi. Pasirodo ir pas mane aubrečių esama  blink.gif  Auga ir auga, o pavadinimo žmogus nežinai  doh.gif

Suradau- šilinį gvarzdiką vadinau aubretemis fool.gif lotuliukas.gif Bet jis man irgi begalo patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalioshka @ 2007 03 26, 13:51)
laba diena, gal kas man galetu patarti ka galima pasoginti namo siaurineje puseje, kad graziai augtu.
Bandziau paparcius, bet nepavyko, gal dar kuri nors turite patirities siuo klausimu. Is anksto dekoju smile.gif

yra nemažai pavėsį mėgstančių augalų, reikia apsispręsti ko nori - ar kiliminių, ar krūmų kokių. Nepatingėk šitos temos paskaitinėti, mes jau ewsam kalbėję apie tai. mano irgi šiaurinė pusė neapželdinta, svarstau rododendrų pasisodinti, nes jimes kaip tik pavėsingos vietos tinka, saulės jie bijo smile.gif
Gebenės dar tinkamos, netgi čia pora puslapiukų atgal pavėsį mėgstnčius augalus kažkuri suminėjus buvo, rekomenduodama ką po medžiais sodinti mirksiukas.gif

QUOTE(Reklamiste @ 2007 03 26, 14:38)
Tarsi skaitytum mano mintis: jau norėjau klaust visų, KAS PAŽĮSTA AKMENŲ MŪRYTOJUS?  Man labai labai reikia meistrelio, kuris tinkuotas atramas akmenim apmūrytų. Baisiai akis pjauna likučiai, o nerandu, kas galėtų pabaigti. Sumokėsim, nepagailėsim mirksiukas.gif

nu maniškis ne akmenų mūrytojas, jis šiaip mūrininkas, ir stulpelius tvorai iš skaldytų plytų daro, tik namie priverstas pasitreniruoti ir daryti tai, ką žmona prifantazuoja, tai kartais ir akmenuką kur įklijuoja lotuliukas.gif
ir šiaip gi žinot šiais statybų bumo laikais kas dedasi - prisiplanavęs jis darbelių jau iki rudens, namie vos savaitgaliais ar vakarais pasikrapštyti tegali blush2.gif
Galėsiu pasiteirauti, gal kokį mūrininką nuo Antakalnio pažįsta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 26, 12:15)
dar ylalapiai flioksai daug kam į akis krenta kaip gražiai žydintys kiliminiai augalėliai smile.gif

oi kokie jsu saunuolaiai kaip graziai viska apie namus tvarkotes???lbai grazu. manau kad kuo toliau tuo viskas dar graziai atrodys smile.gif
mes ruosiames statyti terasa, bet nezinok is k ir kokia, galvojom panasia kaip jusu, poto vel perejom prie medines smile.gif poto vel galvojam prie ko ta medine nes namas tai murinis. o i kokia puse isiena jusu terasa, pusu taii nuo 12 val iki 18 val saule. tai galvojom desim permatoma stoga, bet poto pagalvojau daromes nuo saules pasislept, o per ta permatoma vel saules siliuma vistiek ieis.tai va sukam galva. doh.gif
Atsakyti
bingo as jau turiu aubreciu bigsmile.gif violetiniu ,tik kur jas sodinsiu dar nesugalvojau,iskasineti pas mane visi kampai (vyras ruosiasi plyteles kloti) kazko labai jau pamazu visi darbai juda,taip norisi viska greit susitvarkyt ax.gif
dar tokia gelyte,kaip kilimeli nusipirkau,gal kuri lietuviska pavadinima zinote (lot.Saxifraga arendsii)
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 03 26, 15:16)
...mes ruosiames statyti terasa, bet nezinok is k ir kokia, ...

pas mus terasa pietinėj pusėj, tai visą dieną plieskia saulė. Irgi svarstėm peršviečiamo stogo variantą, bet brolis pasidarė ir pažiūrėję nusivylėm, ir jis nelabai patenkintas - visvien ant stogo renkasi šiukšlės, lapai visokie, žiedadulkės nusėda, nevalysi gi ten nuolat, tai labai greitai apsineša ir lieka purvina šviesa su šiukšlių dėmėm schmoll.gif Prieš dėdami šiferį abejojom žiemą ar labai kambario neužtemdys, bet visiškai nusiraminom, pakankamai tos šviesos, netgi geriau kai ji išsklaidyta gaunasi.
Tai va, žodžiu visiškai patenkinti tuo, ką pasidarėm, galų gale ir bendras namo eksterjeras neišsikreipė, viskas surišta gavosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2007 03 26, 15:24)
....dar tokia gelyte,kaip kilimeli nusipirkau,gal kuri lietuviska pavadinima zinote (lot.Saxifraga arendsii)

Saxifraga - lietuviškai uolaskėlė, tipiškas alpinariumų augalas, tinka tarp akmenų, saulėtoje vietoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 kovo 2007 - 14:29
[quote=jolaxus,2007 03 26, 14:27]
pas mus terasa pietinėj pusėj, tai visą dieną plieskia saulė. Irgi svarstėm peršviečiamo stogo variantą, bet brolis pasidarė ir pažiūrėję nusivylėm, ir jis nelabai patenkintas - visvien ant stogo renkasi šiukšlės, lapai visokie, žiedadulkės nusėda, nevalysi gi ten nuolat, tai labai greitai apsineša ir lieka purvina šviesa su šiukšlių dėmėm schmoll.gif Prieš dėdami šiferį abejojom žiemą ar labai kambario neužtemdys, bet visiškai nusiraminom, pakankamai tos šviesos, netgi geriau kai ji išsklaidyta gaunasi.
Tai va, žodžiu visiškai patenkinti tuo, ką pasidarėm, galų gale ir bendras namo eksterjeras neišsikreipė, viskas surišta gavosi smile.gif

taipas mus ir bet is vieon sono labai vejas traukia, tai nesugalvojam ka galetume ar uzdet, ar ka nors padaryt. ir dar galvojom stoga deti tiesu, kaip tau paasikit, nuo namo biski pasvirusi ta prasme lygu, ne kaip pas jus, bet manau kad graziau butu kaip jusu stogas. kazin ne durnai atrodytu jei viskas ismuryta is plytu, o grindys medines. kazkaip nenoriiu betonuot nes jos nemiels bus jei basom kokjom, ka manai???
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 03 26, 15:44)
taipas mus ir bet is vieon sono labai vejas traukia, tai nesugalvojam ka galetume ar uzdet, ar ka nors padaryt. ir dar galvojom stoga deti tiesu, kaip tau paasikit, nuo namo biski pasvirusi ta prasme lygu, ne kaip pas jus, bet manau kad graziau butu kaip  jusu stogas. kazin ne durnai atrodytu jei viskas ismuryta is plytu,  o grindys medines. kazkaip nenoriiu betonuot nes  jos nemiels bus jei basom kokjom, ka manai???

tas "stogas tiesiai" tai turbūt vienšlaitis, o ne dvišlaitis kaip mūsų rolleyes.gif Jei tik aukščio užtenka tai kodėl gi ne, mes irgi rinkomės ar tokį daryt ar dvišlaitį. Įvertink tai, kad jei jis atsirems į tą didįjį stogą, tai nuo ano ant šito žiemą slys sniegas ir jei neišeina padaryti normalesnio nuolydžio, tai ant beveik horizontalaus terasos stogo sugulęs sniegas kartais ir pavojingas - įlūžti gali blink.gif O grindys jau pasirinkimo reikalas, pas mus trinkelės, betgi vasarą jos sušyla, o šaltu metų laiku taigi basomis ir nevaikštinėsi, vadinasi mano akimis žiūrint nugali ta medžiaga, kuri ilgaamžiškesnė smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif sakykit ar ne per anksti būtų kitą savaitgalį jau augalus sodinti(tujas,pušele ir t...),ar geriau dar palaukti?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 26, 14:51)
tas "stogas tiesiai" tai turbūt vienšlaitis, o ne dvišlaitis kaip mūsų rolleyes.gif Jei tik aukščio užtenka tai kodėl gi ne, mes irgi rinkomės ar tokį daryt ar dvišlaitį. Įvertink tai, kad jei jis atsirems į tą didįjį stogą, tai nuo ano ant šito žiemą slys sniegas ir jei neišeina padaryti normalesnio nuolydžio, tai ant beveik horizontalaus terasos stogo sugulęs sniegas kartais ir pavojingas - įlūžti gali blink.gif O grindys jau pasirinkimo reikalas, pas mus trinkelės, betgi vasarą jos sušyla, o šaltu metų laiku taigi basomis ir nevaikštinėsi, vadinasi mano akimis žiūrint nugali ta medžiaga, kuri ilgaamžiškesnė smile.gif

jojo vienslaitis, nezinau kuris graziau atrodytu. o kokie mazdaug matmenys yra jusu terasos, ar labai didele?? Jei ne paslaptis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2007 03 26, 15:57)
Sveikutės 4u.gif sakykit ar ne per anksti būtų kitą savaitgalį jau augalus sodinti(tujas,pušele ir t...),ar geriau dar palaukti?

šiaip jau tai rekomenduojama laukti kol vidutinė paros temperatūra pakyla virš 10 laipsnių, tada visa augmenija pradeda gyventina
nors šiomis dienomis oras jau šyla neblogai, medelius jau gal ir galima judinti būtų, įšalo šiemet gi praktiškai nebuvo, žemė jau atsileidusi pilnai
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2007 03 26, 15:57)

Kadangi pradžiūvę, pašalo nėra, vegetacija dar neprasidėjo - sodinkit spygliukus į sveikatą mirksiukas.gif
Atsakyti