Įkraunama...
Įkraunama...

Celiakija

QUOTE(yte_ausryte @ 2013 09 26, 17:53)
Is alkoholio negalima nieko kas is grudu, tai butu alus, galbut ir degtine.

baliuje drasiai gali valgyti balta misraine, mesa, zuvi, silke... kur jau cia badu numirsi smile.gif




Galit drasiai gert vyna ir konjaka

o del baltos misraines nerizikuokit- majoneze pilna visko prideta,na nebent
pati darysit majoneza

yra pirkt kukuruzu miltu makaronu,kurie,beje,dar skanesi uz kvietinius
o norint tikrai but 100 proc tikram,kad valgot kaip priklauso-reikia gamintis namie 4u.gif
Atsakyti
yte_ausryte ir kitos merginos, pasidalinkit receptukais, manau tikrai naudinga būtų, nes kartais išsenka fantazija, manau, čia daugiau tokių doh.gif
Atsakyti
Tai va merginos, kad cia didziausia problema ir yra su tuo gaminimu, kad as su virtuve susipykus.Galiu malkas kapot, kast, kanalizacija valyt bet tik ne gamin schmoll.gif As net kotletu normaliai neiskepciau doh.gif Gerai, kad turiu mama kuri man gamina, tai vos pasakius apie liga iskart tokia pertvarka virtuves stalciuose padare, kad ten maisto net su ziburiu nerasi rolleyes.gif Dabar gamina tai kas man tiktu ir valgo visi pagfal mane blush2.gif Ir dar prisiminus kad darbe patikdavo uzkandziaut, ir su kolegom gert kava su pyragaiciais, ziauru, nes dabar beliko ant stalo obuoliai, kurie tikrai malonumo neteikia kaip gabalas torto doh.gif Ir kaip istikruju sakoma nespjauk i vandeni, kaip as tai padariau ir sakiau niekada nebusiu virtuves specialiste, bet kaip matau teks pasirodyt ten ir man, taip kad kas turit meskit kokiu neimantriu receptu ypac kas susije su sausianiais, pyragais ir siaip kuom nors skanaus thumbup.gif
P.S. kas cia kalbejo apie figura, tai speju tikrai nelakstysiu kaip gazele, nes valgant tiek bulviu, tai speju dar ir priaugt turesiu doh.gif
Atsakyti
Įkišiu ir aš savo trigrašį: jei turi viršsvorį, tai labai svarbu neužkandžiauti, jei jau valgai turi pavalgyti sočiai, kad nesigraibytum tarp valgymų. Valgant krakmolą, sunku pasisotinti, kad sotumas būtų ilgas. Užtatai vietoj krakmolo valgymo pasirinkus riebalus, sotumas toks, kad dažnas mūsiškių valgo tik porą kart per dieną. Aš irgi, va tik dabar eisiu žiūrėti ką sukrimst, o antras valgymas bus apie 19 val.
Dar: suvalgytas krakmolas virsta gliukoze ir kelia cukraus lygį kraujyje, tada tam lygiui normalizuoti yra išskiriamas insulinas, kuo daugiau suvalgot krakmolo/vaisių/saldumynų tuo daugiau reikia insulino. O insulinas yra alkio ir atsargų kaupimo hormonas. Taip pradeda augti svoris.
Insulino ir viršvorio ryšys.

Jei nustatyta celiakija, tai reiškia- žarnynas yra pažeistas, o geriausiai žarnyną gydo kaulų nuoviras-sultinys. Sultinyje esantį kolageną organizmas panaudoja žarnyno gydymui.
http://www.thepaleom...bone-broth.html
kaulai verdami ant mažos ugnies labai ilgai 4-10 val, riebalai nugriebiami ir nevartojami, ant kaulų esanti mėsa irgi .

Raimučiuk, gyvenimas kartais priverčia išmokti tokius dalykus, kurių tikrai atrodo niekad nedarytum. Mano vyras puikiausiai išmoko gamintis, kai prireikė. Bet mes maistą gaminamės labai trumpai.
Atsakyti
Štai jums panelės duonos receptas pats papraščiausias.

Kmynų duona:

500g beglitimo miltų
1,5 šaukštelis cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
3 šaukštelis ksantano gumos
1 šaukštelis jūros druskos
1 šaukštas kmynų
450ml ryžių pieno (aš naudojau kokosinį, bet ryžių piena lengva pačiam pasidaryti), o kas gali piena naudoti tai bandyčiau kefyrą ir nedėčiau citrinos.
2 šaukštai citrinos sulčių

Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Duonos kepimui skirtą skardą ištepkite riebalais. Į ryžių piena supilti citrinos sultis ir palikt iki kol sumaišysite miltus. Išsijoti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, ksantano gumą ir jūros druską į didelį dubenį. Sudėkite kmynus.

Supilkite pieną ir išmaišykite kol gausis lipnus gumulas kurį tiesiog sudėti į skardą, išlyginti ir kepti 45-50min.
Tikrai skanu kol dar šilta. Skanu ir vėliau, rekomenduoja paskrudinti.

Receptas iš šio puslapio.
Atsakyti
Receptas gal ir lengvai skambetu, jei ne ta guma rolleyes.gif Gal pasakysit kur jos pirkt buna g.gif
Atsakyti
Gal ji lietuviskai ktaip vadinasi g.gif

Atrodo tai taip angliskai.

Paziurinek sveiko maisto parduotuvese. O jei nerasi kepk ir be jos. Buna dar pirkt specialus misiniai begluteniniams kepiniams. Ju pavadinimai greiciausiai ivairus, bet ju paskirtis imituoti gluteina ir geriau sukabinti kepini. Be ju viskas irgi kuo puikiausiai pavyksta. Kai pripranti prie naujos teksturos ir skonio nebetaip svarbu ar tavo kepinys panasus i tikra duona smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, kas angliskai skaitot imesiu receptuku, yra ir skanumynu ir pyragu ir tt ir svarbiausia viskas be glitimo ir pieno 4u.gif
http://paleomg_com/
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Su celiakija gyvenu jau pora metu. Bent jau zinau kad ja turiu tai mazdaug tiek, o mama sako, kad greiciausiai nuo vaikystes turejau g.gif

Apie sita liga man pasakojo taip:
Mano organizmas netoleruoja baltymo gliuteno, kuris yra daugumoje grudu. Patekes i skrandi, sis baltymas ardo skrandzio gaurelius (gaureliai- tai skrandzio sieneles, kurios atsakingos uz medziagu isiurbima ir isisavinima). Skrandis tampa viena didele zaizda. Ir tada kencia visa virskinimo sistema.
Kai skrandis yra zaizdotas, tada sutrinka virskinimas, tai pasireiskia visais imanomais simptomais nuo pilvo putimo iki viduriavimo ir baisingu skausmu.
Tuo paciu sutrinka medziagu isisavinimas i organizma. Krenta svoris, organizmas negauna pakankamai reikalingu medziagu, gali issivystyti kraujo ligos ir daugybe kitu baisybiu. Del to gali buti jauciamas silpnumas, mieguistumas, ir pan.

Celiakija gali pasireiksti kiekvienam skirtingai. Yra daugybe zmoniu, kurie skundziasi tiesiog pilvo putimu, valgo actimel jogurtus ir galvoja kad jiems praeis ir nesikreipia i gydytojus, taciau is tikruju turi sia liga. Kreipiasi i gydytojus tie, kuriems liga pasireiskia sunkiais simptomais.

As pati skundziausi siaubingais pilvo skausmais, raizymais, pilvo putimu, svorio numetimu (as ir taip kudute, o dar kai nukrito svoris tai is viso nieko neliko, nors valgau tai kaip uz du), sutrikusiu virskinimu, skrandzio grauzimu ir is viso, viskuo kas susije su virskinimu..

Dar koki idomu dalyka man pasake gydytojas, kad tai- genetine liga. Ir ji gana klastinga- gali metu metus tupeti sau pasislepus ir paskui staiga, del kokiu nors pokyciu, streso, ar dar ko nors tiesiog staiga apsireiksti...
O mano draugo atvejis dar idomesnis- jis nuo vaikystes turejo sia liga (jis vienas pirmuju lietuvoje kuriam nustate sia liga, jam siuo metu yra 22m kaip ir man), jam pasireiske taip pat dideliais pilvo skausmais, nevirskinimu, pilvo putimu. Jis laikesi grieztos dietos keliolika metu, kol isdriso pabandyti vel gliuteniu produktu ir pastebejo, kad jam ta alergija stipriai sumazejo. Po truputi pradejo valgyti duona, ir siuo metu, aisku, prisiziuredamas, jis valgo miltinius produktus.

O gydymas, tai aisku, dieta... Per kiek laiko pagereja nuo jos tai vel skirtingai- rezultatas jauciamas tada, kai tie gaureliai atsistato. Jei jie buvo stipriai pazeisti, tai reikes daugiau laiko. As pajutai per menesi mazdaug laiko, taciau pries tai buvau isbandziusi ivairiausiu kitokiu dietu, tad organizmas jau buvo prasivales.

Toki blog'a radau, kuris labai patiko, cia ir receptu daug ir motyvacija pakelia smile.gif
http://glutenfreegirl.com/

O dar yra toks puslapis, kuris sudaro dietos plana su daugybe receptu cia: http://www.thefresh20.com/

O, beje, dar mano dietologe sake, kad laktozes netoleravimas dazniausiai eina kartu su gliuteno netoleravimu (t.y, jei turi celiakija, tai greiciausiai reikia prisiziureti ir laktoze, o jei turi laktozes netoleravima, tai gali buti zenklas kad turi ir celiakija)

Domejausi daug as apie visa mityba ir dieta, dabar gyvenu gana padoru gyvenima smile.gif Valgau as ir makaronus ir blynus kepu ir viska, ko noriu smile.gif Naudoju Schar produktus begliutenius (isskyrus duona- ji popieriaus skonio... schmoll.gif ) o visa kita galiu pasigaminti... Gamindama maisau ryziu miltus su kukuruzu krakmolu, santykis priklauso nuo to, ka gaminu. I blynus dedu grietines ir sviesto, kad geriau suliptu, tada jie gaunasi traskus tokie, kaip vafliai. Kai ismokau, net lengviau jie kepasi- nesvyla, trumpiau kepa.. biggrin.gif
Kadangi ryziu miltai tai gana sausi, jie nelimpa taip gerai kaip kvieciu (nes gliutenas siaip yra ta klijuojamoji medziaga, tai be jos viskas gaunasi trapu ir nesilaiko vienoje vietoje..) tai reikia prideti visokiu klijuojamu medziagu- sviesto, grietines, krakmolo, kaip pagal koki recepta smile.gif Kepiniai is begliuteniu miltu dazniausiai gaunasi sausi, todel viskas, kas suteikia dregmes, minsktumo, yra labai skatinama (pvz kepant pyraga idedu zymiai daugiau obuoliu nei kepant su kvieciu miltais, nes jie kompensuoja ta sausuma)
As naudoju ryziu miltus, nes ju skonis, mano manymu, maziausiai skiriasi nuo kvieciu, o jie ir nera labai brangus ir ju galima rasti dabar bet kurioje parduotuveje smile.gif
Atsakyti
Ir as jau 3 sav. laikausi begliutenes dietos, bet del kitu priezasciu. Nera sunku, kai nusiteiki. Nepatogumas buvo tik kai sveciuose buvau ir turejau alkti. ir kai uztrunku kur mieste ar darbe ir reikia i valgykla nueiti, o ten nieko be miltu nedaro doh.gif

Ir dabar galvoju, ar pasakyti apie tai draugei, pas kuria eisiu i baliuka. Sakyti tai reiskia ipareigoti, o jei nesakysiu, tai abiems bus nepatogu unsure.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

padarė man tyrimą Antikūniai prieš audinių trasngliutaminazę - neigiamas (0,87). Tada padarė biopsiją - teigiamas dėl celiakojis. Dabar sako, kad turiu pasidaryti kompleksinius tyrimus grybo g., nes Santariškėse nedaro.
http://www.medcentra...liakines-ligos/
Darėtės kas nors? Visus? Ar man jau nebeverta "kišti" pinigų? g.gif
Atsakyti
Panikes, o kokia dantu pasta ir dazus rekomenduotumet, nes metus laiko vargstu su ta dieta, bet pastaruoju metu po pagerejimo man pasidare labai didelis pablogejimas, tai galvoju kazka ne taip darau doh.gif
Atsakyti