Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(rudbekija @ 2007 03 24, 19:47)
Jei nepasodinsi ant skersvieju nereikes nieko daryti, galesi tik lankstystis pries toki grozi mirksiukas.gif

Na tada lausim muges ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 23, 20:14)
Na drisiu su jumis nesutikti  schmoll.gif Realus sklypas prie misko.Apie 10 aru,siek tiek kreivos trapecijos formos. Tai kur salia misko, auga trys pusys po jais dziaugiasi gyvenimu rododendrai  wub.gif  ir berzas netoliese  darziukas (na braskutes, morkytes...ir t.t) ir siltnamiukas. O kitas berzas didziulis, salia kelio, prie gelyno  wub.gif Jei pirma berza galiu apgliebti, tai antro tikrai dviese reiketu tai padaryti  doh.gif Seimininkai tikrai nesiskundzia  thumbup.gif  O lapu buna ir nuo obelu, visvien griebti reikia  unsure.gif Bet uztat koks grozis  thumbup.gif Siaip jiems patarinejo kirst lauk ir pusis ir berzus, bet jie paliko...
O as tai tikrai neturiu kur rasti vietele berzui  verysad.gif Bet turbut, todel ir yra svajone

pas musu kaimynus berzas netoli nuodarzo, tai tikrai nieko gero, niekas neauga schmoll.gif
mes pasisodinom visai kitoje sodo puseje, nei veja, darzas ar gelynai, tiesa alpinariuma irenginesim netoli, apie 7 metrai, bet nemanau, kad labai pakenks, nes visvien iskelsim zemes aukstyn, o prudelio PVC pleveles, tikiuosi, nesuplesys. svarbiausia prigytu unsure.gif
man taip jis patiko, bet pasodinom rudeni ir po poros sav pirmieji salciai ankstyvieji uzejo doh.gif lakstau kiekviena diena apie ji, bet ka cia dabar suprasi doh.gif reiks laukt vasaros antros puses blink.gif
Papildyta:
teisingai ax.gif
siandien veja nugrebiau ir puse gelynu nuravejau ax.gif
norejau paklausti kaip jus isravir savaminio tipo zolynus g.gif
kaimynka nesitvarko savo sodo, tai pas mus amzinai kiaulpieniu pridygsta doh.gif
ten, kur nera samaniniu, gerai ravejosi, o samanines pagailejau irdraskyt verysad.gif sakiau gal pasiimt teptuka ir su roundapu atsargiai nutept tik kiaulpienes g.gif cia, aisku, is zvaigdziu karu serijos, ko gero, skamba blink.gif
Atsakyti
Nu ir prirasete, skaiciau visa vakara. O gelynu grozis wub.gif Maniske magnolija perziemojo puikiai ir jau matosi leidziami lapeliai, taip pat salix caprea kaciukais apsipyles. Laukiu kad atsiltu ir galeciau pradet gelynus po truputi prie tavrkos vest. Oi bus darbelio doh.gif

Jolaxus, o kaip suprast del tos knifofijos? Metams begant nustoja zydeti? blink.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
nezinojau kur kitur rasyt, tai rasau pas jus, gal ka patarsit. Gyvenam mes va bute pirmam aukste ir po musu balkonu labai negrazus plikas plotas. Butu labai smagu, kad kas nors ji pagyvintu. O jis plikas todel, kad ten auga 2didziules egles ir tai puse, kurioj tik ryte buna truputi saules. Taigi gal yra kokiu nors augalu tinkanciu tokiai vietai?
Atsakyti
Oras - pasaka wub.gif Marsh visos i kiema thumbup.gif
...as vel su savo kobejom doh.gif Patarkit, cia jau galima ignybti jom kur nors lotuliukas.gif
cia mano plantacija tik kas tilpo i kadra rolleyes.gif
user posted image

O cia parodau viena is arciau, bet daug jau tokiam stovy ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2007 03 25, 09:45)
sveikos 4u.gif 
nezinojau kur kitur rasyt, tai rasau pas jus, gal ka patarsit. Gyvenam mes va bute pirmam aukste ir po musu balkonu labai negrazus plikas plotas. Butu labai smagu, kad kas nors ji pagyvintu.  O jis plikas todel, kad ten auga 2didziules egles ir tai puse, kurioj tik ryte buna truputi saules. Taigi gal yra kokiu nors augalu tinkanciu tokiai vietai?

Tiktu melsve (lot. Hosta - vidutine), zieme (lot. Vinca - zema, auga kilimu), papartis, gaure (lt. Ligularia - auksta), Telekija (lt. Asteraceae - apie 1.5 aukscio), Brunera (lot Brunera - vidutine), Pachisandra (lot. Pashysandra- galima sakyti zema, auga kilimu), Vaisgina (lot. Ajuga -bordinio atspalvio, auga zemu kilimu) Taskuotoji silinge (Lysimachia - apie 0.5 m), siauzianti silinge - geltonas kilimelis- yra ir daugiau pavesiniu geliu, prisiminsiu - parasysiu. Pavesyje su zydinciom liudnai - silinge vienmete (zydi mazais geltonais ziedeliais), Kaip visos atrodo , gali eiti per google - vaizdai - parasyk lotyniska pavadinima - tiktai ismes neviena puslapi su to augalo vaizdu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 25, 11:09)
Oras - pasaka  wub.gif Marsh visos i kiema  thumbup.gif
...as vel su savo kobejom  doh.gif Patarkit, cia jau galima ignybti jom kur nors  lotuliukas.gif

As jau tokio dydzio nesu i lauka smile.gif , dabar tik sesiu verysad.gif . Kol reiks nesti i lauka - bus iki lubu smile.gif , jos gana sparciai auga. Negaliu nieko pasakyti - sodinu prie retos tinklines sieneles ir palieku gamtos valioj, pradzioje padedu jai uzsivynioti, paskui pati visur apsiveja. Karta i savaite patresiu - auga kaip pasiutus. smile.gif
Papildyta:
Oras - pasaka thumbup.gif - kastuva ant peties - pirmyn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 03 21, 16:49)
Jaunosios ir šviežiosios gėlininkės, paklausykit mano, pagyvenusios moteriškės, patarimo (nesomones žinoma rašau, kas čia kitų klausys, kol ant savo kailio neišbandys). Neprisiveiskit gėlynų begales (jeigu galite atsilaikyti, aš, o Dieve, negaliu doh.gif - tai ir vargstu) arba bent jau gerai paruoškite gėlynams dirvą.
Nusipirkom namą, taip visko reikėjo (ir dar reikia blink.gif  blink.gif ) kišau kur tik sugalvojau.  Dabar einu ir einu ratais, o marga, marga. Sako, kad gražu, bet kartais pagalvoju mažinti. Lenda pienė būtinai per daugiamečių kupstelio vidurį, šaknys  ir vienų ir kitų stiprios doh.gif  O alpinariumą (tokį apleistą) sutvarkiau, naujų žemių (kol drėgnos labai gražios doh.gif ) užvežėm, pavasarį apsodinau, o kaip pradėjo lįsti tokie vijokliai (nežinau, kaip vadinasi), ką tik nedarau, net su pipete Ruandapą lašinau, nė velnio nepasiduoda.  jaučiu reiks iškelti augalus, nupurkšti visą, bet pavasarį taip viskas greitai viskas vyksta, po darbo laiko nedaug, savaitgaliai būna ne kasdien, taip kad pažiūri - jau pienė žydi...

O dieve. skaitau ir, atrodo, kad mano gyvenimą aprašė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Strigo mano internetas, tai dabar atsilikau nuo jūsų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2007 03 25, 10:37)

As jau tokio dydzio nesu i lauka smile.gif , dabar tik sesiu  verysad.gif . Kol reiks nesti i lauka - bus iki lubu smile.gif , jos gana sparciai auga. Negaliu nieko pasakyti - sodinu prie retos tinklines sieneles ir palieku gamtos valioj, pradzioje padedu jai uzsivynioti, paskui pati visur apsiveja.  Karta i savaite patresiu - auga kaip pasiutus. smile.gif

Tai ka man dabar daryti verysad.gif Juk i lauka ne nesi gi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 22, 20:45)
Ir dar  ax.gif  buvau sian seniuose, paklausiau Kemiros Kombi. Tai atnese, maisiuka su baltais miltukais (jus lygtais sakete, kad jie ruzavi  g.gif ) ir ant ipakavimo nei vieno zodelio neradau panasu i Kemira Kombi  mastau.gif
Tai ir nepirkau...nors mane itikinejo, kad cia ji  ax.gif Kieno ji gamybos ???

Greičiausiai ten buvo Kemira Horti. Tai ne tos trąšos, o firma ta pati. Kemira Kombi tikrai ružavi milteliai. Tos trąšos labai tinka žydinčiom gėlėm.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 25, 11:52)
Greičiausiai ten buvo Kemira Horti. Tai ne tos trąšos, o firma ta pati. Kemira Kombi tikrai ružavi milteliai. Tos trąšos labai tinka žydinčiom gėlėm.

4u.gif niu tada tikrai pirksiu tik ruzavus miltelius cool.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Gal ką patarsite kaip tulpes iš pievos išnaikinti.Pernai rudenį kai sėjau veją atrodo taip stengiausi jas visas iškasti,o liko ir dar kiek blink.gif kai pamačiau tai taip siutas suėmė,o dabar juk neknisi pievos kad tuos gumbus pasiekti doh.gif Sakau gal koks roundapas pagelbėtų ar jei lapus dabar nuskabysiu tai jos nors daugiau nesidaugins po žeme g.gif nes dar žiūriu ir narcizai lenda,na žodžiu viskas ten kur mažiausiai reikia verysad.gif
Atsakyti
o man grazu pievute su tulpemis ir narcizais ax.gif kiek jie ten pavasari tezydi...po to nusienauji lotuliukas.gif ir turi grazia pievute visa vasara mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti