Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 15, 21:01)
Asiūkliai ir rūgštynės auga rūgščioj dirvoj.

g.gif Einu žiūrėt kaip tie asiūkliai atrodo ax.gif Va,ką reiškia užaugt ir gyvent ant asfalto cool.gif
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 21:08)
Nu rimtai  4u.gif
Va ziurek, perrasau tau.
Reikia paimti zames, isdziovinti ir susmulkinti,ishsijoti. Iberti i vaikishka buteliuka (daleiskim) iki 30 ml zemes, ir  dapilti lietaus vandens, kad viso gautusi 50 ml. Iberti i visa misini 1/2 arbat. sauksto susmulkintos kreidos, ir ishkart ant buteliuko uzdedama soske. (na kaip supratau, cia dar tas senovinis buteliuko variantas), ir soske reikia ispausti kad gautusi sraiges forma. Buteliuka apdengti ranksluosciu ir kokias 3-5 min plakti. Jei soske ishsitiesino - zeme rugsti, jei ne tada neutralios reakcijos. rolleyes.gif
Man cia irgi kosmosas, bet taip parasyta  blink.gif

g.gif Įdomiai čia g.gif Tikrai senoviškai rolleyes.gif Jeigu pradėčiau namie tokius burtus daryt,MB turbūt pagalvotų,kad motinai visai stogas nučiuožė lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet ačiū 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 20:15)
g.gif Įdomiai čia g.gif  Tikrai senoviškai rolleyes.gif Jeigu pradėčiau namie tokius burtus daryt,MB turbūt pagalvotų,kad motinai visai stogas nučiuožė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Bet ačiū 4u.gif  4u.gif  mirksiukas.gif

Pilnai sutinku mirksiukas.gif Cia turbut dar pamirso paminet, kad visa tai reiketu daryti, zvakiu sviesoje,penktadieni 13-to, per pilnati, pries veidrodi, ant ranku laikant juoda kate cool.gif

O siaip tai turbut taip ir bande zmogiukai ishsisukti, kai nebuvo dar Senuku g.gif
Atsakyti
Tai tokia žolė vadinas turi augt g.gif Žinau aš ją bigsmile.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 21:19)
Pilnai sutinku  mirksiukas.gif  Cia turbut dar pamirso paminet, kad visa tai reiketu daryti, zvakiu sviesoje,penktadieni 13-to, per pilnati, pries veidrodi, ant ranku laikant juoda kate  cool.gif

O siaip tai turbut taip ir bande zmogiukai ishsisukti, kai nebuvo dar Senuku  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif jooo,taikliai pasakyta biggrin.gif
Papildyta:
Va ką radau apie asiūklį:
Dirvinis asiūklis turi uždegimą mažinančių savybių. Jo antpilas pravers, kai pėdos nutrintos, yra smulkių žaizdelių. Dirvinis asiūklis dezinfekuoja, pagreitina žaizdų gijimą, gerina kraujotaką. Nuo šio augalo vonelių greičiau praeina kojų nuovargis, atlėgsta tinimas.
Atsakyti

Ir pas mane tokia lygtais auga,bet kaip piktzole darze g.gif Ji turbut sunkiai ishsirauna... Bet kad zeme lygtais nerugsti pas mus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 15 kovo 2007 - 20:40
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 20:19)
O siaip tai turbut taip ir bande zmogiukai ishsisukti, kai nebuvo dar Senuku  g.gif

Logikos visam šitam procese yra ax.gif Jeigu žemė rūgšti, tai plakant su kreida (tipo šarmas g.gif ) įvyks reakcija, išsiskirs kokios tai dujos, soskė išsipūs doh.gif O jei neutrali ar šarminga, reakcijos nebus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2007 03 15, 20:39)
Logikos visam šitam procese yra ax.gif  Jeigu žemė rūgšti, tai plakant su kreida (tipo šarmas  g.gif ) įvyks reakcija, išsiskirs kokios tai dujos, soskė išsipūs  doh.gif  O jei neutrali ar šarminga, reakcijos nebus  blink.gif

Na siaip tai ir man butu idomu pasidaryti, bet jauciu tokie bajeriai su Aventu nepraeina unsure.gif Bet ir dar... Juk manau vien del plakimo soske gali ishsitiesinti g.gif
Atsakyti
Su ta soske tai čia įdomiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O asiūklis pasirodo ne tik piktžolė, bet ir naudingas daiktas biggrin.gif Žinojau kad vaistažolė, bet tik tiek.
Bet su tom žolėm, tai kaip su ta soske lotuliukas.gif Norint tiksliai sužinoti, reikėtų matuoti su Ph-metru.
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 20:26)
Dirvinis asiūklis turi uždegimą mažinančių savybių. Jo antpilas pravers, kai pėdos nutrintos, yra smulkių žaizdelių. Dirvinis asiūklis dezinfekuoja, pagreitina žaizdų gijimą, gerina kraujotaką. Nuo šio augalo vonelių greičiau praeina kojų nuovargis, atlėgsta tinimas.

Man asiuklio zoles (perku vaistinej) arbata nepakeiciama nuo tinimo, kaip skyscius varanti priemone. As taip istinstu per PMS, tai asiuklis man - dievo dovana, skyscius varo lauk kapitaliai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 15, 20:01)
Stambesniais lapeliais yra viržiai, o smulkiais - erikos. Jos labai sunkiai pas mus žiemoja, o viržiai - normaliai. Erikas siūlo dengti, bet praeitą žiemą pas mane jos vistiek iššąlo. Viržiai ir pas mane žydi, bet man atrodo kad ten pernykščiai žiedeliai. Rytoj geriau apžiūrėsiu.

Tai tie stambesniais lapeliais zaliuoja ir zydi pas mane. Man irgi atrodo, kad tai pernyksciai ziedeliai, nes lyg ir nebuvo nustoje zydet per visa ziema. Pas mus salciu nebuvo, tai ko tos erikos neisgyvena, gal, kad zeme saldi (virziams taip iseina - dzin), nes pasodinau as jas rudeni i tuos pacius lovelius, kur augo vasarines geles. O dabar vat noreciau kaip daugiametes i dirva pasisodint, nes velai rudeni labai graziai atrodo, kai jau niekas nebezydi, ir taip spalvu truksta verysad.gif . Todel ir noriu issiaiskint kas yra kas, ir kurios naturaliai zydi velai rudeni, nes tos, kur rudeni PC pardavinejamos, man atrodo yra ir virziai, ir erikos, specialiai prazydintos tokiam metu laikui g.gif .
Atsakyti
Pas mane prazydo virzis dar pries tuos salcius, kur nesenai buvo. Bet po ju visi ziedai nubyrejo. O erikos tai tikrai issala. Lieka sudziuve stagarai po ziemos.

Nors jei tie kas zydi pavasari vadinami erikomis g.gif tada nezinau kas pas mane doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 15 kovo 2007 - 22:21
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 21:08)
Nu rimtai  4u.gif
Va ziurek, perrasau tau.
Reikia paimti zames, isdziovinti ir susmulkinti,ishsijoti. Iberti i vaikishka buteliuka (daleiskim) iki 30 ml zemes, ir  dapilti lietaus vandens, kad viso gautusi 50 ml. Iberti i visa misini 1/2 arbat. sauksto susmulkintos kreidos, ir ishkart ant buteliuko uzdedama soske. (na kaip supratau, cia dar tas senovinis buteliuko variantas), ir soske reikia ispausti kad gautusi sraiges forma. Buteliuka apdengti ranksluosciu ir kokias 3-5 min plakti. Jei soske ishsitiesino - zeme rugsti, jei ne tada neutralios reakcijos. rolleyes.gif
Man cia irgi kosmosas, bet taip parasyta  blink.gif

nu įdomus tas metodas, ko gero yra šiokios tokios tiesos grūdas tame, juk iš tiesų tai cheminė reakcija vyksta smile.gif
aš pernai nusipirkau berods Thomas Philips'e tokį pH matuoklį - įsmeigi strypą į žemę o viršuje ekranėlis, kurime parodo pH ir dar atrodo drėgmės kiekį. Aišku iš pradžių aplaksčiau, patikrinau visą daržą, kambarines gėles, o paskui užmečiau tą žaislą kažkur ax.gif
Fui, pažiūrėkit kokios prognozės nekokios verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 kovo 2007 - 08:11
Del oro manau kad viskas normalu. Nors nemalonu, norisisi greiciau pavasario. Apziurejau savo rododendrus, tai ziedeliu tikrai prikrauta, blinde toki faina,pasaka. Pabuvau sodyboje tai net atsigavau. Vanduo mano prude renkasi, labiausiai bijojau kad nebutu didele duobe. Nes bendradarbe iskase pruda tai prapuole vanduo pas kaimynus ir pas ja nesirenka. Pavariau visai ne i tema. bigsmile.gif
Atsakyti