Įkraunama...
Įkraunama...

Celiakija

Ziuriu reta liga isties, tema ikiistorine ir nejuda visai smile.gif
As vat 2015 metais susiduriau su tokia problema - Vilniuje nerasta prekiu celiakininkams blink.gif
Ar as nerandu... nzn.
Man vaikui reiktu apriboti gliutena.
Gal kas pasidalintumete kur perkate spec maista?
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2015 02 27, 00:57)
As vat 2015 metais susiduriau su tokia problema - Vilniuje nerasta prekiu celiakininkams  blink.gif
Ar as nerandu... nzn.

Aš normalų maistą vaglau, skaitau etiketes ir kur yra gliuteino, to neperku (kai kuriuose net jogurtuose radau doh.gif ). O valgau viską: mėsa, daržovės, vaisiai, saldainiai, pieno produktai. Vietoj duonos ryžių, kukurūzų trapučius, blynus kažkada gal prisiruošiu iš kukurūzų ar grikių miltų pirkti (perku viską maximoj, pas mus mieste didžiausia xx, tai problemų kažkaip nėra, pirmas savaites tik sunku buvo, o dabar tik svoris auga, nes būdavo, užvalgai sumuštinį ir iki vakaro soti, o dabar ėdu doh.gif trūksta man to glitimo ir labai biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2015 02 27, 01:57)
As vat 2015 metais susiduriau su tokia problema - Vilniuje nerasta prekiu celiakininkams  blink.gif
Ar as nerandu... nzn.

Rimi yra miltų mišinys be gliuteno. Puikiai tinka kepiniams. Ten sudėty - kukurūzų miltai, kukurūzų krakmolas ir dar kažkokie priedai. Tiesa, nepigus - 1 kg. virš 4 eur.
Atsakyti
Labas supermamos, man atliko tyrimą dėl celiakijos ir anti-transgliutaminazės Ak (IgA) daugiau nei 300 U/ml. Norma: <12 U/ml. Gal kas galėtų plačiau pakomentuoti ir ar verta nerimauti? Nes biopsijos dar iš dvylikapirštės nedarė.
Atsakyti
QUOTE(coliukexxxx @ 2015 04 13, 17:56)
Labas supermamos, man atliko tyrimą dėl celiakijos ir anti-transgliutaminazės Ak (IgA) daugiau nei 300 U/ml. Norma: <12 U/ml. Gal kas galėtų plačiau pakomentuoti ir ar verta nerimauti? Nes biopsijos dar iš dvylikapirštės nedarė.

Tiksliausias atsakymas po biopsijos. Man dare iskart Abu tyrimus - parode 100 proc celiakija. Man buvo sunku kai diagnozavo liga, bet jau praejo trys menesiai. Jau apsipratau. Ivairius kepinius kepu is ivairiu miltu: grikiu, kukuruzu, ryziu ir tas rimi pirktas misinys. Viskas gaunasi...
Atsakyti
O kokių nusiskundimų turėjote, kad darė tyrimus? Man nuo paauglystės buvo geležies stokos mažakraujystė, bet panorau pasinagrinėti, ar nėra kokios priežasties kas ją sukelia.
Atsakyti
QUOTE(coliukexxxx @ 2015 04 16, 17:25)
O kokių nusiskundimų  turėjote, kad darė tyrimus? Man nuo paauglystės buvo geležies stokos mažakraujystė, bet panorau pasinagrinėti, ar nėra kokios priežasties kas ją sukelia.

Mazakraujyste turiu taip pat Nuo paauglystes... Mano hemoglobinas budavo 70-80. Bet daktarai tik pas hematologus siusdavo. Dar turiu problema - esu alergiska geleziai. Taip ir gyvenau, kol nepradejau viduriuoti, ir tai sustodavo tik po 2-3 sav.
Atsakyti
ar sergant sia liga galima valgyt juoda sokolada?
aciu
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2015 05 26, 16:48)
ar sergant sia liga galima valgyt juoda sokolada?
aciu

Radau viena Karūnos šokoladą kur 70 procentu kakavos. Daugiau kiek žiūrėjau - nėra sad.gif((
Papildyta:
QUOTE(mimi1 @ 2015 05 26, 21:52)
Radau viena Karūnos šokoladą kur 70 procentu kakavos. Daugiau kiek žiūrėjau - nėra sad.gif((

Dar perku ryžių trapucius su sokoladu, kur buna su zenkliuku - be gliuteno
Atsakyti
Sveikos,

po ilgu paeisku nuo ko staiga pradejo streikuoti skrandis zarnynas ir siaip atsirado silpnumas-diagnoze celiakija. Tiksliau po dvylikapirstes zarnos biopsijos atsakymas buvo- giutemines enteropatijos vaizdas meginyje. Gastroenterologe tik pasake kad dabar laikytis dietos tipo internete pasiskaityk ka galima ko ne ir viskas jokio kito gydymo nera doh.gif Kazin gal dar kraujo tyrimus pasidaryti? Ar jau nera tikslo biopsija yra geriausias patvirtinimas?
Atsakyti
QUOTE(♠♠Ernesta♠b @ 2015 05 27, 20:52)
Sveikos,

po ilgu paeisku nuo ko staiga pradejo streikuoti skrandis zarnynas ir siaip atsirado silpnumas-diagnoze celiakija. Tiksliau po dvylikapirstes zarnos biopsijos atsakymas buvo- giutemines enteropatijos vaizdas meginyje. Gastroenterologe tik pasake kad dabar laikytis dietos tipo internete pasiskaityk ka galima ko ne ir viskas jokio kito gydymo nera  doh.gif  Kazin gal dar kraujo tyrimus pasidaryti? Ar jau nera tikslo biopsija yra geriausias patvirtinimas?

Laba, man dare ligonineje ir kraujo tyrimą ir biopsija. Tai kiek sakė biopsija - tai jau tiksliausias tyrimas... Taip jokių vaistų nėra. Pagrindinis vaistas - begliutenine dieta!!!
Atsakyti
man gydytuja nedare jokiu tyrymu nei kraujo nei biopsijos, o nustate celiakija g.gif kazi kaip suprasti , bet mazdaug dvie sav pasilaikiau savijauta truputi pagerejo, sakau reik gal kraujo tyrimus pasidaryt?
Atsakyti