mielos nasturtu augintojos, pasakykit ar nenugrauzia nasturtu kirminai
as prisimenu nedidele buvau, sode buvo paseta nasturtu, tai vidury vasaras taip kirmeliu priviso, sugrauze lapus
man nasturtos tokios grazios, bet del kirmeliu vis bijau set, o chemija purkst nelabai noriu, nes braskes salia butu
As cia gal biski ne i tema bet stovedama senukuose prie kasu pasiemiau zurnaliuka kazkoki apie soda, laika prastumt eiles belaukiant Tai kai jau reikejo moketi, atsiverciau straipsni apie .... net nezinau kaip tai vadinasi , na vien zodziu, buteliukuose sudetos gelytes,vaistazoles...pamaciau, tik kazkoks aramatizuotas actas
Gal kas uzsiema tokiais dalykais? Labai jau man patiko Virtuve papuost ir siaip ...jei dar nauda nesa tai ishvis liuks
Gal kas uzsiema tokiais dalykais? Labai jau man patiko Virtuve papuost ir siaip ...jei dar nauda nesa tai ishvis liuks
Man tai melsves zydejimas realybej nera toks grazus kaip toj foto Ir daznai taip buna su augalais, nuotraukos truputi pagrazina. Bijau, kad su knifofija taip pat nebutu, nes svaigau svaigau, o kai uzaugs pamatysiu, akd ne to tikejausi Ar jums taip nebuna?
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 20, 15:28)
jei skaityti tavo žinutę paraidžiui, tai panašu, kad nori pavasarinio žydėjimo gėlių, nes vienmetės žydi vėliau ir jų daigeliai išsodinami praėjus šalnų pavojui, taigi tuoj po krokų žydėjimo vienmetėms dar ankstoka.... Iš mano auginamų ir pavasarį žydinčių man labai patinka aubretės, plius jos žaliuoja visą žiemą, taigi tik sniegui nutirpus jau žalias kilimėlis yra, o ne juoda žemė, nereikia laukti kol atželia. O sužydi apie gegužės mėnesį. priklausomai nuo oro aišku jei šiltas pavasaris gali ir anksčiau.
Labutis visoms
Jolaxus, aubretės
labai noriu nuo ko pradėti? Reikia sėklų ar daigelių ieškoti?
Nusipirkau daugiametį putoklį ir godecijos sėklų. gal kuri jau turite? čia pasiskaičiau, kad nuo šiandien sėti reiktų, kad žydėtų gražiai, bet laikas vėlesnis ant pakelio nurodytas. ką daryti?
Papildyta:
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 20, 19:58)
As cia gal biski ne i tema bet stovedama senukuose prie kasu pasiemiau zurnaliuka kazkoki apie soda, laika prastumt eiles belaukiant Tai kai jau reikejo moketi, atsiverciau straipsni apie .... net nezinau kaip tai vadinasi , na vien zodziu, buteliukuose sudetos gelytes,vaistazoles...pamaciau, tik kazkoks aramatizuotas actas
manau, kad į temą
pasiaugini prieskoninių augaliukų, po to juos užkonservuoji aliejaus ar acto dekoratyviniame butelyje ir gražu, ir puošmena
kažkada banžiau su cinamono lazdele, citrinos žieve ir dar kažkuo, nepamenu.
vėliau mama panaudojo konditeriniams gaminiams
QUOTE(draugaite @ 2007 03 20, 14:00)
as prisimenu nedidele buvau, sode buvo paseta nasturtu, tai vidury vasaras taip kirmeliu priviso, sugrauze lapus
man nasturtos tokios grazios, bet del kirmeliu vis bijau set, o chemija purkst nelabai noriu, nes braskes salia butu
Teisybė - jas tikrai mėgsta kirminai.
Papildyta:
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 20, 17:58)
Kažkurių metų "Sodo spalvose" buvo, bet dabar neturiu laiko ieškoti
QUOTE(Jolė @ 2007 03 20, 20:29)
Jo aubretes - jega man irgi jos labai labai patinka.Graziai zydi, pacios pasiseja. Ir nuzydejusios irgi tvarkingai atrodo. Tik man pirmais metais nezydejo Net nusivyliau , maniau vel - apgaule Bet antrais metais buvo pasaka
aha, jei nesunku apie kirminus tuos placiau papasakokit?
Kas do per kirminai
Bijau, kad su knifofija taip pat nebutu, nes svaigau svaigau, o kai uzaugs pamatysiu, akd ne to tikejausi Ar jums taip nebuna?
Buna, buna ypac pirmais metais Turiu irisus Pirkau daug gumbu - tokios melynos-violetines spalvos. Pirmais metais ir suzydejo kaip priklauso.Antrais metais atsirado baltas ziedas Treciais metais ir rudi pasirode Laukiu sios vasaros, gal jau keturiu spalvu irisu turesiu
pasiaugini prieskoninių augaliukų, po to juos užkonservuoji aliejaus ar acto dekoratyviniame butelyje ir gražu, ir puošmena
Tai paprasto acto arba aliejaus ir viskas
Kažkurių metų "Sodo spalvose" buvo, bet dabar neturiu laiko ieškoti
Bandysiu pati surasti Tik nzn kaip tai vadinas, galeciau per google susirasti, tik nzn koki paieskos zodi ivest
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 20, 18:58)
...na vien zodziu, buteliukuose sudetos gelytes,vaistazoles...pamaciau, tik kazkoks aramatizuotas actas
Štai čia rasi apie tokį aliejų ir apie vaistažoles neblogos info yra
QUOTE(Tina* @ 2007 03 20, 20:38)
Man tai melsves zydejimas realybej nera toks grazus kaip toj foto Ir daznai taip buna su augalais, nuotraukos truputi pagrazina....
Ar jums taip nebuna?
Ar jums taip nebuna?
tikra būna aš melsvės žiedus netgi nukarpau kartais, kad žydėjimui jėgų neeikvotų Knifofiją irgi pasisodinau jaunutę tik pernai, bet dabar svarstau kol nesuaugo reikės ieškot jai atokesnės vietos, nes pasidairiau į įvairias nuotraukas ir susidariu nuomonę, kad ilgesnį laiko tarpą ji būna tiesiog didelis lapų krūmas ir tiek
QUOTE(Jolė @ 2007 03 20, 21:29)
Jolaxus, aubretės
Nusipirkau daugiametį putoklį ir godecijos sėklų. gal kuri jau turite? čia pasiskaičiau, kad nuo šiandien sėti reiktų, kad žydėtų gražiai, bet laikas vėlesnis ant pakelio nurodytas. ką daryti?
aubretes galėsi pasėti tiesiai į dirvą, sudygs, bet žydės tik kitą pavasarį, taigi pirmus metu teks prakentėti. Teko skaityti, kad jų geriau nepersodinti, atseit nelabai mėgsta ir nelabai gerai prigyja, bet šiek tiek jaunų esu persodinusi ir viskas ok.
Putoklį pernai pasėjau, šiemet pirmą kartą turėtų žydėti, bet subujojo tai gana stipriai.
Godeciją turėjau pernai, sėjau tiesiai į gruntą, bet aišku galima ir į dėžutes daiginti jei vietos turi. Gražiai žydi, žiedukai reaguoja į saulę, kai apsiniaukę susiskleidžia, tačiau mane nuvylė sėklos, nes buvo dar kažkokių panašiai žydinčių, bet ne godecijų primaišyta tai truputį bardakėlis gavosi tarp tų žiedų
P.S. daugemetės gėlės paprastai pirmais metais nežydi arba jei ir sužydi tai labai menkai, pagrindinis žydėjimas jau būna kitais ir visasi paskesniais metais, taigi iš anksto verta sėti tik vienmetes, o daugiametes tiesiai į gruntą
Mano lobelijos kažkop nudžiūvo Vakar dukra apvertė daigyklą su kauleniu ir žemuogių medžiu pasėtu Šitų daigelių taip laukiau
QUOTE(nengamo @ 2007 03 21, 10:49)
Mano lobelijos kažkop nudžiūvo Vakar dukra apvertė daigyklą su kauleniu ir žemuogių medžiu pasėtu Šitų daigelių taip laukiau
nu vataitau o tau reikėjo suverst visą žemę atgal į indelį ir palikt, jei tik brinkti sėklos pradėję, tai niekas neglėjo nulūžti, gal dar sudygtų ar jau sudygę buvo?
o man tai šuo pomidorus retina jaunas dar, vos trijų mėnesių ir kol kas kambary laikom, pavasariop į voljerą kraustysim, bet dabar tai jis daro tvarką namie
QUOTE(Tina* @ 2007 03 20, 20:38)
Man tai melsves zydejimas realybej nera toks grazus kaip toj foto Ir daznai taip buna su augalais, nuotraukos truputi pagrazina.
tiesa pasakius as irgi nesizaviu melsves ziedais,o juos dazniausiai irgi nukarpau...mane zavi ju lapu ivairove...labai grazu ir puoduose ant terasos auginti melsves
prisipirkau siandien jurginu gumbu ir kardeliu svoguneliu,kaip manot ar jau laikas kisti juos i zeme
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 21, 10:59)
nu vataitau o tau reikėjo suverst visą žemę atgal į indelį ir palikt, jei tik brinkti sėklos pradėję, tai niekas neglėjo nulūžti, gal dar sudygtų ar jau sudygę buvo?
o man tai šuo pomidorus retina jaunas dar, vos trijų mėnesių ir kol kas kambary laikom, pavasariop į voljerą kraustysim, bet dabar tai jis daro tvarką namie
Tai taip ir padariau,nebuvo dar sudygę. Bet nelabai aš jau besitikiu kažko iš jų
Kokį šuniuką turit?
QUOTE(Wolke @ 2007 03 21, 11:49)
tiesa pasakius as irgi nesizaviu melsves ziedais,o juos dazniausiai irgi nukarpau...mane zavi ju lapu ivairove...labai grazu ir puoduose ant terasos auginti melsves
prisipirkau siandien jurginu gumbu ir kardeliu svoguneliu,kaip manot ar jau laikas kisti juos i zeme
Kur tu ruosies i zeme kist, mat, kad ziema uzejo .
Wolke, ko tu su manim nepasidalini savo pasiekimais - kaip ikeli nuotraukas, ka ?