Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(nengamo @ 2007 03 13, 10:34)
Labutis 4u.gif

Ir dar noriu paklaust ax.gif  Seniai svajoju augint aktinidiją,prieš daug metų skaičiau kažkokiam žurnale apie jų vitaminingas uogytes.Vaikams būtų super. Bet kaip pirkt? Turguj aš nepasitikiu kažkaip cool.gif  Tie vyriški ir moteriški augalai doh.gif Knifofija,o gal iš tavęs būtų galima nusipirkt? ax.gif  ax.gif

Nedauginu as ju. Per atvelyki bus Siauliuose muge Bielskio gatveje. Ten prekiauja tokie Vestartai is Siauliu. Pas juos buna labai gera kokibe.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 13, 21:51)
Nedauginu as ju.  Per atvelyki bus Siauliuose muge Bielskio gatveje. Ten prekiauja tokie Vestartai is Siauliu. Pas juos buna labai gera kokibe.

Nu tai reiks į mugę tada keliaut smile.gif Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Prisijungiu prie jūsų 4u.gif
Pagaliau ir pas mus kieme atitirpo sniego krūvos, vakar nebegalėjau ramiai praeiti - nuo daugiamečių senus lapus nuskabiau, vijoklinius apkarpiau. Praeitą rudenį pirmą kartą sodinau tulpes - jau išlindo thumbup.gif
O savaitgalį ant smūgio prisisodinau vienmečių žydinčių gėlių - viskokių nemezijų, gazanijų, tumbergijų, flioksų ir kitų gudrybių. Nusprendžiau, kad man nepakanka daugiamečių gėlių (prie įvažiavimo į namus auginu apie 20 metrų ilgio gėlyną...) ir žydinčių krūmų ax.gif Prisipirksiu vazonų ir bus gėlės visur biggrin.gif
Nepatikėsit, bet kai kurios sėklos jau sudygo: išbandžiau lietuvių gamybos "šiltnamiukus". Šeštadienį sodinau, vakar radau ūglius....
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 13, 20:17)
Pavasarį reikėtų 3 kartus (kas savaitę) patręšti kalcio salietra, o paskui reikia stebėti augalus, nes pertręšti negerai. (Rašau ne apie kambarines, o apie apželdinimui skirtas) Kai pradeda žydėti - tręšiu žydėjimą skatinančiom trąšom. Aš ir kambarines patręšiu tom pačiom trąšom.

Pirkau sian Kalcio amonio salietros, bet konsultantes senukuose va taip man parode fool.gif, kaip pasakiau kad gelem blink.gif Sake , kad galiu labai nudeginti unsure.gif Dar buvo pasirinkimas, su siera ir be jos. Kazkodel tai pirkau su siera g.gif Daigelius jau galima su salietra trest, ishtirpint ar taip pabarstyti, ir kiek?? Ar dar luktelti, kai jau i lauka pernesiu?
g.gif
Atsakyti
Gal kuri nors auginate medeli Kanadini Cersi?
Jei taip, pasidalinkit patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 14, 19:37)
Pirkau sian Kalcio amonio salietros, bet konsultantes senukuose va taip man parode fool.gif, kaip pasakiau kad gelem  blink.gif  Sake , kad galiu labai nudeginti  unsure.gif  Dar buvo pasirinkimas, su siera ir be jos. Kazkodel tai pirkau su siera  g.gif  Daigelius jau galima su salietra trest, ishtirpint ar taip pabarstyti, ir kiek?? Ar dar luktelti, kai jau i lauka pernesiu?
g.gif

Aš naudoju be sieros. Kokio dydžio tavo daigeliai? Jei 10litrų H2O ištirpinsi 1 valgomą šaukštą trąšų - tikrai nenudeginsi. Siera yra mikroelenentas, taigi ji nepakenks. Ca pavasarį augalams reikalingas kad jie lengviau perneštų temperatūros svyravimus, be to padeda augalams įsisavinti kitas maisto medžiagas, mažina substrato rūgštingumą. Tik jokiom trąšom negalima piktnaudžiauti - nepadauginti. Mažų daigelių tręšti irgi negalima. Aš tręšiau motinines pelargonijas ir surfinijų daigelius, kurie jau vieną kartą nuskabyti. Sėti augaliukai dar per maži.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 14, 21:10)
Aš naudoju be sieros. Kokio dydžio tavo daigeliai? Jei 10litrų H2O ištirpinsi 1 valgomą šaukštą trąšų - tikrai nenudeginsi. Siera yra mikroelenentas, taigi ji nepakenks. Ca pavasarį augalams reikalingas kad jie lengviau perneštų temperatūros svyravimus, be to padeda augalams įsisavinti kitas maisto medžiagas, mažina substrato rūgštingumą. Tik jokiom trąšom negalima piktnaudžiauti - nepadauginti. Mažų daigelių tręšti irgi negalima. Aš tręšiau motinines pelargonijas ir surfinijų daigelius, kurie jau vieną kartą nuskabyti. Sėti augaliukai dar per maži.

Nu tada dar palauksiu, netresiu dar savo daigeliu rolleyes.gif
Labai labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 03 14, 09:36)
išbandžiau lietuvių gamybos "šiltnamiukus". Šeštadienį sodinau, vakar radau ūglius....

Senukuose juos pirkai? Ten kazka panasaus maciau.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 14, 22:27)

aha Seniuose irgi yra tokiu.
Dabar ziuriu i savo kobeja unsure.gif kazkotai pirmi lapeliai vysta g.gif dideli tokia, bet antri tokie stipruciai lenda ax.gif Gal reikia i dar didesni vazoneli persodint g.gif Arba gal jie nuo savo svorio linksta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 03 14, 22:27)

Aha, Senukuose. Keli daigeliai jau kokių 3 cm ūgio doh.gif
Tik bijau, kad nemokėsiu jų toliau auginti ir išlaikyti, kad neištįstų ir neišdribtų, kol į lauką persodinsiu. Merginos, kada sodinat vienmetes žydinčias gėles lauke iš daigų?
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 03 15, 10:14)
Tik bijau, kad nemokėsiu jų toliau auginti ir išlaikyti, kad neištįstų ir neišdribtų, kol į lauką persodinsiu. Merginos, kada sodinat vienmetes žydinčias gėles lauke iš daigų?

į lauką vienmetes sodinti galima tik praėjus šalnų pavojui, arba bent kiek ankstėliau išsodinus reikia sekti prognozes ir pridengti jei žada šaltuką nakčiai. Šiaip jau intensyviausiai tas veiksmas maždaug nuo gegužės mėnesio prasideda, bet aišku pavasaris pavasariui nelygus ax.gif
o daigeliai kad kuo mažiau ištįstų reikia kuo šviesesnę vietą jiems parinkti patalpoje ir nereikia labai daug šilumos, nes nuo šilumos sparčiai auga, o negaudami pakankamai šviesos tįsta. Taigi kone idealiausia vieta sudygusiems ir pradėjusiems tikruosius lapelius leisti daigeliams būtų iki 18 laipsnių temperatūros šviesi patalpa - stiklintas bet gerai vėdinamas balkonas, šviesi palangė ir pan. Aš turiu įstiklintą bet nešildomą vakarinėj pusėj esantį tambūrą tai pavasarį jis virsta daigynu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 03 11, 11:48)
Taigi ne seklos kaltos o pati. Visas sitas geles reikia seti rudeni i lauka, arba stratifikuoti, o jei sito nepadarei tai jau nekaltink seklu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Tai kad va, buvau ikisus i saldytuva, zinojau sita dalyka, padariau ir nieko. O raganes buvau pasejus ir is rudens, bet irgi buvo nesudyge, tai va turbut vis tik seklos pasitaike blogos verysad.gif Nieko bus tu seklu mirksiukas.gif

zigzag, nu tavo silageles super, taip seiles ir varva beziurint blush2.gif
Atsakyti