Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Reklamiste @ 2007 03 21, 17:01)
Turiu šito gėrio - dauginasi sparčiai bjaurybės biggrin.gif Kiekvienais metais kam nors padovanoju, bet nemažėja.... ir šiais metais galiu iškast dovanų. Tik dar neišlindo po žiemos mirksiukas.gif

Reklamiste, ir man pernai iškasei mirksiukas.gif Aš irgi tuoj prdaėsiu dalint, nes jos auga tikrai sparčiai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2007 03 21, 17:12)
Labai gražus bigsmile.gif  Norėčiau tokio. Kur gaut?? g.gif
...

būna prie prekybos centrų augalų pardavimo aikštelėse, vieną panašų turiu nusipirkusi
Atsakyti
Jaunosios ir šviežiosios gėlininkės, paklausykit mano, pagyvenusios moteriškės, patarimo (nesomones žinoma rašau, kas čia kitų klausys, kol ant savo kailio neišbandys). Neprisiveiskit gėlynų begales (jeigu galite atsilaikyti, aš, o Dieve, negaliu doh.gif - tai ir vargstu) arba bent jau gerai paruoškite gėlynams dirvą.
Nusipirkom namą, taip visko reikėjo (ir dar reikia blink.gif blink.gif ) kišau kur tik sugalvojau. Dabar einu ir einu ratais, o marga, marga. Sako, kad gražu, bet kartais pagalvoju mažinti. Lenda pienė būtinai per daugiamečių kupstelio vidurį, šaknys ir vienų ir kitų stiprios doh.gif O alpinariumą (tokį apleistą) sutvarkiau, naujų žemių (kol drėgnos labai gražios doh.gif ) užvežėm, pavasarį apsodinau, o kaip pradėjo lįsti tokie vijokliai (nežinau, kaip vadinasi), ką tik nedarau, net su pipete Ruandapą lašinau, nė velnio nepasiduoda. jaučiu reiks iškelti augalus, nupurkšti visą, bet pavasarį taip viskas greitai viskas vyksta, po darbo laiko nedaug, savaitgaliai būna ne kasdien, taip kad pažiūri - jau pienė žydi...
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 03 21, 16:49)
.... bet pavasarį taip viskas greitai viskas vyksta, po darbo laiko nedaug, savaitgaliai būna ne kasdien, taip kad pažiūri - jau pienė žydi...

Cia tikra tiesa unsure.gif Su vezimu daug keliuku pravazinejau tarp nuosavu namu, matau kaip atsiranda alpinariumai, ir kaip jie nuostabiai atrodo, butent tos "slapios zemes" akimirkomis. Net pacios sazine grauzia, kad vis rankos nedaeina sau tokio grozio pasidaryti. Bet kai po kokio menesiuko eini vel pro ta pati, ziuri ir jau nebetas grozis verysad.gif matyt va nera laiko seiminkam kas dien prie jo klupineti ir pasekmes liudnos. Bet uztat aki dziugina jau keleriu metu gelynai wub.gif Graziai suage, zydi..tai vienas tai kitas augaliukas. Net pikzolei nera kur prasibrauti. Va noreciau kazka tokio, neikyraus,skoningo, kuklucio ir dziuginancio aki bigsmile.gif Bandysim zengt prie noro ishsipyldimo jau siemet ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 21, 15:48)
dėl kanų aš neseniai irgi klausinėjausi, nes pirmi metai iš kaimynės gavusi saugau rūsy gumbus. Žodžiu sistema tokia, kad jas reikia į pakankamai didelius vazonus (na, priklausomai nuo gumbelio kokį turi) išsodinti, pasodinti normaliam gylyje užspaudžiant žemėm, o ne tik skystai užberti, ir palaikant vidutinę drėgmę laikyti kambaryje šviesiai kol pradės dygti, o į lauką išsodinti kai praeis šalnos, nes bijo jų.... Galima ir tiesiai į gruntą po šalnų sodinti, bet tada kol sudygs vėluos žydėjimas.
Va tiek galiu pasakyti ne kaip praktikė, o kaip gavusi teorinių žinių ir ketinanti jas praktikoj panaudoti smile.gif

Nu siaip tai tada lyg ir pas mane taip padaryta mastau.gif Gal tik mazai laistau rolleyes.gif
Atsakyti
Na su kanom, tai ner paprasciau, prizelia tiek (jei normaliai patresiu), kad kiekvienais metais suku galva, kur jas det? Laikyt iskasus reikia taip, kad visiskai nesudziutu (jei labai silta) ir nesuputu (jei labai dregna) iki +10 temperaturoje. As jau dabar istraukiau jas i sviesu silta sandeliuka, bet tebestovi gumbai sumesti kibiruos, nes nzn. kur jas reiks visas sukisti g.gif . Jas paprasciausiai galima susodint i vazonus, i medines dezes, i vidu iklojus polietileno, o kad maziau zemes reiketu, lengviau ir patogiau kilnoti is vienos vietos i kita butu, tai susodindavau i perpus nupjautus 2l plastiko butelius nuo miner., sulciu, vaisv. ir sudedavau i deze. Kai jau lauke silta, tai isnesu per diena i lauka, o naktim - i vidu, nes salnu tai jos bijo, bet vel naujus lapus isleidzia, tik tiek, kad kuri laika nebebuna tokios grazios. Jos gi tik pora men. patalpoj auginamos, tai daug zemiu tikrai nebutina. Jei sodint tiesiai i dirva, tai labai velai suzydetu. Pasodinus, gumbu pumpuru virsuneliu nereikia zemem uzpilti, bet jei tu virsuneliu dar nematyt, tai kiskit i zeme, sudygs be problemu, gal tik ilgiau uztruks. Siemet as sudesiu gumbus tiesiog i dezes, truputi apipilsiu zemem, laikysiu siltai ir sviesiai, palaistysiu ir gana.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 21 kovo 2007 - 17:20
Sveikos mielosios,
Kaip pažįstama man ta padėtis su aplinariumu. Priežiūros begalinės reikalauja, o dar fasadinėj namo pusėj. Pernai nusoprendžiau naikint, betgi taip legnvai nepasiduoda, tai pradėjau dalim aš jį naikint. Čiobrelis per visą alpinariumą nukeliavo, nuo vienos pusės į kitą, su kitais kiliminiais augalais taip susipynė, kad jau nebeatskiriu, o dar piktžolės iš po jo lenda. Ta senoji čiobrelio pusė visa išplikus, o ir peržydėjęs nekaip atrodo.
Skaičiau, kad ir su aubretėm tas pats. Iš pradžių gražios, paskui nuplinka, o iš sėjinukų (tų kur pačios pasisėja) atseit praranda savo spalvines savybes.
Taigi po penkerių šeimininkavimo savo sklype metų, nusprendžiau atsisakyti kiliminių augalų (arba labai jų sumažinti), gėlių kiek įmanoma nemaišyti, o sodinti atskirais kupstais (taip jos nesusimaišo), o tai ką sėji ar sodini susirinkt ko daugiau info.
O dar mąstau, kad šios srities specai, gal gėlynus juodoje plėvelėjė formuoja, o ją paskui uždengia mulčiu. Senukuose mačiau labai gražią raudoną medžių žievę (tam mulčiavimui), prie naujų namų ją daug kur galima pamatyti. Sakau gal reik bandyti kažką panaušuas, braškes ir žemuoges pernai uždengiau juoda plėvele - atsidžiaugt negaliu.
Įkyrėjau turbūt. Sorry...
Atsakyti
blush2.gif As vel griztu prie jau aptartos temos rolleyes.gif Bet radau sia nuotrauka ir norejau su jumis pasitarti ax.gif Ten kaip as suprantu sudetos plytos paprastos, medzio dar lygtais yra, ane? g.gif O ka i tarpus butu galima isodinti? zole? Pati neaugs nuo vaiksciojimo, ar reikes su zirklem klupineti mastau.gif O gal samanas galima? Bet jos ant saules neaugs gal.....
user posted image
Papildyta:
QUOTE(vilytte @ 2007 03 21, 18:03)
O dar mąstau, kad šios srities specai, gal gėlynus juodoje plėvelėjė formuoja, o ją paskui uždengia mulčiu. Senukuose mačiau labai gražią raudoną medžių žievę (tam mulčiavimui), prie naujų namų ją daug kur galima pamatyti. Sakau gal reik bandyti kažką panaušuas, braškes ir žemuoges pernai uždengiau juoda plėvele - atsidžiaugt negaliu.
Įkyrėjau turbūt. Sorry...

mulcias yra tikrai labai gera iseitis thumbup.gif Zinau ka sakau - patikekit mirksiukas.gif Pati dar neturiu, bet cia tik laiko klausimas ok.gif Bet kaip ir visur, jei tik sutaupysit ir uzdengsit plonesni sluksni, tai jau pinigai vejais ishmesti unsure.gif
Atsakyti
Mulcas - ir mano svajone, bet kai namuose ir studentas(ne namuose - Vilniuj lotuliukas.gif ) , ir abiturientas (ir tas i Vilniu nori lotuliukas.gif ), su pinigeliais doh.gif
O padangu bent 3 masiniukam reikia doh.gif Va, pasiguodziau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 21, 10:44)
Štai čia rasi apie tokį aliejų ir apie vaistažoles neblogos info yra
aubretes galėsi pasėti tiesiai į dirvą, sudygs, bet žydės tik kitą pavasarį, taigi
Putoklį pernai pasėjau, šiemet pirmą kartą turėtų žydėti, bet subujojo tai gana stipriai.
Godeciją turėjau pernai, sėjau tiesiai į gruntą, bet aišku galima ir į dėžutes daiginti

labukas,

Jolaxus, ačiū labai už išsamę info notworthy.gif

o tu putoklį į pakabinamą sėjai indą? aš norėčiau, kad svirtų žemyn, tai reikia kažkaip palei kraštuką aplik sėklytes pasėti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 03 21, 18:21)
Mulcas - ir mano svajone

Tai kiek tas mulcas kainuoja g.gif g.gif g.gif ? Pas vokiecius - 60l maisas / 1,3 euro.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 03 21, 18:40)
Tai kiek tas mulcas kainuoja g.gif  g.gif  g.gif ? Pas vokiecius - 60l maisas / 1,3 euro.

Nu tikrai ne tiek lotuliukas.gif
Noriu i vokiecius 4u.gif Rododendrai po 4,99 euro, mulcias po 1,3 euro doh.gif Kazkoks sodininku rojus wub.gif
Atsakyti
user posted image Cia mano gelynelis vasaros pradzioje, jis suformuotas tik is daugiameciu geliu. Bet kilimines geles man labai patinka. Tik jas kiekviena karta ravint reikia pakarpyti arba jei labai suzelia nuraunu ir atsodinu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 21 kovo 2007 - 19:54
Knifofija wub.gif truksta zodziu wub.gif wub.gif wub.gif labai labai grazu....
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti