Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(une @ 2007 03 23, 20:02)
sveikos  4u.gif
skaitau jus seniai, bet prisijungti nesiryztu  blush2.gif nesu tokia pasikausciusi kaip jus  ax.gif  domiuosi augalija jau seniai, bet  tik teoriskai, augint neturejau

labas, une, ir as cia pirma diena.
Prie didelio noro daug ka galima suzinoti. Internetas - platus vande 4u.gif nys. Sekmes
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2007 03 23, 16:49)
Bet tai geriau negu berzas. Nesakau, kad berzas negrazus, bet sklype jam ne vieta, nebent gyvenate kaime ir turite maziausiai 30 a. zemes. Berzo saknys tolygios jo lajai - jei medis 10 metru, vadinasi tokiu spinduliu issidesciusios jo saknys. Rezultatas - berzo kaiminysteje, ar jo spindulyje blogai viskas auga (nekalbu apie darza - beviltiska), jis pasisavina visa dregme, trasas ir sparciai auga. Berzas grazu, o dar graziau ju gojelis, bet vietos jiems reikia daug, nekalbu apie lapu gausa.  g.gif

Na drisiu su jumis nesutikti schmoll.gif Realus sklypas prie misko.Apie 10 aru,siek tiek kreivos trapecijos formos. Tai kur salia misko, auga trys pusys po jais dziaugiasi gyvenimu rododendrai wub.gif ir berzas netoliese darziukas (na braskutes, morkytes...ir t.t) ir siltnamiukas. O kitas berzas didziulis, salia kelio, prie gelyno wub.gif Jei pirma berza galiu apgliebti, tai antro tikrai dviese reiketu tai padaryti doh.gif Seimininkai tikrai nesiskundzia thumbup.gif O lapu buna ir nuo obelu, visvien griebti reikia unsure.gif Bet uztat koks grozis thumbup.gif Siaip jiems patarinejo kirst lauk ir pusis ir berzus, bet jie paliko...
O as tai tikrai neturiu kur rasti vietele berzui verysad.gif Bet turbut, todel ir yra svajone
O sausainius butinai iskepsiu thumbup.gif aciu uz receptuka, stengiuosi kuo reciau pirkti parduotuvese, tik extra atveju. Nes siaip jie man vienodo skonio schmoll.gif Stengiuosi kepti viska pati ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 23 kovo 2007 - 19:18
Merginos kazkaip mano blinde (tas medelis kur buvo foto svyrantis) labai liudnas.Mano sunus pakirpo galus ir dabar dziusta. O gal ne nuo to? Pasodinau i prasta zeme molinga , neuznesiau geros zemes. Na neturiu minciu.
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 23, 20:14)
Na drisiu su jumis nesutikti  schmoll.gif Realus sklypas prie misko.Apie 10 aru,siek tiek kreivos trapecijos formos. Tai kur salia misko, auga trys pusys po jais dziaugiasi gyvenimu rododendrai  wub.gif  ir berzas netoliese  darziukas (na braskutes, morkytes...ir t.t) ir siltnamiukas. O kitas berzas didziulis, salia kelio, prie gelyno  wub.gif Jei pirma berza galiu apgliebti, tai antro tikrai dviese reiketu tai padaryti  doh.gif Seimininkai tikrai nesiskundzia  thumbup.gif  O lapu buna ir nuo obelu, visvien griebti reikia  unsure.gif Bet uztat koks grozis  thumbup.gif Siaip jiems patarinejo kirst lauk ir pusis ir berzus, bet jie paliko...
O as tai tikrai neturiu kur rasti vietele berzui  verysad.gif Bet turbut, todel ir yra svajone
O sausainius butinai iskepsiu  thumbup.gif  aciu uz receptuka, stengiuosi kuo reciau pirkti parduotuvese, tik extra atveju. Nes siaip jie man vienodo skonio  schmoll.gif  Stengiuosi kepti viska pati  ax.gif

drinks_cheers.gif pritariu mano teviskej 10 aru sklype auga trys dideli berzai, neatsigroziu jais. O lapu nu nepasakyciau kad ju daug. ax.gif
Atsakyti
[quote=Knifofija,2007 03 23, 20:05]
[quote=rudbekija,2007 03 23, 18:07]
Jei turite lesu - geriau projekta patiketi profesionalams - taip isvengsite galimu klaidu, o jas istaisyti irgi kainuoja.

[/quote]
Sutinku, Kaip siais laikai atsirado labai daug ale dizaineriu, taip ir zeldintoju. Tarp zeldintoju sutikau kirpeja, vaiku darzelio aukletoja. Nesakau, kad jos negali to darbo daryti, bet abejociau ju kompetencija. Nesakau, kad as labai ''kruta'' zeldintoja. Tikiu ir zinau, kad yra labai profesionaliai dirbanciu. Stengiuosi tobuleti, daug skaitau, bendrauju su landsaftininkais is Rusijos (labai nuosirdus ir negaili patarimu), seku landsafto madas ir tendensijas. Ziema skiriu tam daug laiko. Kaip pries tai minejau, esu baigusi taikomaja daile, kas yra spalva, forma ir kompozicija, mokiausi penkis metus, visa kita zinios ir asmenine patirtis. Teko bendrauti su studentu, kuri isleidzia SU, siemet baigia pirmieji lansafto dizaineriai. Taigi, jis isivaizduoja, kad darys kompiuterines versijas ir is to gyvens. Praktika minimali botanikos sode ir kruva teorijos. Tiesa ir as siemet baigiau lansafto projektavimo kursus Kaune. Iki siol piesdavau, dabar darau vizualizacija kompiuteriu. o kartais uztenka ir schemos ant plano, nes projektas daug kainuoja, bet jau ne 6000, 00 Lt. Gyvenu Siauliu raj.. keturis sezonus dirbu pagrinde Siauliu apskrity. tikiu, kad ir is jusu esu kanors pirkus. smile.gif
Gavosi ne atsakymas, o kazkoks pasiteisinimas. Nesakau, kad as kuom tai geresne, tiesiog visi is nepatirties darome klaidu ypac pirmus metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 03 23, 20:26)
Merginos kazkaip mano blinde (tas medelis kur buvo foto svyrantis) labai liudnas.Mano sunus pakirpo galus ir dabar dziusta. O gal ne nuo to? Pasodinau i prasta zeme molinga , neuznesiau geros zemes. Na neturiu minciu.

Tikriausiai serga, genejimas cia nieko detas. Kuo greiciau purksk bordo skiediniu. Ir kartok kas 10 dienu. Turetu atsigauti, o jei dar dzius, nugenek iki sveikos vietos. Nugenetas sakeles sudegink.
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2007 03 23, 10:19)
Tai va,ir aš klaust norėjau,kaip reiks Knifofijos vyrą atpažint g.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Ir man tas geltonas labai gražus bigsmile.gif O gal galima iš anksto užsirezervuot migdolą ir tą puslenį? ax.gif Tada ir į mugę eit nebereikėtų,nes jaučiu kad likusius pirkinius teks atidėt kitiems metams... Bijau kad pasiklysiu  tarp tokios gausybės augalų unsure.gif O jei atsidursiu mugėj,tai jau žinau kiek augalų prireiks man..... doh.gif Jei labai nepatrukdyčiau,galėčiau ir iš namų pasiimt  ax.gif
O gal turit kažką panašaus į tą svyrantį medelį,kur nuotrauka buvo įdėta?

Nu mano vyrelis tures daug migdolu prisikroves lotuliukas.gif pamatysi is tolo 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nuotraukoje svyrantis medelis tai sermuksnis, jais as neprekiauju.
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 21, 13:14)
Išdykėle gal pas jumis ju yra  blush2.gif
Patarkit man kaip su kanom elgtis  unsure.gif  Tuoj as jas numarinsiu. Ikisau i zeme jau bundancius gumbus, laukau namuose, palaistau, bet niekas nesikala  verysad.gif Ar daug uzberti zemem reik, ar nelabai  g.gif Pirkau visad, jau tada kai galima i zeme lauke sodint, o per ziema neishsilaikydavo.... tai ir nezinau kaip su tokiais kudykiais elgtis  doh.gif

Turiu kelių rūšių ir man jas reikės iškelti iš tos vietos. Dar ankstoka, o vėliau prašom. 4u.gif Sodinkit tiesiai į lauką. garantuotai augs.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 23, 20:27)
drinks_cheers.gif  pritariu mano teviskej 10 aru sklype auga trys dideli berzai, neatsigroziu jais. O lapu nu nepasakyciau kad ju daug.  ax.gif

Ach tie nelemti berzai. smile.gif Gerai papasakosiu savo istorija: pries 10 metu gyvenome pas mociute salkose. Uz kokiu 7 metru nuo namo augo du berzai. Sklypas 14 a.Dziaugdavausi ju skleidziamu lapeliu zaluma, atidarydavau langa, kad prieitu ju kvapo. Kai zirgineliai birdavo , ju budavo pilni musu namai. Po langais (netoli berzu) bandziau 'prasirakti' darzeli - viskas skurdziai augo. Rudeni lapu nuo dvieju berzu apie 15 karuciu (berzai senai praauge dvieju aukstu nama). Saknys iskilnojo ivaziuojamaja dali. Senelis sodino pries trisdesimt penkis metus tuo tikslu, kad isnesant karsta butu grazu (makabriskai kalbu, bet tai tiesa amzinatilsi jam).Labai grazu paziureti - sutinku, bet berzui vieta erdveje, palaukeje. Dar ne viskas - gale sklypo uzauges didziulis azuolas - sodintas mano vyro gimimo garbei jam 43 metai. Kaimynams puse sklypo tamsa, mums lapai, giliukai. Butu nieko, lapai nugriebiami, bet va beda - jie rudeni numeta maza dali lapu. pavasari ilgai guli susale, negali atplest nuo zemes ir ilgai puva. Dabar jau ir nenupjautum, nes uzvirstu ant kaimynu ar mociutes ukinio.
Ka as cia pamokslauju - aisku kad galima sodinti ir berzus ir azuolus, jie prades trukdyti tik po 30 metu - o tai taip toli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 23, 19:46)
Turiu kelių rūšių ir man jas reikės iškelti iš tos vietos. Dar ankstoka, o vėliau prašom.  4u.gif    Sodinkit tiesiai į lauką. garantuotai augs.

Na tada iki susitikimo mirksiukas.gif Dar kazko tai norejau is jusu mastau.gif
aaaa to augaliuko nuo kaciu ir....nelauktu sveciu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 23, 20:45)
Nu mano vyrelis tures daug migdolu prisikroves  lotuliukas.gif pamatysi is tolo 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Nuotraukoje svyrantis medelis tai sermuksnis, jais as neprekiauju.

Knifofija, gal pavyks ir man pasiekti Klaipedos muge, ieskau magnolijos medelio (ne krumo) Tevukai gyvena Klaipedoje, as taip pat Klaipediete tik jau 22 metus nebegyvenu (iki siol apgailestauju). Daznokai vaziuoju i ta puse. Pries dvi diena buvau uzvaziavus i Dauparu medelyna, ten dar liudnas vaizdas. Zinau toje puseje gelininkus is Kretingos, berots, Zalgirio gatveje, juos sutinku mugese. Jei gyveni toj pusej, gal galima butu uzsukt ir ka nors isigyti. Man iki siol negana. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2007 03 23, 21:27)
Knifofija, gal pavyks ir man pasiekti Klaipedos muge, ieskau magnolijos medelio (ne krumo) Tevukai gyvena Klaipedoje, as taip pat Klaipediete tik jau 22 metus nebegyvenu (iki siol apgailestauju). Daznokai vaziuoju i ta puse. Pries dvi diena buvau uzvaziavus i Dauparu medelyna, ten dar liudnas vaizdas. Zinau toje puseje gelininkus is Kretingos, berots, Zalgirio gatveje, juos sutinku mugese. Jei gyveni toj pusej, gal galima butu uzsukt ir ka nors isigyti. Man iki siol negana. smile.gif  smile.gif  smile.gif

kretingiskius gerai pazystu Tai Danute ir Arvydas. As gyvenu Kursenuose, taigi tame paciame Siauliu rajone. Manau kad bent is matymo esame pazystamos, nes tokie fanatikai bendroje erdveje greit randa vienas kita lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Klaipedoje stovesiu prie paradiniu laiptu dwsineje puseje. Iki pasimatymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 23, 23:42)
kretingiskius gerai pazystu Tai Danute ir Arvydas. As gyvenu Kursenuose, taigi tame paciame Siauliu rajone. Manau kad bent is matymo esame pazystamos, nes

Dar pasakyk, kad Siauliu turguje kartais prekiauji prie stikliniu vitrinu ir pasakysiu, kad tave pazistu biggrin.gif
Atsakyti