Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2007 03 25, 22:45)
Dauginasi kero dalinimu, turiu ir kitu spalvu, tik beda, kad Alytus toli nuo Kursenu  sad.gif

Ir as kaip ju noriu doh.gif doh.gif doh.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Laba. Esu geliu myletoja. Turiu soda netoli Kauno, bet susiduriu su tokia problema- sunku gauti norimu geliu daigu. Gal kas galetumete padeti: gal auginate patys/pacios, gal zinote kas augina ar is kur galima butu gauti. Domina knifofija, oranzine kosmeja, margasis salavijas, patagonine verbena, ziovenis (tamsiai raudonas).

Ar kas esante uzaugines agapanta? Bandziau is svogunelio- nepavyko..nesudygo. Ar galeciau pameginti pasodinti cesnaka pvz balandi, ar galiu tik rudeni? Kada jis man sudygtu ir kada prazystu?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2007 03 25, 23:54)
Laba. Esu geliu myletoja. Turiu soda netoli Kauno, bet susiduriu su tokia problema- sunku gauti norimu geliu daigu. Gal kas galetumete padeti: gal auginate patys/pacios, gal zinote kas augina ar is kur galima butu gauti. Domina knifofija, oranzine kosmeja, margasis salavijas, patagonine verbena, ziovenis (tamsiai raudonas).

Ar kas esante uzaugines agapanta? Bandziau is svogunelio- nepavyko..nesudygo. Ar galeciau pameginti pasodinti cesnaka pvz balandi, ar galiu tik rudeni? Kada jis man sudygtu ir kada prazystu?

Turiu knifofiju ir dar beveik 300 daugiameciu geliu pardavimui. Bet jus visos labai toli sad.gif visi kiti tavo isvardinti augalai yra vienmeciai ir ju ieskok, turguje kai nebebus salnu ir prades prekiauti vienmeciais. Cesnaka gali sodinti, bet pries tai koki pora savaiciu palaikyk saldytuve (tik ne kameroj), turetu suzysti geguze.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 25, 22:59)
Turiu knifofiju  ir dar beveik 300 daugiameciu geliu pardavimui. Bet jus visos labai toli sad.gif visi kiti tavo isvardinti augalai yra vienmeciai ir ju ieskok, turguje kai nebebus salnu ir prades prekiauti vienmeciais. Cesnaka gali sodinti, bet pries tai koki pora savaiciu palaikyk saldytuve (tik ne kameroj), turetu suzysti geguze.

Cia ne mes toli unsure.gif O Jus doh.gif
Atsakyti
Gal galit man skubiai atsakyti. Balkone lovely noriu pasodinti palergonijas. Ten buna daug rytines saules, zodzoiu karstoka vasarele. Ar joms tiks? Popiet nusisuka. Ryt zadu pirkti, jei tiks salygos.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 25, 23:23)
Gal galit man skubiai atsakyti. Balkone lovely noriu pasodinti palergonijas. Ten buna daug rytines saules, zodzoiu karstoka vasarele. Ar joms tiks? Popiet nusisuka. Ryt zadu pirkti, jei tiks salygos.

Ir as su tuo paciu klausimu tada prisiderinsiu blush2.gif Tik pas mane atvirksciai rolleyes.gif Saule nuo 12 iki vakaro ax.gif Ar nesudegs? g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,
oho kad prirašėt thumbup.gif
Nu bet aš jau nebežinau, visko noriu - ir šermukšnio , ir migdolo , ir magnolijos, ir dar rododendro doh.gif Ir kaip viską gražiai susidėliot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 25, 00:12)
...Jolaxus, o kaip suprast del tos knifofijos? Metams begant nustoja zydeti?  blink.gif

Metams bėgant ji kaip tik suželia, tik aš suabejojau dėl to, kad suželia į gana didelį krūmą - pas kaimynę mačiau. O aš dėl to suabejojau, kad pasisodinau kelis jaunučius pas kaimynę užsisėjusius daigelius, kol jie sužydės praeis ne mažiau trejeto metų, o šiaip man pats keras nežydintis įspūdžio nedaro - stovi toks vešlus kelmas, lapai kaip viendienės ir tiek. Bet čia gi skonio reikalas, gal kas augina ir džiaugiasi žiedais turės kitų daug palankesnių vertinimų smile.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 03 25, 20:19)
Parlekiau is lauko, raumenukus skauda, kai perejau per gelynus kai pavariau, jauciu dvi dienas nebepajudesiu.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ale vistiek smagu eleborai visam grazume

tikrai kokie gražuoliai tie eleborai wub.gif
aš irgi po savaitgaliop raumenukais skaudančiais biggrin.gif - kur-ne-kur veją pragrėbsčiau, nes po ilgo rudens buvo ūgtelėjusi ir jau prieš žiemą nenupjauta, tai senos žolės sugulusios vietomis buvo, reikėjo prakedent. Bet oras toks fantastiškasm darbas kaip per sviestą ėjo thumbup.gif

QUOTE(Tina* @ 2007 03 26, 00:23)

man atrodo rytinė pusė kaip tik palanki, nes rytinė saulė nėra tokia kaitri kaip pietinė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 kovo 2007 - 07:45
Knifofija..o tikrai labai labai toli? Ne Lietuvoj?

Dar pora klausimu- pries pora metu pasisodinau tradeskantija. nu laabai man patiko ir zydejo kaip isprotejus pirmais metais. Pernai, t.y antrais- jau daug maziau. Ar cia naturalu ar trasos pritruko? Jei dabar patresciau zeme organinemis trasomis ar geriau zydetu? Ar veliau reiketu periodiskai dar tresti trasomis skirtoms zydincioms gelems?

Atleiskit jei klausimai kvaili, tiesiog visos mano zinios ir knygu, o patirties dar mazai..
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2007 03 23, 12:47)
Labas visiems,
sitame portale - dvi dienos. mano drauges vis pasakoja kaip cia leidzia savo laisvalaiki. Nedrasu, bet pameginsiu pabendrauti, gal ir as busiu kuom naudinga.
Dosje:  gelininke - ligone. Desimt metu be mano zinios turguje neprazysdavo nei viena gele. Kai turgus pabodo, pradejau atakuoti botanikos sodus, privacius gelininkus. Turiu didziule kolekcija perkunropiu, siloku, ivairiu viksvu ir siaip visokiu zalesiu. Isaleidus esu kruvele pinigu, guodziu save ir teisinuosi, kad aukso nemegstu, firminiai rubu salonai ne man.
Trys metus uzsiimu sodybu aplinkos projektavimu ir zeldinimu. Aisku, nesu profesionale, nes baigusi taikomaja daile, tiesiog daugiametis hobi tapo megstamu pragyvenimo saltiniu. Visiskai negaila ir galiu pasidalinti patirtim. Arteja didysis darbu sezonas, laiko buna mazoka, bet visada malonu pabendrauti su bendraminciais.  smile.gif

ir aš jungiuosi prie jūsų. neseniai įsigijom namuką, bandysiu formuoti aplinką. būtų smagu pasikalbėti su profe 4u.gif kokiame mieste?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 25, 23:48)
Turiu salotinius, baltus ir salotinius su rudais taskeliais tuoj foto ikelsiu
user posted image

O kaip eleborai atrodo nužydėję? Ar visą sezoną lapai išlaiko dekoratyvumą? Kokia jimes vieta labiau tinka - saulės atokaita ar labiau pavėsinga, drėgna ar sausesnė?
tiesiog bandau numatyti perspektyvą ir įvertinti ar verta pas save vietos ieškoti ar tiktų prie to kas jau auga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 26, 10:26)
O kaip eleborai atrodo nužydėję? Ar visą sezoną lapai išlaiko dekoratyvumą? Kokia jimes vieta labiau tinka - saulės atokaita ar labiau pavėsinga, drėgna ar sausesnė?
tiesiog bandau numatyti perspektyvą ir įvertinti ar verta pas save vietos ieškoti ar tiktų prie to kas jau auga ax.gif

jezus koks grozis tie eleborai! viskas. kitais metais ir as pas save sodinsiu. Skaiciau kad jie nereiklus?
Atsakyti