Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Moteros, pasakykit kaip atskirt kur virziai, o kur erikos. Turiu ir vienu ir kitu, bet nezinau, kas yra kas blush2.gif . As mat is siaures lotuliukas.gif , tai ir nepazystu, bepigu dzukaitems, joms ten osia pusys ir kvepia virziai biggrin.gif . As ju prisiperku rudeni (masinej prekyboj), tai vieni, stambesniais lapeliais (zvyneliais) ir dabar zydi ir zaliouja, o kiti - sakeles apaugusios smulkuciais plaukeliais-spygliukais, tai nudziuve (vienas dar pusgyvis), ir tie spygliukai nubyreje, tik sausi ziedeliai laikosi (beje, jie dazniausiai buna dazyti). Kaimyne, maciau, kasmet is visu loveliu ir vazonu israuna ir lauk meta, bet as isitikinus, kad jie daugiameciai. O prieziura ir zeme virziams ir erikoms naudojama ta pati, mat noriu pasodint prie rododendru?
aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 kovo 2007 - 14:13
QUOTE(vida777 @ 2007 03 15, 14:10)
Moteros, pasakykit kaip atskirt kur virziai, o kur erikos

As kai pirkau seniai, dar nezinojau kaip vadinasi, tai paklausus ishgirdau "Virzis arba dar vadinama Erika" blink.gif va tai tau naujena g.gif Jie daugiameciai, bet pas mane neisgyvena kazkodeltai doh.gif Kas met naujai perku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 03 15, 15:10)
Moteros, pasakykit kaip atskirt kur virziai, o kur erikos. ...

Esminis skirtumas yra toks, kad viržiai žydi rudenį, erikos - pavasarįPaskaityk apie tai rojaus soduose 4u.gif prie rododendrų jie turėtų tikti, nes taip pat mėgsta rūgščią žemę
Papildyta:
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 15:20)
As kai pirkau seniai, dar nezinojau kaip vadinasi, tai paklausus ishgirdau "Virzis arba dar vadinama Erika"  blink.gif 

nu žodžiu interpretavo tas kas taip sakė biggrin.gif iš dalies tai tiesos yra - jie abu yra erikinių šeimos augalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 15, 14:32)
Paskaityk apie tai rojaus soduose[/url] 4u.gif prie rododendrų jie turėtų tikti, nes taip pat mėgsta rūgščią žemę

Taigi, kad pirmiausia rojaus soduos perskaiciau, bet vistiek nesupratau, kaip juos naturoj atskirti, ir kodel vieni zaliuoja, o kiti nudziusta g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 03 15, 15:51)
Taigi, kad pirmiausia rojaus soduos perskaiciau, bet vistiek nesupratau, kaip juos naturoj atskirti, ir kodel vieni zaliuoja, o kiti nudziusta  g.gif .

tai tie kurie šiuo metu žaliuoja ir turėtų būti erikos, o viržių vegetacija dar turbūt neprasidėjusi kaip ir daugelio kitų žolinių augalų. Viržiai ir miške šiuo metu ko gero panašiai padžiūvę laukia pavasario. Čia aš taip logiškai bandžiau išmastyti, nesu jų pati auginusi ax.gif
Atsakyti
Merginos,o kaip atskirti rūgščią dirvą? ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 17:00)
Merginos,o kaip atskirti rūgščią dirvą? ax.gif  ax.gif

Zinau labai senovishka buda, su vaikishku ciulptuku ir buteliuku lotuliukas.gif Skaiciau zurnale, taciau patys taip tikrinti nebandem rolleyes.gif
Yra man rodos lakmuso popieriukai....
Atsakyti
...dar girdėjau Senukuose būna kažkokie aparačiukai dirvos pH matuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 15, 18:43)
Zinau labai senovishka buda, su vaikishku ciulptuku ir buteliuku  lotuliukas.gif Skaiciau zurnale, taciau patys taip tikrinti nebandem  rolleyes.gif 
Yra man rodos lakmuso popieriukai....

g.gif g.gif Šaipais? g.gif unsure.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Šilingė @ 2007 03 15, 19:52)
...dar girdėjau Senukuose būna kažkokie aparačiukai dirvos pH matuoti   unsure.gif

aš kažkodėl galvoju kad turi augt augalai,nu kažkokios piktžolės,kurios myli rūgščią dirvą g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 15 kovo 2007 - 19:35
Šventa teisybė dėl tų augalų, bet kad tikrai nežinau, neatsimenu, kokie kur mėgsta augt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 19:34)
aš kažkodėl galvoju kad turi augt augalai,nu kažkokios piktžolės,kurios myli rūgščią dirvą g.gif  g.gif

Asiūkliai ir rūgštynės auga rūgščioj dirvoj.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 03 15, 14:10)
Moteros, pasakykit kaip atskirt kur virziai, o kur erikos. Turiu ir vienu ir kitu, bet nezinau, kas yra kas  blush2.gif . As mat is siaures  lotuliukas.gif , tai ir nepazystu, bepigu dzukaitems, joms ten osia pusys ir kvepia virziai  biggrin.gif . As ju prisiperku rudeni (masinej prekyboj), tai vieni, stambesniais lapeliais (zvyneliais) ir dabar zydi ir zaliouja, o kiti - sakeles apaugusios smulkuciais plaukeliais-spygliukais, tai nudziuve (vienas dar pusgyvis), ir tie spygliukai nubyreje, tik sausi ziedeliai laikosi (beje, jie dazniausiai buna dazyti). Kaimyne, maciau, kasmet is visu loveliu ir vazonu israuna ir lauk meta, bet as isitikinus, kad jie daugiameciai. O prieziura ir zeme virziams ir erikoms naudojama ta pati, mat noriu pasodint prie rododendru?
aciuks.gif

Stambesniais lapeliais yra viržiai, o smulkiais - erikos. Jos labai sunkiai pas mus žiemoja, o viržiai - normaliai. Erikas siūlo dengti, bet praeitą žiemą pas mane jos vistiek iššąlo. Viržiai ir pas mane žydi, bet man atrodo kad ten pernykščiai žiedeliai. Rytoj geriau apžiūrėsiu.
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 03 15, 19:34)
g.gif  g.gif  Šaipais? g.gif  unsure.gif  lotuliukas.gif

Nu rimtai 4u.gif
Va ziurek, perrasau tau.
Reikia paimti zames, isdziovinti ir susmulkinti,ishsijoti. Iberti i vaikishka buteliuka (daleiskim) iki 30 ml zemes, ir dapilti lietaus vandens, kad viso gautusi 50 ml. Iberti i visa misini 1/2 arbat. sauksto susmulkintos kreidos, ir ishkart ant buteliuko uzdedama soske. (na kaip supratau, cia dar tas senovinis buteliuko variantas), ir soske reikia ispausti kad gautusi sraiges forma. Buteliuka apdengti ranksluosciu ir kokias 3-5 min plakti. Jei soske ishsitiesino - zeme rugsti, jei ne tada neutralios reakcijos. rolleyes.gif
Man cia irgi kosmosas, bet taip parasyta blink.gif
Atsakyti